kozan.gr: O Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης καλεί του Δυτικομακεδόνες να: “Φροντίσουν να βάλουν ένα “κηπάκο” στο σπίτι, να βάλουν 5 κοτούλες… γιατί, μετά το καλοκαίρι, το χειμώνα, αν δεν προλάβουμε τώρα την καλλιεργητική περίοδο, να παράξουμε πρώτες ύλες για τροφές, να έχουμε έλλειψη τροφίμων ή αλλιώς (αν είναι μεγάλη η έλλειψη) να πεινάσουμε κιόλας” (Ηχητικό)

30 Μαρτίου 2020
15:51

 

Διεθνώς υπάρχει μια μείωση των πρώτων υλών στο αγροτοδιατροφικό τομέα, ακριβώς γιατί υπήρξε μια αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και μια μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα εξαιτίας του ότι έχουν παγώσει όλες οι μετακινήσεις κι όλες οι δραστηριότητες. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους, μετά το καλοκαίρι, το χειμώνα, αν δεν προλάβουμε τώρα την καλλιεργητική περίοδο, να παράξουμε πρώτες ύλες για τροφές, να έχουμε έλλειψη τροφίμων ή αλλιώς (αν είναι μεγάλη η έλλειψη) να πεινάσουμε κιόλας“, καλώντας στη συνέχεια τους Δυτικομακεδόνες να: “Φροντίσουν να βάλουν ένα “κηπάκο” στο σπίτι, να βάλουν 5 κοτούλες…”. Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 30/3 στο sentra.com.gr, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης

76 σχόλια

  • Θα ετοιμάσω τωρα τις φυτεριες και το κοτέτσι . Α ξέχασα μένω σε πολυκατοικία …. άνθρωπε μου ; Σε ποιους απευθύνεσαι ;

    • ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΤΟΜΑΧΙ.ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΣΤΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΑΞΕΔΕΣ .ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΞΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΤΑ

    • Καποια στιγμη πρεπει να σταμτησουμε στην τοπικη αυτοδιοικηση να ψηφιζουμε με το κριτηριο αν καποιος ειναι δεξιος η αρειστερος η ο,τι αλλο. Διοτι και τα κομματα ενιοτε κανουν τραγικες επιλογες. Τωρα θα μου πειτε… τοσα χρονια δεν μαθαμε τι ειναι ο καθενας… Τωρα γιατι μας προξενει εκπληξη;

  • Δεν υπάρχουν λόγια! Αντί να εμπνέει με το λόγο του και τις πράξεις του, πανικοβάλλει. .. Κρίμα, πολύ κρίμα!

    • ναι εσεις μην ακουτε. πανικοβάλει..!
      καλά που ζείτε ? στο 2004?
      ματια, αυτιά νού δεν έχετε..?
      δε βλέπετε που πηγαίνουμε? στα βράχια…

      οσοι έχουν την δυνατοτητα φυσικά, να το κάνουν…χθες!

      • Για εξηγήστε λίγο πού πηγαίνουμε. Με οικονομικά μοντέλα, όμως, γιατί από λόγια, ολονών τα στόματα πάντα περισσεύουν.

        • δε χρειάζεται να σας εξηγήσουν τίποτα.
          καθίστε στον καναπέ σας, συνεχίστε να πηγαίνετε
          στο σούπερ μάρκετ αφού θα έχουμε επάρκεια των πάντων
          με εργασία από τον… καναπέ…
          και καλό σας βράδυ…

        • Σενάρια τρόμου για την ελληνική οικονομία

          Αν επιβεβαιωθούν οι μαύρες εκτιμήσεις της Morgan Stanley, οι απώλειες για το ΑΕΠ θα είναι 8,1%, όταν το 2012 το ποσοστό της ύφεσης σε ετήσια βάση έφτασε το 7,3% «Ηπιότερες» απώλειες προβλέπει η Citigroup.

          Η αναγωγή της πρόβλεψης συρρίκνωσης του ΑΕΠ σε δισεκατομμύρια οδηγεί σε εκτιμήσεις για απώλειες 15,3 δισ. ευρώ φέτος, δηλαδή από 1 έως 2 δισ. ευρώ τον μήνα στο διάστημα που ακολουθεί ώς το τέλος του έτους.

          Είναι σαφές ότι όσο θα μεγαλώνει το μέτωπο του κορονοϊού, τόσο θα τσακίζεται το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν προκαλώντας νέα απογείωση της ανεργίας, παράλληλα με την ισοπέδωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Η πρόβλεψη της κυβέρνησης για στασιμότητα φέτος δεν έχει καμία τύχη αφού ο κορονοϊός έχει αρχίσει ήδη να τη ροκανίζει…

  • Πολύ καλά τα λέει ο αγαπητός Γιωργος μόνο που υπάρχει ένα σοβαρό θεμα. Στο μόνο τελικά που υπάρξει πρόβλημα είναι τα χαρτιά που κάνουμε για σπάμε στα κτήματα μας, όσοι εχουν, τελειώνουν και μετά θα μας λένε ότι θα φταίμε για την καταστροφή των δασων
    Με λίγα λόγια το χάσαμε το παιχ όχι πατριωτες

  • Μεγάλη απογοήτευση τελικά…. Κρίμα γιατί πίστευα ότι κάτι διαφορετικό θα κάνεις εσύ από τους άλλους… Είμαστε χαμένοι από χέρι….

  • Τελικά οι φωνές που πολλοί από εμάς της κεντροαριστεράς δεν θέλαμε να ακούσουμε ότι σαν βουλευτής πέρασε και δεν ακούμπησε γιατί είχε μηδενικό έργο. Δυστυχώς αληθεύουν. Κύριε Περιφερειάρχη, τι είναι αυτά που λέτε;;; Έχουμε που έχουμε κάποιους πρώην δημάρχους – βουλευτές που λένε απλά για να πουν, μην μπείτε και εσείς σε αυτή τη διαδικασία. Έχετε την τύχη να είστε κυβερνητικός περιφερειάρχης με έναν πολύ καλό πρωθυπουργός (στα μέχρι τώρα δείγματα) ακολουθήστε το δρόμο του. Χαμηλά τη μπάλα. Τέτοιες δηλώσεις καλό είναι να μην βγαίνουν προς τα έξω.

  • Θα πάρω μια γαλοπούλα καλού κακού για τα Χριστούγεννα, αλλά και για βόλτα!!. Δύο σε ένα περιφερειάρχη!. Νασαι καλά, μας άνοιξες τα μάτια!!!!!.

  • Όλο αυτό το διάστημα, δεν έβγαζε άχνα για Καστοριά Σιάτιστα, γιαυτους που επέστρεψαν από Μιλανο, να τους βαλει σε καραντίνα… Βγήκε σήμερα να μας πει για κότες και μπαξέδες..!!!!
    Καλυτερα να μένεις σιωπηλός περιφερειαρχη καλύτερα

  • Άσε τις συμβουλές και βγάλε γρήγορα τα προγράμματα.. για να έχουμε αντικείμενο εργασίας και να μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Αν πληρωθούν μετά από ένα χρόνο θα συμβάλεις και εσυ στην πεινα μας..

  • Πόσο είχαν ενθουσιαστεί κάποιοι με την εκλογή του;;;;
    Πόσα περίμεναν;;;;
    Μπορείτε λοιπόν να εισπράξετε….
    Αντί να υψώσει ανάστημα για το σήμερα στην δυστυχή Καστοριά …για τα νοσοκομεία όλης της δυτικής Μακεδονίας …για όλα αυτά τα ζητήματα που καίνε…το μέλλον….
    Καμαρωστε τον!!!

  • Τα έλεγε ο Πάρις αλλά δεν το έδωσε κανείς σημασία! Ήταν γύρω στις αρχές Μαρτίου.. Για καραντίνα σε αυτούς που πήγανε Ιταλία αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε! Τώρα ο Γιώργος θυμήθηκε και τις κοτουλες και τα προβατακια

    • Ο Πάρις έλεγε ότι ήταν η καλύτερη Αποκριά των τελευταίων ετών …άσε μας τώρα εσύ παπαγαλάκια του Παρι.

  • Αν ακούτε κάτι ρεαλιστικό σας πειράζει γιατί όλοι μάθατε να τα βρίσκετε έτοιμα. Ε, λοιπόν τον ιό δεν τον έφερε ο περιφερειάρχης και αυτό που συμβαίνει δεν είναι ελληνικό. Αλλά ξέχασα εσείς νομίζετε ότι μένοντας έγκλειστοι στο σπίτι όλα λειτουργούν στον αυτόματο. Και επειδή δεν ζούμε τραγικές καταστάσεις αυτό έγινε από μόνο του.

    • πέστα… ολοι κοροϊδεύουνε.. νομίζουνε ότι ολα
      βγαίνουν αυτόματα.. πάρτε τσάπα, φτυάρι,κλαδευτήρι
      τσουγκράνα να δείτε πως βγαίνει ο επιούσιος…

      οι περισσότεροι έχουν ενα χωραφάκι ενα κτηματάκι
      στο χωριο παρατημένο απ τον παππού..
      όσοι δεν έχουν κάτι θα βρεθεί…
      μολις λήξει η καραντινα βουρ γιατι….

      αν ρωτάτε εγώ το έχω κάνει ήδη εδω και μερικά
      χρόνια, έχω ενα μικρο μπαχτσέ καλού κακού κάτι κάνουμε.

    • Ρεαλιστικό, αγάπη μου, είναι να είσαι στην πρώτη γραμμή στο ΤΩΡΑ. ΑΥΡΙΟ μπορεί να πέσει ο ήλιος να μας κάψει. Πού ακριβώς είναι ο καλός μας ο περιφερειάρχης ΤΩΡΑ; Που τα νοσοκομεία της περιοχής σηκώνουν ένα βάρος που δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν; Πού είναι τώρα που πολλές ευπαθείς ομάδες δεν έχουν πρόσβαση σε αγαθά επειδή δε μπορούν να βγούνε από το σπίτι (ηλικιωμένοι που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν, άτομα με αναπηρία κλπ.); Ένας καλός πολιτικός ΔΡΑ στο ΤΩΡΑ, βοηθάει την κοινότητά του στο ΤΩΡΑ, δεν σπέρνει πανικό για το αύριο. Ιδίως αν δεν έχει ΙΔΕΑ από οικονομία.

  • Συγχαρητήρια κ. Κασαπίδη!
    Σας έχω κάνει κριτική για άλλα θέματα αλλά επί τούτου, συγχαρητήρια που χτυπάτε το καμπανάκι και καλείται τους συμπολίτες μας, ό σ ο ι δ ύ ν α ν τ α ι, να κάνουν ό,τι μπορούν.
    Τα σύννεφα τα βλέπουμε…
    Όποιος κατανοεί κι όποιος επιθυμεί ας το κάνει.

  • Τί είναι αυτά που λές;;; Τελικά είχανε δίκιο αυτοί που λέγανε ότι σαν βουλευτής πέρασες και δεν ακουμπησες και έργο μηδενικό…. Πάντα ΠΑΡΩΝ ψήφιζες οπως βλέπαμε και ποτε δεν πηρες θέση και να χτυπήσεις χέρι για ζητήματα…. Η Καστοριά υποφέρει, οι Δήμαρχοι ζητάνε να κάνεις κάτι και εσυ τους λες θα θα θα….. Τί φοβάσαι μην σέ πει η κυβέρνηση οτι δεν τήν ακους…;;;; Αλλά καλά να παθουμε. Ας προσεχαμε… Α, και κάτι τελευταίο, με το κράτος των Σκοπίων τί έγινε;;; Η κυβέρνηση τους καλοσώρισε και επίσημα, εσυ… ;;; Άιντε αιντε Μακεδονομάχοι, τζάμπα φωνάζαμε και τρεχαμε….

  • ο Κασαπίδης μπορεί να εχει κάνει λάθος και να πήρε στον λαιμό αρκετούς με τα Τριανταφυλλα αλλά σε αυτή την προτροπή στον κόσμο δεν εχει άδικο Όσοι μπορούν καλα είναι να οργανώσουν τον κήπο τους. Σίγουρα δεν θα τους κάνει κακό

    • Φίλε μου αν είχα κήπο δεν θα περίμενα να μου πει ο κασαπιδης πως να τον οργανώσω. Οποίος εχει κήπο τον φρόντιζε και θα τον φροντίζει.

      • ειναι ομως αρκετοί που έχουν χωραφια και κτήματα απ τον παππού τους παρατημένα..

        πάντως εγώ ξερω πολλούς… και πολλοί τα πουλήσανε πάντως και ναι δεν έχουν..

  • Περιφερειάρχη καλά τα λες Πίος από αυτούς που σχολίασαν ξέρει από μπαξέ καί κότες είναι μόνο για σχόλια και καφέδες έρχεται η ώρα για να ιδρώσετε εσείς που τα ξέρετε όλα και κρίνεται πάντα αρνητικά

  • Quiz : Ποιος επιφανής αρχών της αυτοδιοίκησης στην Δυτική Μακεδονία διαβάζει καθημερινά κρυφά από τους συνεργάτες Μ@κελιό;;;

  • “Ήρθε η ώρα ο βασιλιάς, να προσκυνήσει τον τσομπάνο!”
    Αυγουστίνος Καντιώτης

  • Ωραίαααα,,αλλά ρωτάω….Ποιόν αριθμό πρέπει να βάλω στο γραπτό μνμ για να πάω να ταίσω τις κοτούλες μου;;;;;;Εεεεεεε;;;;;

  • ΕΥΓΕ ΚΑΣΑΠΙΔΗ!
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ!
    ΟΙ ΠΑΡΕΝΑΙΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.
    ΟΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟεΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΡΑΘΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

  • Μήπως να βάλουμε καμιά εικοσαριά κότες και μία αγελάδα στα μπαλκόνια μας;;; Τι άλλο θα ακούσουμε…

  • Αυτόν ψηφίσατε για τοπικό άρχοντα και με αυτόν θα γίνει και η απολιγνιτοποιηση της περιοχής φανταστείτε. Μπράβο εμπρός για καμιά 200 χρόνια πίσω.

  • Αν είναι δυνατόν!!!!!! Ζούμε μεγάλες στιγμές!!!!
    Στα κτήματα λοιπόν που θα παραχωρήσει η Περιφέρεια σε όσους δεν έχουν τίποτα από γη θα βάλουμε και λαχανικά και κότες και κατσικάκια μην σου πω και έναν τράγο!!!!! Εν αναμονή λοιπόν…..

  • Ηδη ο αδωνις το μεσημερι εκανε δηλωσεις για να βαζει τον κοσμο σιγα σιγα στο κλιμα για το τι θα επακολουθησει. Ερχεται φτωχεια και πεινα συμπατριωτες!

  • Τι να περιμένει κάποιος απο άνθρωπο που ρωτούσε τον πνευματικό του αν θα πρεπει να ψηφίσει το μνημόνιο!

    Προς όλους τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους του:
    ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ;;;;

  • καλα να παθετε τον ψηφισατε για καλυτερο σας πιπιλισαν θα ακυρωσουν την συμφωνια των πρεσπων γαργαρα την εκαναν ποσα χρονια πισω θα μας παει

  • Όλοι εσείς οι κρατικοδίαιτοι δεν αντιλαμβάνεστε την οικονομική καταστροφή, που θα μας πάει πίσω μια δεκαετία τουλάχιστον, αν καταφέρει να ορθοποδήσει η οικονομία. Ίσως και να μη σας νοιάζει, γιατί μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μισθός πέφτει. Ρωτήστε έναν υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα με τετραμελή οικογένεια να σας πει πως τα βγάζει πέρα. Δεν είναι στιγμή για να ειρωνευόμαστε και να κοροϊδεύουμε. Μη ξεχνάτε πως ακόμα δεν έχει κορυφωθεί η πανδημία!

    • ποιος νοιαζεται για τον ιδιωτικο τομεα, κανεις μα κανεις! ειδικα για υπαλληλους, κοψτε το λαιμο σας κυριοι

  • Στην πείνα του ’40 η επαρχία δεν πείνασε στηριζόμενη στην οικιακή γεωργοκτηνοτροφία,με το 80% να είναι γεωργοκτηνοτρόφοι. Σήμερα το ποσοστό αυτό στην επαρχία είναι κάτω από 25%. Δεν είναι κακό όσοι μπορούν και θέλουν να φτιάξουν έναν μπαχτσέ και μερικές κότες.

  • Ποιοί ξαφνιάζονται και αισθάνονται ταραχή; Οι απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν μια δυσκολία. Γι’ αυτό και ο Ψαλμωδός μας λέει: «Ητοιμάσθην και ουκ εταράχθην» (Ψαλμ. 118, 60). Σας ευχαριστούμε πολύ που μας φροντίζετε ακόμη και γι αυτά. Καλή δύναμη!

  • Εδώ ξεκληρίζεται η Δυτική Μακεδονία και εσείς μας μιλάτε για κοτέτσια κ μπαχτσέδες? Τόσο καιρό στην αφάνεια Κ βγήκατε να μας δώσετε τις πιο άχρηστες παραινέσεις? Έχετε αντιληφθεί για ποια κρίσιμη κατάσταση μιλάμε? Λυπάμαι πολύ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.