Προληπτικά μέτρα στο Δήμο Κοζάνης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στους χώρους εργασίας και να προφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων καθώς και των δημοτών

13 Μαρτίου 2020
16:00

 

Για το χρονικό διάστημα από την έκδοση της παρούσας και έως 2732020, λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στους χώρους εργασίας και να προφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων καθώς και των δημοτών του Δήμου

  1. Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις. Για όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές με τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι πολίτες εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά. Για την εξυπηρέτηση των δημοτών θα υπάρχει στην είσοδο του Δημαρχείου αρμόδιο προσωπικό. Η είσοδος του Δημαρχείου από την οδό Τριανταφυλλίδη θα παραμείνει κλειστή.

  2. Συνιστάται σε όλους τους πολίτες η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας.

  3. Επιβάλλεται η απομάκρυνση όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, από τους χώρους συναλλαγής κοινού και αν εάν αυτό δεν είναι δυνατό χωροταξικά, απομακρύνονται υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους μέχρι 2732020, με βεβαίωση του οικείου προϊσταμένου τους και συνυπογραφή του οικείου Διευθυντή.

  4. Η διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά , συμπεριλαμβανομένων και όλων των αιτούμενων αδειών προσωπικού ανονικών, ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών, αναρρωτικών κ.λ.π.).

  5. Ενισχύεται το πρόγραμμα καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό και των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης, που παραμένουν κλειστές έως και 2432020 και επιβάλλεται η παρουσία καθαριστριών στις υπηρεσίες, τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, όσον και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, για τον συστηματικό καθαρισμό των χώρων. Οι καθαρίστριες των σχολείων οφείλουν να χρησιμοποιούν τα είδη ατομικής προστασίας που τους έχουν παραχωρηθεί για τη συνήθη απασχόλησή τους στις σχολικές μονάδες του Δήμου, το σύνολο δε του προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων θα φέρει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ατομικής προστασίας .

  6. Τα ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης θα εξυπηρετούν τους πολίτες από Δευτέρα – Παρασκευή και από ώρα 07:30 έως 15:30.

Η ανωτέρω απόφαση να δημοσιοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο και να αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την ιστοσελίδα του Δήμου.

Εσωτερική διανομή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο :

κ. κ. Αντιδημάρχους O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

– Γραφείο Γενικού Γραμματέα

Διευθύνσεις, Τμήματα, Αυτοτελή

11 σχόλια

  • Η ΔΟΥ ανακοίνωσε μέτρα ο δήμος επίσης για τις τράπεζες που πηγαίνει ο περισσότερος κόσμος τίποτα?????

  • Το χαρτί για ανακύκλωση το θέλετε η να σας επιστρέψουμε τον κάδο???
    Έχει καταντήσει η κατάσταση να μην πω τι.

  • ο Δήμαρχος δεν εχει πάρει θέση για το μπαχαλο που γινεται στο νοσοκομείο.
    Η περιφέρεια ολόκληρη δεν έχει κρεββάτια για όποιον νοσήσει και ο Λάζος μας δίνει μόνο συμβουλές.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

    • Από ότι γνωρίζω τα κρούσματα ήρθαν από Καστοριά, δραγασιά, Δαμασκηνιά. Δεν ξέρω να αρρώστησε κάνεις από την αποκριά. Εκτός και αν εσείς γνωρίζετε κάτι?

  • ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ Ή ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ?

  • Δεν ελέγχει ο δήμαρχος την λειτουργία του νοσοκομείου, αυτή είναι δουλειά του υπουργείου υγείας πως θα λειτουργήσουν και ποια νοσοκομεία. Γιατί τόση προσπάθεια για να κατατηγορησετε κάποιους χωρίς λόγο.Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε υπεύθυνοι και ενωμένοι σ’αυτες τις στιγμές και όχι να φαγωνομαστε μεταξύ μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.