Επιστολή αναγνώστριας, από την Κοζάνη, στο kozan.gr: Η εξάντληση της αυστηρότητας στην τήρηση των μέτρων – Πως και γιατί μου βεβαιώθηκε πρόστιμο

31 Μαρτίου 2020
14:57

Σχετικά με τις άδειες κυκλοφορίας που παίρνουμε μέσω μηνύματος (SMS). Έστειλα χθες, στις 19:16 , μήνυμα στο 13033, προκειμένου να μεταβώ, πεζή, στο παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Γκέρτσου στην Κοζάνη. Ως μονογονέας πήρα μαζί μου και τα δύο ανήλικα παιδιά φροντίζοντας να στείλουν κι αυτά με τη σειρά τους το απαιτούμενο sms για σωματική άσκηση. Τα χρήματα τα έβγαλα από το μηχάνημα (ΑΤΜ) στις 19:38 και στη συνέχεια κατά την επιστροφή μου προς το σπίτι πέρασα για να πάρω κι ένα καφέ (20:00) . Μου έγινε έλεγχος, σε μένα και τα παιδιά μου, στις 20:05 και παρά τις εξηγήσεις και την επιχειρηματολογία μου, μετά από 15 λεπτά, μου βεβαίωσαν παράβαση για άσκοπη μετακίνηση (20:25). Να δεχτώ ότι ερμηνεύοντας με αυστηρότητα τη νομοθεσία ομολογουμένως δεν θα έπρεπε να περάσω να πάρω καφέ (αλλά να επιστρέψω αμέσως σπίτι), να δεχτώ ακόμη ότι δεν θα έπρεπε να έχω μαζί και τα παιδιά μου αν θεωρεί κάποιος πως έπρεπε να τα αφήσω από την αρχή σπίτι.  Όμως, αν πραγματικά θεωρούν κάποιοι ότι έκανα κάποιο “έγκλημα” γιατί στο δρόμο για το σπίτι μου, όχι κάπου αλλού, αλλά στο δρόμο για το σπίτι μου (ξαναλέω), πέρασα και να πάρω ένα καφέ ή αν θεωρείται “έγκλημα” ότι, παρότι, μονογονέας, είχα μαζί μου και τα 2 ανήλικα παιδιά μου (που είχαν αποστείλει το sms), τότε εντάξει καλά έκαναν και βεβαιώσαν το πρόστιμο. Aς μου επιτραπεί να πω ως μια καλοπροαίρετη διαμαρτυρία ότι τα αστυνομικά όργανα δεν θα πρέπει να εξαντλούν την αυστηρότητά τους όταν εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει κάτι πονηρό ή σκόπιμο όπως στη δική μου περίπτωση.  Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας για ένα γενικότερο προβληματισμό τόσο των πολιτών όσο και αυτών που ασκούν τους ελέγχους.

46 σχόλια

  • 1oν Θα μπορούσατε προφανώς να μεταβείτε και μόνη σας στο ΑΤΜ. Τα παιδιά σας εφόσον χρησιμοποιούν κινητό είναι σε ηλικία να μείνουν μόνοι τους στο σπίτι. Εσείς απλά το είδατε σα βόλτα. Ορθώς σας επιβλήθει πρόστιμο.
    2ον Ο καφές που προμηθευτήκατε δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά πρόβλημα αποτελεί η λογική του πάω εκεί ας πάρω και έναν καφέ. Αν το μόνο που επέτρεπαν ανοικτό ήταν ένα μαγαζί με χαλιά, πιστέψε με κατα την επιστροφη θα αγοράζατε χαλί.

    • Εισαι απαραδεκτα προσβλητικος. Μηπως εσυ το επεβαλες το προστιμο;ντροπη σου να προσβαλλεις χωρις να γνωριζεις τιν ανθρωπο. Κινητο χρησιμοποιουν και τα 3χρονα. Τι επαρση!!! Ντροπη κ μονο που μεσα απο ενα προβλημα αναδεικνυονται τετοιοι χαρακτηρες. Μαλιστα σ ενα κρστος που δεν νας οριστατεψε οταν επρεπε δηλ τελη Γεναρη απο την Κινα μρ σταματημα κ ελεγχους αφιξεων κ τελη Φλεβαρη απο την Ιταλια . Αυτο το κρατος που δεν πληρωνει κανενα οροστιμο στους πολιτες για τα τεαγικα του λαθη επιβαλλει προστιμα κ κορδωνεται που τα καταφερε. Αισχος!

    • Απαράδεκτη και προσβλητική ‘λογική’! Ντροπή σου ανώνυμε!
      Απαράδεκτος και αυτός που έγραψε την κυρία! Ντροπή και σε αυτόν.

      Τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να έχουν και λογική και κρίση!
      Προφανώς και πρέπει να προσέχουμε και να μένουμε σπίτι, αλλά ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα!

      Πχ εμείς είμαστε 4μελή οικογένεια. Με ποια λογική δεν μπορούμε να βγούμε οι 4 βόλτα στο δάσος του Ξενία, αλλά μπορούμε μόνο δύο; Μη τυχόν διασπείρουμε τον ιό μεταξύ μας; Αφού μαζί μένουμε!

  • ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ! ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ,ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

  • Συγχαρητήρια στην αστυνομία έκανε την δουλειά της όπως ορίζει ο νόμος. Η παράβαση είναι παράβαση… όλα τα παραπάνω είναι φθηνές δικαιολογίες.

  • Εάν παρά τα πτυχία (να υποθέσω) των οργάνων της τάξης δεν ήθελαν να ακούσουν αυτά που λέγατε με αποδείξεις, τότε κρίμα.

    Από την άλλη, αν ισχυρίστηκαν “εμείς εντολές εκτελούμε”, ας σκεφτούν και κατά πόσο έχουν συνείδηση της δικής τους ατομικής ευθύνης απέναντι στον οποιοδήποτε πολίτη, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

    • Ειναι θεμα ατομοκης ευθυνης του καθενος και ακομη και στη συγκεκριμενη περιπτωση και σε επιπεδο ατομικης ευθυνης ορθως επραξαν τα οργανα αφου η ατομικη ευθυνη προφανως ελειψε απο αλλου..

      • η λέξη συνείδηση χρησιμοποιήθηκε για να υπογραμμίσει το γεγονός ότι είναι διπλάσια η ατομική ευθύνη των οργάνων όταν κατανοούν τι λέει ο πολίτης, αλλά κρύβονται πίσω από “εντολές”

  • Αν όντως είναι έτσι οκ. Αλλά μισή ώρα στο ΑΤΜ κ καφεδάκι στο καπάκι …Φαντάσου όλες οι κυρίες που είναι στη θέση σου να είχαν την ίδια ιδέα μ εσένα τι θ γινόταν έξω .
    Πάντως καλα έκαναν για την ακρίβεια άριστα έπραξαν οι αστυνομικοί !! Και αυστηρότερα μέτρα αν χρειαστεί ν πάρουν .

      • Αυτό θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο.

        Η μόνιμη άρνηση των κατοίκων αυτης της χώρας να αποδεχτούν ότι αυτό το κρατος ήθελαν.

        Το κράτος αγαπητέ το διαλέγουμε εμείς.

        το 85 % των Ελλήνων επί 30 χρόνια τουλάχιστον αυτό το κράτος ήθελε και αυτά τα πρόσωπα.

        Εκτός αν είσαι και εσύ της λογικής έλα μωρε όλοι ίδιοι είναι αλλά το κόμμα, κόμμα.

  • Όσοι κατηγορείτε την κυρία , δεν πιστεύω, αν σας έρθει πρόστιμο για παρόμοιο λογο, να γκρινιάζετε. Περιμένω να πείτε και ευχαριστώ. Ξεχνάτε κάτι όμως που εύχομαι να μην είναι αργά όταν θα σας ερθει. Ο τέλειος ή αλλιώς αναμαρτητος πρώτος το λίθο να πεταξει.

  • Μα όλοι όσοι κυκλοφορούν μια δικαιολογία έχουν. Άλλος θυμήθηκε τώρα να κάνει γυμναστική, άλλος δεν αντέχει σπίτι, άλλος να πάρει καφέ, άλλος να ελέγξει αν μπήκε ο μισθός. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένη να πηγαίνω στη δουλειά και χθες και σήμερα διαπίστωσα αρκετή κίνηση, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος κυκλοφορεί σχεδόν το ίδιο με πριν την απαγόρευση, απλά έχουν συμπληρώσει τη φόρμα.

  • Δεν το καταλαβαν παρα πολλοι το γιατι γινεται ο περιορισμος. Οσοι αυτοπεριοριζονται δεν το κανουν αποκλειστικα για τους ιδιους αλλα πρωτιστως για τους υπολοιπους. Συνεπως ο μη αυτοπεριορισμος ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα και ως τετοια αντιμετωπιζεται.τα υπολοιπα ειναι μαλλον δικαιολογιες

  • Συγνώμη να κάνω μια ερώτηση το ΑΤΜ στη Γκερτσου λειτουργει; Εγώ γνωρίζω πως είναι εκτός λειτουργιας εδώ και πάρα πολύ καιρο

  • Δυστυχώς ο κορονοιος είναι άκρος μεταδοτικός και όλοι θα πρεπει να μετακινούμαστε ελάχιστα. Ευκαιρίες και δικαιολογίες για να βγούμε απο το σπίτι μας υπάρχουν πολλές

  • Δεν έχουν όλοι οι πολίτες αυτοκίνητο ούτε το ΑΤΜ κάτω από το σπίτι τους αυτοί που μένουν στις εργατικές κατοικίες π.χ σε πόση θα πρέπει να πάνε και έρθουν…..

  • Εν μέρει ήταν αυστηρή η βεβαίωση του προστίμου καθώς υπάρχουν πολλές πραγματικά αστείες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι δε ξαφνικά ανακάλυψαν τον αθλητισμό, προφανώς για να τους βρει το καλοκαίρι φέτες… Από την άλλη, 45 λεπτά για να βγάλετε λεφτά από το ΑΤΜ και μέχρι την καφετέρια δε το λες και αναγκαστική έξοδο

    • Δεν έχουν όλοι ΑΤΜ κάτω από την πόρτα τους .κάποιοι πρέπει να περπατήσουν ως και μισή ώρα να φτάσουν….

      • Εξαρτάται που μένεις και γι αυτό ακριβώς το λόγο βάζεις στο μήνυμα τη διεύθυνσή σου. Όντως μπορεί το ΑΤΜ να είναι στα 2 χιλιόμετρα, αλλά αν είναι κάτω από το σπίτι σου και θέλεις 45 λεπτά για να φτάσεις, τότε κάτι πήγε στραβά. Προφανώς η απόσταση και η αιτιολογία δε δικαιολογούσε τον χρόνο εξόδου.

  • ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ.ΟΛΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ.ΠΕΣΑΤΕ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗ ΦΑΤΕ.ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    • Έχω σκύλο και τον βγάζω δύο φορές την ημέρα γύρω από το σπίτι μου, συνολικά για 20-25 λεπτά. Εσπρέσσο κάνω σπίτι μου.

  • Η περιγραφή έχει πολλά ασαφή σημεία: δεν υπάρχει η θέση της αφετηρίας, δεν υπάρχει η θέση προορισμού, δεν υπάρχει η διαδρομή, δεν υπάρχει η θέση του σημείου αγοράς καφέ. Οι χρόνοι από μόνοι τους δεν λένε κάτι. Αν τα παιδιά είναι μικρά, καλώς τα πήρατε, αν είναι ανήλικα του Λυκείου, κακώς. Αν θεωρείτε πως αδικηθήκατε, υπάρχει ο δρόμος της ένστασης στην Αστυνομία μέσα σε 3 ημέρες.

  • Αν δηλώνετε την αλήθεια σε αυτό που πάτε να κάνετε και επιτρέπεται από το νόμο να το κάνετε και το κάνετε μέσα σε εύλογο χρονιό διάστημα, ακόμα και αν σας βεβαιώσουν πρόστιμο έχετε επιχείρημα να ζητήσετε δικαστικά την ακύρωση του. Δεν είναι δικαστής ο αστυνόμος και ο πυροσβέστης και η ερμηνεία του νόμου δε μπορεί να γίνει από αυτούς εκείνη τη στιγμή εκτός και αν έχετε γράψει ψέμματα ή δεν τα έχετε γράψει όλα. Κατά την άποψη μου αν δηλώνατε ότι θα πάρετε και καφέ ως είδος πρώτης ανάγκης από κατάστημα που λειτουργεί νόμιμα και όλο αυτό γινόταν σε λογικό χρονικό διάστημα, δεν έπρεπε να σας βεβαιώσουν πρόστιμο. Σεβασμός απαιτείται σε εσάς και στα δικαιώματα σας αλλά και στους αστυνομικούς και πυροσβέστες και κυρίως στο νόμο. Αν δε μας αρέσουν οι ΚΥΑ και είμαστε η πλειοψηφία να ζητήσουμε να τις αλλάξουν. Μέχρι τότε να τις τηρούμε γιατί είναι νόμος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.