Απάντηση Περιφερειακής Αρχής στον περιφερειακό σύμβουλο Σ. Γιαννακίδη: “Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Σταύρος Γιαννακίδης, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα”

2 Απριλίου 2020
16:47

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Σταύρος Γιαννακίδης, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, στην προσπάθεια του να καλύψει λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, ιδιαίτερα η Δυτική Μακεδονία, θα ήθελα να θυμίσω στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και πρώην εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα ΕΣΠΑ κ. Σταύρο Γιαννακίδη, ότι βάση όλων των στοιχείων δεικτών η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όταν παρέδωσε η προηγούμενη Αρχή είχε μάλλον μια πολύ διαφορετική εικόνα από την οποία περιγράφει.

Είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις χαμηλότερες απορροφήσεις Κοινοτικών Κονδυλίων. Έργα, όπως η επέκταση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης βρισκόταν στα συρτάρια των Υφυπουργών.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω και τον γιατρό Σταύρο Γιαννακίδη αν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυνε η Περιφερειακή Αρχή για συστράτευση όλων των φορέων να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στη καλύτερη αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Να του θυμίσω πως ο ίδιος, λόγω ιδιότητας πριν χρόνια αντιμετώπισε τέτοιες κρίσεις με αυτοθυσία (κάνοντας εφημερίες), άλλαξε κάτι από τότε κ. Γιαννακίδη;

Γιατί δεν είστε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους πολίτες του τόπου και στους συναδέλφους σας στον κλάδο της Υγείας; Κοινός εχθρός μας σ’ αυτό το πόλεμο δεν είναι μόνο η πανδημία; Γιατί επικρίνετε την αγορά του εξοπλισμού που αποφασίσαμε για τις μοριακές αναλύσεις των δειγμάτων από πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας; Μήπως είστε αντίθετος;

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Στην ώρα του πολέμου είμαστε μαζί. Πρέπει να είμαστε μαζί. Η κριτική, η άσκοπη και στείρα αντιπαράθεση δεν βοηθάει κανέναν. Από πισώπλατα χτυπήματα την ώρα του πολέμου μόνο ο κορωνοϊός βγαίνει κερδισμένος.

Κύριε Γιαννακίδη δεν γνωρίζω το ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ Η ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι πως το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης δεν είχε τέτοιο μηχάνημα, παρά τα 5 πολύτιμα έτη της προσφοράς σας στην υγεία.

Η καθημερινή μας παρουσία δίπλα στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους που δίνουν μάχη αυτή την ώρα, είναι ουσιαστική και δεν αποτελεί πεδίο προβολής και αντιπαράθεσης.

Οι ήρωες της υγείας γνωρίζουν πολύ καλά, ποιοι είναι δίπλα τους και δίνουν μαζί, αυτή τη μάχη.

***Kάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το σχόλιο κριτική του Σ. Γιαννακίδη, που δημοσιεύτηκε στο kozan.gr

19 σχόλια

  • Χαθηκε η ψυχραιμία.Προσωπική επίθεση κάτω από τη ζώνη. Η πολιτική κριτική απαντάται με πολιτικές απαντήσεις και όχι αν πήγε ή όχι στο νοσοκομείο.

      • Φυσικά και ήταν. Είναι άλλο η κριτική όσο σκληρή και αν είναι και άλλο οι προσωπικές αναφορές. Ας του έλεγε μόνο για τα πεπραγμένα του ως αντιπεριφερειάρχη. Η αναφορά για το τι έκανε προσωπικά ως γιατρός είναι αισχρή

  • Αφήστε αμφότεροι τις δημοσιευμένες ξιφομαχίες και δουλέψτε γιατι όλοι σας πολύ λίγα έχετε κάνει για να περηφανεύεστε. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας νοσει πολλά χρόνια και κανένας δεν μπόρεσε να εφαρμόσει μία πολιτική υγείας, σύγχρονη και με σεβασμό στους πολίτες. Γι αυτό σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε με σοβαρότητα και υπεύθυνα γιατί θα κριθείτε αμείλικτα όλοι σας.

    • Τώρα είναι στην αντιπολίτευση πότε να κάνει; A και αυτό οτι έχουμε πόλεμο και θα χτυπάμε τα στρατιωτάκια παλαμάκια σε όλα δεν το βλέπω για καλό σχέδιο να ξέρεις

  • Ότι και να λέει ο κος Γιαννακίδης το αποτέλεσμα μετράει. Η χώρα μας πήρε εγκαίρως μέτρα και ο κορωνοϊος περιορίστηκε επιτυχώς, σε αντίθεση με άλλες χώρες που δυστυχώς βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις.

  • Αντε γιαννακιδη παρε την ταπα σου,αντι να εισαι διπλα κανεις φθηνη αντιπολιτευση,μην πεφτετε καποιοι τοσο χαμηλα,σταθειτε ολοι διπλα στον περιφερειαρχη για το καλο ολων μας.

  • Το αν υπάρχουν σήμερα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία είναι επειδή τα στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καρυπίδης και ο Γιαννακίδης… όταν άλλοι έκλειναν και σαμποτάριζαν δημόσια νοσοκομεία… εμείς δεν ξεχνούμε…

  • Παλιές “καλές” εποχές. Το σπίτι του γείτονα κλπ. Τόσες μέρες μέσα μόνοι μας δεν τις χρησιμοποιήσαμε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την αυτοκαταστροφή μας μέσα από στείρες ψευτοαντιπαραθέσεις. Γιατί?

  • Γιώργο άσε το Σταύρο και κοίτα να κάνεις καμιά διατίμηση στην τιμή της κότας, γιατί απο τότε που αναφέρθηκες οι τιμές πήραν τα πάνω τους σαν τα αντισηπτικά ενα πράμα, βλέπεις οι νόμοι της αγοράς που λέει και κάποιος σύντροφος σου. Αν κοττάς βέβαια….

  • κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, Ο “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΤΑ “ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ” ΣΕ ΑΓΟΝΕΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΩΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.