Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα»: 6 Μαρτίου σήμερα. Αποφράς ημέρα η σημερινή για τα Σέρβια.

6 Μαρτίου 2020
10:49

6 Μαρτίου 1943. Η ημέρα που άλλαξε όλα τα δεδομένα της πόλης μας. Η ημέρα που σήμανε τον αφανισμό της πόλης και την καταστροφή του μέλλοντός της. Η ημέρα που μετέτρεψε μία πόλη χιλίων εκατό και πλέον σπιτιών σε στάχτη και ερείπια και προκάλεσε ανυπολόγιστους θανάτους, είτε κατά τις ημέρες του ολοκαυτώματος είτε από τις κακουχίες της διετίας που κηρύχτηκε νεκρά ζώνη στην περιοχή και οι κάτοικοι ζούσαν ακόμη και σε σπηλιές σαν τα ποντίκια.

Δυστυχώς, η συγκυρία δε μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη μας εκδήλωση μνήμης για αύριο, Σάββατο 7 Μαρτίου. Ας το κάνουμε όμως όλοι, στη μνήμη μας ο καθένας, εσωτερικά, νοερά…

Ένα σχόλιο

  • Αυτοί που φταίνε για το κάψιμο και την καταστροφή των Σερβίων έχουν όνομα και ταυτότητα. ΔΕΝ φτέει η μέρα. Οι ναζιστές Γερμανοί και οι Φασίστες του Μουσολίνι τα έκαψαν. Το κουκουλώμα δεν προσφέρει τίποτα στην ιστορία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.