Θ. Σαραφίδης: Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους συναδέλφους στο Ε.Κ.Α.Β

20 Μαρτίου 2020
07:11

Η περίοδος που διανύουμε, εκ των πραγμάτων, είναι πολύ δύσκολη. Αυτή η πανδημία έθεσε σε συναγερμό όλο τον κρατικό μηχανισμό. Ως διασώστες είμαστε στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας και πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο. Είναι η ώρα να δείξουμε τι αξίζουμε. Είναι η ώρα να αφήσουμε τα ευχολόγια και να επικεντρωθούμε στο αντικείμενο μας με μία διαφορετική οπτική. Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι:
Τα Β.Α.Ε. είναι κεκτημένο και όχι χάρισμα.
Η δαπάνη στολής είναι βασική ανάγκη.
Το επίδομα ειδικών συνθηκών έχει τον σκοπό του.
Η υπερεργασία πρέπει να ανταμείβεται ανάλογα.
Η υγιεινή και ασφάλεια δεν είναι παραμύθι.
Το ειδικό συνταξιοδοτικό είναι θέμα επιβίωσης και όχι πολυτέλεια.
Το ειδικό μισθολόγιο είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο.
Η ακαδημαϊκή αναβάθμιση είναι επιτακτική ανάγκη και όχι σκοπιμότητα.
Η ριζική αναδιάρθρωση του οργανισμού θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη.
Η προνοσοκομειακή φροντίδα πρέπει να είναι η σημαία μας και όχι το σφουγγαρόπανο του Ε.Σ.Υ. και του κάθε καιροσκόπου.

Συνάδελφοι, έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι στα δύσκολα στεκόμαστε όρθιοι!

Δεν υποχωρούμε , δεν το βάζουμε κάτω και δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υποβάθμιση της επαγγελματικής μας υπόστασης. Δεν πετάμε την «μπάλα» στην εξέδρα, ήρθε η ώρα να βάλουμε το «γκολ» που θα μας δώσει την πολυπόθητη νίκη . Την νίκη του προνοσοκομειακού διασώστη με εφόδια και με αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτόν τον κύκλο του Ε.Σ.Υ. , όπου θα είναι καλύτερος και αποτελεσματικότερος απέναντι στις απαιτήσεις της αυτής της δύσκολης εποχής.

Για αυτό λοιπόν αφήστε τις «γκρίνιες» τις εμπάθειες τις μισές κουβέντες και ο καθένας μας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Να είστε σίγουροι ότι με την απραξία θα μείνουμε στον πάτο και δεν θα σηκωθούμε ποτέ!

Ενωθείτε, συντονιστείτε με τα κατά τόπους πρωτοβάθμια σωματεία, κάντε προτάσεις και όχι κριτική, αναλάβετε πρωτοβουλίες και ενεργήστε μην περιμένετε από κανέναν να μας δώσει απλόχερα αυτά που διεκδικούμε.

«η νίκη είναι πιο γλυκιά όταν την κερδίζεις με αγώνα και ιδρώτα»

Σαραφίδης Θωμάς
Οργανωτικός γραμματέας Π.Ο.Π. Ε.Κ.Α.Β.
Πρόεδρος εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β. δυτικής Μακεδονίας

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.