Ηχηρή παρέμβαση στις εξελίξεις σχετικά με την υπό συζήτηση πώληση μονάδων της ΔΕΗ επιχειρεί μέσω άρθρου του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης καταγγέλοντας την αλλαγή στάσης των θεσμών, αλλά και τη στάση της διοίκησης της ΔΕΗ για δύο τουλάχιστον ζητήματα: ότι δεν αποδέχτηκε την πολιτική των συμπράξεων στον τομέα της παραγωγής και ότι δεν υιοθέτησε το μοντέλο για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

«Γιατί λοιπόν σήμερα οι θεσμοί αγνοούν ό,τι είχε προηγουμένως, μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση συμφωνηθεί; Γιατί θέτουν ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας επαναφέροντας σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ;», αναρωτιέται ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης στη συνέχεια προσθέτει: «Πρόκειται για μια επίθεση που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτή την επίθεση συμπράττουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη των διαπραγματευτικών κλιμακίων από τη μεριά των δανειστών παίζουν, απ’ ότι λέγεται, ακριβώς αυτό τον ρόλο, της προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, ούτε όμως θεωρώ πως η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ».

Δείτε το άρθρο του κ. Σκουρλέτη στο συνημμένο αρχείο:

PDF iconskoyrletis_efsyn.pdf

energypress.gr