Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: “O δήμος να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του εργοταξίου κατασκευής της Μονάδας V και να μην επιτρέψει καμία ενδεχόμενη καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων τους”

1 Απριλίου 2020
22:00

 

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι από τα θέματα του σημερινού δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου, δεν επείγει κανένα για συζήτηση. Εκτός αυτού με τα δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια προκύπτουν ορισμένα ζητήματα:

Α) Δεν υπάρχει η δυνατότητα κάθε παράταξη και δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή θα αναρτηθούν οι Αποφάσεις στη “Διαύγεια”.

Β) Δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα να αποφασίσουμε για τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, που έχουμε δικαίωμα να θέσουμε ως παρατάξεις.

Γ) Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα.

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση στις επιστημονικές οδηγίες, αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να τα υποβαθμίζουμε.

Ζητάμε να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια και άλλους Δήμους της χώρας, όπως προβλέπονται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Όσον αφορά τις συνεδριάσεις “διά περιφοράς” να περιοριστούν σαφώς σε προφανώς επείγοντα ζητήματα και όσα αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που μεγαλώνει η ανησυχία και η αγωνία του λαού της περιοχής με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Εορδαία να αυξάνονται και τους 2 θανάτους συμπολιτών μας που δυστυχώς δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη. Την ίδια στιγμή που το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχει 62 οργανικές θέσεις γιατρών εκ των οποίων οι 20 είναι κενές (32%), με ανάλογα νούμερα και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά την παράδοση των όποιων υλικών στο Μποδοσάκειο, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα λείψουν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα απαραίτητα υλικά για την ατομική προστασία των εργαζομένων και για καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό.

Επίσης θα πρέπει να επισπευστεί η στελέχωση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” γιατί παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να επιλυθούν ζητήματα φροντίδας ηλικιωμένων, μιας και σε περίπτωση καραντίνας δε θα μπορούν να έχουν βοήθεια από αλλού όπως για παράδειγμα στα χωριά Δραγασιά, Δαμασκηνιά και τώρα Μεσοποταμία. Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού του Προγράμματος που εδώ και 15 χρόνια βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

Ταυτόχρονα ζητάμε ο δήμος να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του εργοταξίου κατασκευής της Μονάδας V και να μην επιτρέψει καμία ενδεχόμενη καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων τους.

Τέλος να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα στους εργαζόμενους στη ΔΙΑΔΥΜΑ και να ολοκληρωθεί η απολύμανση δρόμων, κτιρίων και κάδων σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χόλμπα Αντωνία

Τετάρτη 01/04/2020

4 σχόλια

    • Το ΚΚΕ που στηρίζει τη συγκεκριμένη παράταξη, εδώ και πολλά χρόνια κάνει συνεχώς πρόταση στη Βουλή για την κατάργηση των βουλευτικών αποζημιώσεων και τον τρόπο πληρωμής των βουλευτών. Όποιος κάνει το μάγκα με το 50% για 2 μήνες, ας δεχτεί την πρόταση του ΚΚΕ και τα λεφτά που θα περισσέψουν να τα δώσουν στα Νοσοκομεία.

  • Προς 09:45
    Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας θα συνεισφέρει οικονομικά για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο ? Η κ Χόλμπα Αντωνία ?
    Το ΚΚΕ τι κάνει στην βουλή είναι ένα άλλο θέμα και δεν σας δίνει άλλοθι εδώ τοπικά . Το γεγονός ότι ακλουθείτε κομματική γραμμή και όχι το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας που σας εκλέγει είναι γνωστό και θεωρώ άκρως λυπηρό .
    Μην αμοληθείτε τις προσταγές του κόμματος και βοηθείστε .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.