Σε ετοιμότητα να στηρίξουμε το 2ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών στην περιοχή μας – Ο απολογισμός της 1ης διοργάνωσης που διεξήχθη στην περιοχή των Σερβίων (Δελτίο τύπου)

4 Μαρτίου 2020
06:23

Στην περιοχή των Σερβίων και στο χώρο του πνευματικού κέντρου έγινε στις 27 Οκτωβρίου και 2 Δεκεμβρίου μια γιορτή για την υγεία με ομιλίες και δρώμενα σχετικά με την υγεία και τον εναλλακτικό τρόπο πρόληψης και θεραπειών υπό την αιγίδα του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης και του Ελληνικού Επιστημονικού φορέα Εναλλακτικής θεραπείας Μάλαξης & Άσκησης , με εξουσιοδοτημένο το μέλος μας SANDRA BAJIC για κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια σε φορείς, υπηρεσίες και ιδιώτες σχετικά με την διοργάνωση του φεστιβάλ. Συνεργάτης και συνοδοιπόρος σε αυτή την επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ ήταν το Oxygen Fitness& HelthCenter και ο υπεύθυνος Ευάγγελος Πράσσος.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη από τις 25/11εως 28/11 διεξαγόταν WORLD MASSEUR SRANKINGGRANDPRIX TOURNAMENT και το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μάλαξης και άσκησης 2019.Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Επιστημονικού φορέα Εναλλακτικής Θεραπείας, Μάλαξης και Άσκησης! Υπεύθυνος : Πάρης Σιόλος (Πρόεδρος) και Sandra Bajic (Μέλος Δ.Σ)

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από Πολωνία,Δανία,Σερβία,Ρουμανία,Ελβετία,Ιταλία,Βοσνία,Γερμανία-Συρία,Γαλλία,,Αγγλία,Κύπρο,Βουλγαρία,Ισπανία.

Οι ομιλούντες Καθηγητές εξ άλλων χωρών είναι οι

Daniela Caraccino,

Daniel Nowozeniuk,

RomeoTudorache,

Khaled Shehada

Simone Tunney

Marey el Hamouly,

Jeppe Tengbjerg

Ιατροί ομιλητές από την Ελλάδα παρουσίασαν θέματα σχετικά με παιδιά και τους ενήλικες ώστε να διαπιστώνεται μια ασθένεια ή μια προδιάθεση. Δερματολόγοι, ψυχολόγοι ,Παθολόγοι, μίλησαν σχετικά. Τα θέματα για την παιδική ψυχολογία αναλύθηκαν και από τη θρησκευτική οπτική γωνία. Ιστορικοί και βοτανολόγοι ασχολήθηκαν με τη φύση και την επαφή της με τον άνθρωπο

Ομιλητές ήταν οι εξής:

-Πάτερ Αυγουστίνος : Η ορθόδοξη ασκητική ζωή και τα παιδιά

-Ραφαηλίδου Ελένη :Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης δερματικών ελλείψεων

-Μιχαηλίδη Γιώργο, καρδιολόγο : Η άσκηση και η διατροφή στη σωστή καρδιακή υγεία των παιδιών

– Μανακίτσας Αθανάσιος, παιδοψυχίατρο : Οφέλη διατροφής και άσκησης στην ψυχική ανάπτυξη των παιδιών

-Η διατροφοπαθητική ομάδα του ΚΔΕΘ: Γιαλουρή Ηρώ, Θωκταρίδης Γιώργος και Τσολάκη Σωτηρία

-Γεωργιάδου Σοφία , ψυχολόγος : Ψυχή και σώμα

-Γιώτα Σασοπούλου, χειρούργος – Διδάκτωρ ιατρικής ΑΠΘ: Η σπουδαιότητα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

-Μπουκουβάλας Νίκος, καθηγητής: Βυζαντινή καστροπολιτεία των Σερβίων Κοζάνης

-Μήτσκας Μιχάλης,πρόεδρος γεωπονικού συλλόγου Ν.Κοζάνης: Θεραπευτική δράση των βοτάνων

Έλαβε χώρα εργαστήριο αθλητισμού από το γυμναστήριο Oxygen Fitness& HelthCenter(Συνδιοργανωτής) και ο Ευάγγελος Πράσσος με θέμα « Εναλλακτικές μορφές άσκησης»

Πραγματοποιήθηκε Εργαστήρι Master chef γι τα παιδιά. Δημιουργία από τα ίδια υγιεινών σνακ, εύκολων και γρήγορων. Απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι τα γευστικά αποτελέσματα.

Υπεύθυνος ήταν ο Σεφ Θωμάς Κατσάρας, καθηγητής του ΔΙΕΚ Κοζάνης

Αφήγηση παραμυθιών σχετικά με την υγιεινή διατροφή με αφηγήτρια την Λαμπροπούλου Βάια και συνοδεία του φλάουτο της Γκουζγκούνη Ειρήνη.

Παρουσίαση χορευτικών από τμήματα του Γυμναστηρίου Oxygen Fitness& HelthCenter

Παράλληλα λειτουργούσε έκθεση τοπικών βιολογικών προϊόντων στο χώρο και μπουφές.

Προετοιμαζόμαστε για τη διεξαγωγή του 2ου Διαβαλκανικού φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών για τις ημερομηνίες 25/9/2020 – 6/10/2020 σε συνεργασία με τους Δήμους νομού Κοζάνης με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής καθώς και την διάδοση και παρουσίαση των σπάνιων βοτάνων που υπάρχει σε αυτές τις περιοχές. Αναμένεται τουριστική κίνηση από όλη την Ευρώπη, όπως έδειξε η καταγεγραμμένη από το 1ο φεστιβάλ κίνηση επισκεπτών και συμμετεχόντων. Η οικονομική ενίσχυση της περιοχής που πλήγεται βάναυσα τα τελευταία χρόνια είναι καιρός να ανακάμψει.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν και στήριξαν τις εργασίες του φεστιβάλ, καθώς και όσους πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους οικειοθελώς. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να Κάνουμε στο Σύλλογο γυναικών Σερβίων « Η εστία» για την βοήθεια και υποστήριξη καθώς και το Σύλλογο « Pasion Latino». Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους για τη βοήθεια και στήριξη στο έργο για την τόνωση της περιοχής. Οι φωτογράφοι Σούλα Παλέντζα και Γιάννης Παπαϊωάννου είναι οι φωτογράφοι που βοήθησαν αφιλοκερδώς στη δημιουργία της αφίσας και του διαφημιστικού υλικού. Τους ευχαριστούμε θερμά. Καταφέραμε όλοι μαζί να παρουσιαστούν επιτυχημένες οι δράσεις που προγραμματίστηκαν, παρά τις αντίξοες συνθήκες και δυσκολίες που εμφανίστηκαν.

Είμαστε σε ετοιμότητα να στηρίξουμε το 2ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών στην περιοχή μας.

Υπεύθυνος : Sandra Bajic

Τηλ.:6974100741

Kιν. :6938381380

Email :sandrabbajic@hotmail.com

 

     

2 σχόλια

  • Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ!!! Όι εναλλακτικές θεραπείες συντελλούν στην ευεξια και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Προσεγγίζουν τον άνθρωπο ολιστικά και όχι μόνο ως σώμα που έχει συμπτώματα. Συμβάλλουν στο να κατανοήσει το άτομο την αιτία του προβλήματος υγείας και να κάνει αλλαγές στον τρόπο σκέψης, στη διατροφή και στον τρόπο ζωής. Μπράβο και καλή συνέχεια στο έργο σας!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.