Π. Βρυζίδου: “Αίτημα για κατ΄ οίκον ελέγχους για τον κορονοϊό, από ειδικά κλιμάκια στη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά του Δήμου Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης

22 Μαρτίου 2020
16:32

    Γιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα, στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τους συμπαραστεκόμαστε και τους ευγνωμονούμε.

   Όλοι όσοι έχουμε θέση ευθύνης, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Βουλευτές, Υπουργοί, με μπροστάρη τον Πρωθυπουργό, παραμένουμε στις θέσεις μας, για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας.

   Στο Νομό μας, στην ΠΕ Κοζάνης, έχουν κηρυχθεί, για 15 ημέρες, από τις 16 Μαρτίου, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τα ορεινά χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά  του Δήμου Βοΐου, με προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον (καραντίνα) των κατοίκων τους και την προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους, εκτός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων τους.

   Προβλέφτηκε και υπάρχει συνεχής μέριμνα της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Βοΐου, για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων, συμβολή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και συμπαράσταση του Στρατού με ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, με ένα στρατιωτικό ιατρό και ένα νοσηλευτή.

   Παρόλα αυτά και ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι, η αγωνία όλων μας, αλλά κυρίως των ιδίων, έχει κορυφωθεί, γιατί εκτός από επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό υπάρχουν και ανθρώπινες απώλειες.

    Πέρα από την κατανόηση της δυσάρεστης θέσης των περιορισμένων κατοίκων και την αμέριστη συμπαράστασή μας, με προσωπική επικοινωνία μου με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και με σχετική επιστολή, που κοινοποιώ, ζήτησα τα πρώτα κλιμάκια που θα επισκεφθούν περιοχές για κατ΄ οίκον εξέταση για τον κορονοϊό, να είναι σ΄ αυτές τις τοπικές κοινότητες του Βοΐου:

«Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να συμπεριλάβετε στις περιοχές που θα επισκεφθούν τα ειδικά κλιμάκια στους κατ΄ οίκον ελέγχους για τον κορονοϊό, τις τοπικές κοινότητες Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς του Δήμου Βοΐου του Ν. Κοζάνης, που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.                                                                     

Οι κάτοικοι των δύο χωριών είναι κυρίως ηλικιωμένοι και δικαιολογημένα διακατέχονται από μεγάλη αγωνία.                                                                 

Θεωρώ άμεσης προτεραιότητας την παρέμβασή σας αυτή, προκειμένου να εκτονωθεί η βεβαρημένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή, με τα αυξημένα ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού.

Σας ευχαριστώ».

 Τηρούμε με ευλάβεια τις υποδείξεις των ειδικών.

 

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

4 σχόλια

  • ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Κ. ΒΡΥΖΙΔΟΥ Ο Κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΙΟΥ;

  • Βίκυ έλεος, άσε τα δελτία τύπου τώρα.
    Σε λίγο θα μας πείς ότι κατ’ όπιν ενεργειών σου ηττήθηκε ο ιος

  • ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,Η ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.