Μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης

13 Μαρτίου 2020
21:01

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε μέτρα που αφορούν την λειτουργία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας .

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης αφορούν:

Α) Γενικά μέτρα λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

  1. Αναστολή των συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων (Περιφερειακού Συμβουλίου , Οικονομικής Επιτροπής , Επιτροπής Περιβάλλοντος κ.α.)

Συνεδριάσεις για πολύ αναγκαία και επείγοντα ζήτημα θα πραγματοποιούνται δια περιφοράς.

  1. Αναστολή της συμμετοχής της Περιφέρειας σε Εκθέσεις, Συνέδρια και Αποστολές καθώς και όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Αναστολή των παραχωρήσεων των χώρων της Περιφέρειας για εκδηλώσεις οποιασδήποτε μορφής.

Β) Μέτρα λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

  1. Οι πολίτες θα προσέρχονται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας μόνο για τις απολύτως αναγκαίες και επείγουσες υποθέσεις.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ θα τηρείται βιβλίο επισκεπτών (για ιχνηλάτηση πιθανού κρούσματος) στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία του πολίτη και το οποίο θα καταστραφεί με πρωτόκολλο καταστροφής με  την λήξη της κρίσιμης περιόδου.

Εναλλακτικά η διεκπεραίωση τόσο των ανωτέρω όσο και των υπολοίπων υποθέσεων θα γίνεται είτε τηλεφωνικά , είτε  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας μπορούν να αναζητηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.pdm.gov.gr/contact/

  1. Αναστολή της διενέργειας όλων των εξεταστικών διαδικασιών θεωρητικών και  πρακτικών όπως εξέταση υποψηφίων οδηγών, χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος σε τεχνίτες , χειριστές μηχανημάτων κ.α.
  • Προστασία των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις Υπηρεσίες άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού.
  1. Προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας σε όλους τους υπαλλήλους και τους πολίτες που επισκέπτονται τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
  2. Απολύμανση των χώρων εργασίας σε κτήρια της Περιφέρειας.
  3. Προγραμματισμός των αδειών των υπαλλήλων ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης καλεί όλους τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Με υπευθυνότητα και ψυχραιμία μπορούμε όλοι μαζί ως κοινωνία να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

 

11 σχόλια

  • Καλα που το θυμηθηκες 3 βδομαδες μετα…θα κανεις ιχνηλατιση…νεα λεξη κι αυτη στο λεξιλογιο ολων…

    • Μήπως λέω εγώ μήπως το έχουμε παρατραβήξει με το «καλά να πάθετε» και το «σας άξιζε» στο δημόσιο διάλογο;
      Προσωπικά δεν ψήφισα ποτέ Κασαπίδη και δεν θα τον ψηφίσω αλλά το να εκφράσω τόση χαιρεκακία με ένα «αυτό σας άξιζε», δεν θα το έκανα ποτέ! Έλεος!

      • το έχουμε παρατραβήξει… πλάκα κάνεις . έχει να το λέμε όλο και συχνότερα δυστυχώς. Ένας νομός σβήνει γιατί αυτός δεν μπόρεσε να δει πέρα από τη μύτη του όταν ήξερε ότι σχεδόν 400 άτομα πριν 15 μερες γύρισαν από Ιταλία. Για τη γέφυρα ξεσήκωσε τον κόσμο για να κάνει το κομμάτι του αυτό δεν μπόρεσε να το αντιληφθεί; ά ξέχασα αυτόν τον νοιάζει μόνο η φέτα

        • Αν πέσει αεροπλάνο, θα κατηγορήσεις τον Κασαπίδη; Υπεύθυνο όργανο για τα κρούσματα και για το ποιοι έπρεπε να ελεγχθούν είναι ο ΕΟΔΥ, από την στιγμή που ο ΕΟΔΥ έκρινε (λανθασμένα κατά την γνώμη μου) ότι όσοι ήρθαν από το εξωτερικό δεν χρειάζεται να ελεγχθούν, ο Κασαπίδης τι θα έπρεπε να κάνει, να εμπλακεί κάπου που δεν έχει καμία αρμοδιότητα;;;;; Οπότε ξανά ρωτάω εάν πέσει στη Δ.Μακεδονία αεροπλάνο θα φταίει ο Κασαπίδης που δεν πήγε να ελέγξει τη μηχανή του!!!

  • Μήπως είναι λίγο αργά να διοικήσεις Γιώργο; Η ολιγωρία σου έχει βάλει την Περιφέρεια σε περιπέτειες

  • Όταν ακόμα και η πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου ήταν στο Μιλάνο με τους γουνοποιούς και συμμετείχε στο έκτακτο Συμβούλιο τότε αυτό λέγεται Υπευθυνότητα από την πλευρά τού περιφερειάρχη;;;
    Ως προς τι το διάγγελμα του και οι συμβουλές του;;;

  • Γιώργο μετά από είκοσι χρόνια ενασχόλησής σου με τα κοινά έχεις να μας δείξεις κάτι;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.