Ανακοίνωση του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας σχετικά με την δυνατότητα Διαδικτυακών μαθημάτων

3 Απριλίου 2020
17:24

Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο ενημερώνει του γονείς και του σπουδαστές του ότι ,

 σε επικοινωνία  που είχαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,  σχετικά με την δυνατότητα Διαδικτυακών μαθημάτων, η επίσημη θέση του είναι ότι δεν επιτρέπονται τα διαδικτυακά μαθήματα, διότι η φύση των μαθημάτων είναι τέτοια που απαιτεί την φυσική παρουσία καθηγητή και μαθητή.

Επίσης σε ανακοίνωση του από το απόσπασμα απόφασης  της 4ης συνεδρίασης  την  Πέμπτη 20 Μαρτίου 2020 το Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΑ.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι (πρώην ΕΝ.Ι.Α.Μ.Ε.I.) αναφέρει τα εξής: «Επειδή η φύση των μουσικών μαθημάτων είναι ιδιαίτερη και απαιτεί τη φυσική παρουσία καθηγητή και μαθητή, ως Αναγνωρισμένα από το κράτος Ωδεία και Μουσικές Σχολές δεν προσφέρουμε «Διαδικτυακά μαθήματα». Εναλλακτικά μπορούμε και προσφέρουμε αφιλοκερδώς, διάφορες μορφές Διαδικτυακής Μουσικής Απασχόλησης, με την συμπαράσταση των καθηγητών μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων και της ειδικότητας του καθενός. Απαραίτητη προϋπόθεση η συναίνεση των σπουδαστών ή των κηδεμόνων τους, επισημαίνοντας τους με έμφαση ότι αυτά δεν είναι μαθήματα, και ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, όταν οι συνθήκες και η πολιτεία το επιτρέψουν, μόνο με την φυσική παρουσία καθηγητών και μαθητών, και μόνο στους κατάλληλους χώρους διδασκαλίας, των Ωδείων και των Μουσικών Σχολών»

Ο Δήμαρχος ,το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΠΑΠ, η Πρόεδρος, και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου, σας ενημερώνουν ότι, μέριμνα μας είναι, να αναπληρωθούν όλα τα μαθήματα που έχουν χαθεί, μετά την αναστολή λειτουργίας σχολείων, και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊου. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, και δεν υπάρξει παράταση του ωδειακού έτους, από το Υπουργείο Πολιτισμού Και Αθλητισμού όσοι έχουν προπληρώσει το έτος θα συμψηφιστούν  με τα δίδακτρα του επόμενου έτους.

Η Πρόεδρος                                                                                    Η Διευθύντρια

Πράπα Αναστασία                                                                            Τσαβκοπούλου Οξάνα

4 σχόλια

  • Με αυτή την λογική δεν θα υπήρχαν στο youtube εκπαιδευτικά βίντεο (how to, tutorials) για την εκμάθηση μουσικών οργάνων..
    Και τα μουσικά σχολεία δηλαδή το υπουργείο λέει να μην κάνουν διαδικτυακά μαθήματα;..
    Μάλλον κάτι δεν μας λέτε καλά…

    • Εμείς τα λέμε καλά αλλά μάλλον ΕΣΕΙΣ δεν θέλετε να το καταλάβετε. Άλλη γραμμή έχει το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο ανήκουν τα μουσικά γυμνάσια και λυκεια της χώρας και άλλη γραμμή το Υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο ανήκουν όλα τα μουσικά εκπαιδευτήρια της χώρας, Τα (how to, tutorials) για την εκμάθηση μουσικών οργάνων όπως λέτε στο youtube αφορούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες και όχι μουσικά εκπαιδευτήρια τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
      Εάν και αυτή η απάντηση δεν σας αρκεί παρακαλώ να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με το τμήμα μουσικής εκπαίδευσης για να ενημερωθείτε σχετικά Κύριε Ανώνυμε.

      • Άλλα θέλετε ΕΣΕΙΣ να πιστέψουμε όπως αυτό που λέτε ότι η “φύση” των μαθημάτων είναι τέτοια που δεν μπορούν να γίνουν διαδικτυακά μαθήματα από το σπίτι…

        Μια ματιά στο ίντερνετ σας διαψεύδει σε παγκόσμιο επίπεδο αφού από το σπίτι παίρνεις ακόμη και πτυχία ή μεταπτυχιακά στη μουσική. Και στα πτυχία η δυσκολία είναι ακόμη μεγαλύτερη αλλά.. λόγω της “φύσης” των μαθημάτων… ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ….

        • Όπως προανέφερα και παραπάνω κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ. Είναι η γραμμή του ΥΠΟΑ μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο Τμήμα Μουσικής Εκπαίδευσης και να το διασταυρώσετε αφού επιμένετε.
          Επίσης Καλό θα είναι να γράφεται επώνυμα και όχι να κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία.
          Εάν είστε γονέας μαθητή θα έχετε καταλάβει ποιος σας μιλάει
          Εάν όχι είστε αυτός ο γνωστός άγνωστος που για τα πάντα στην χώρα, στον πολιτισμό, στην πόλη, στην υφήλιο ολόκληρη ευθύνεται το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας.
          Καλή σας συνέχεια ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.