Ιατρός της Κοζάνης (που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του), εκφράζει, μέσω του kozan.gr, κάποιες προτάσεις προς τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης

5 Απριλίου 2020
17:10

Θα μου επιτρέψετε πριν υποβάλλω τις προτάσεις μου να διατυπώσω κάποιες παρατηρήσεις μου:

Α) Δύσκολη, πρωτόγνωρη και σχετικά αβέβαιη ως προς την πορεία και το χρόνο υποχώρησής της η πανδημία.

Β) Πολύ ικανοποιητική (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) η παρέμβαση της πολιτείας, του κράτους, των τοπικών φορέων. Υπεύθυνη στάση από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Γ) Συγκινητική η συμμόρφωση του κόσμου και ιδιαίτερα η εθελοντική προσφορά σε διάφορα επίπεδα.

Δ) Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ιατρικού μας Συλλόγου και στο διοικητικό συμβούλιο γιατί επιδεικνύει μία αξιόλογη και καθομολογουμένη απ’ όλους συνεχή παρουσία δίνοντας λύσεις σε πολλά προβλήματα, αψηφώντας προσωπικό και επαγγελματικό κόστος.

Ε) ΟΜΩΣ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ μπροστά στον αγώνα του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Μονάδων Υγείας. Σε αυτή τη χρονική περίοδο προσομοιάζω τους ιατρούς και νοσηλευτές με τους ιπτάμενους αξιωματικούς της αεροπορίας μας, οι οποίοι μετά την απογείωσή τους δεν ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν και εάν θα επιστρέψουν. Απόλυτος σεβασμός.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Το επίδομα των 600 ευρώ που χορηγείται από το κράτος στους ιατρούς νομίζω ότι η πλειοψηφία των ιατρών δεν το έχει ουσιαστική ανάγκη. Όχι από διάθεση σνομπαρίσματος για το ύψος του, όπως κακώς είδα ορισμένους συναδέλφους να διατυπώνουν απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αρκετοί συμπολίτες μας με 600 ευρώ περνούν τον μήνα) αλλά κυρίως από καθαρά πρακτική σκοπιά. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι, νέοι περισσότερο, συνάδελφοι που το έχουν ανάγκη. Προτείνω, όσοι επιθυμούν να λάβουν το επίδομα και δια μέσου του Ι.Σ.Κ να προσφερθεί αυτούσιο στα δύο νοσοκομεία της περιοχής μας.
  2. Ο κάθε ιατρός έχει την ιδιωτική του πελατεία που σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες νομίζω ότι η πλειοψηφία μας προσπαθεί να εξυπηρετήσει για την προστασία όλων με τηλεφωνικές οδηγίες, όσο είναι δυνατό. Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που απευθύνεται σε ιατρικές δομές δημόσιας υγείας. Νομίζω ότι ο Ι.Σ.Κ., όπως έχει ήδη σωστά πράξει για τους γυναικολόγους, μπορεί να οργανώσει και να δημοσιοποιήσει τηλεφωνικό κατάλογο εφημερευόντων ιατρών όλων των ειδικοτήτων στους οποίους θα απευθύνονται οι παραπάνω πολίτες για τηλεφωνικές πληροφορίες-κατευθύνσεις χωρίς καμία χρέωση, όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στο κράτος (πρόσφατη εξαγγελία για 10 ευρώ ανά κλήση) προκειμένου να μην επιβαρυνθούν τα οικονομικά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ανωνυμία επιβεβλημένη μόνο για το λόγο να μη θεωρηθεί διαφημιστική επικοινωνιακή προβολή εκ μέρους μου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

14 σχόλια

  • Δυστυχώς αγαπητέ ανώνυμε λόγω ταπεινότητας γιατρέ ακόμα κι αυτές τις δύσκολες μέρες κάποιοι επιφανεισ συνάδελφοι σας , μας τα παίρνουν τα εικοσαρικα εν ψυχρω ακόμα και για τις εξάμηνες συνταγές των τακτικών φαρμάκων ..!

    • Στον μανάβη,στον μπακάλη,στον κρεοπώλη,στο super δεν πληρώνεις αγαπητέ μου?Γιατί δεν παραπονιέσαι για αυτό?

        • Σας πειράζει να πληρώνεται τον οποιοδήποτε γιατρό και σε οποιαδήποτε άλλη παροχή τα δίνετε πλουσιοπαροχα.. λυπάμαι τούς ανθρώπους που γκρινιάζουν όταν δίνουν σε γιατρούς χρήματα και κάνουν παζάρια ακόμη και όταν πάνε κομμωτήρια σούπερ και άλλα που τους ευχαριστούν εκεί μέχρι που τους πιάνει έπαινος για το πόσα έδωσαν

    • Πρόταση:ο ταπεινός ανώνυμος ιατρός να δημοσιεύσει τα στοιχεία του και ο κόσμος να πηγαίνει να γράφει φάρμακα και να εξετάζεται δωρεάν.Έτσι θα έχει την ικανοποίηση ότι προσφέρει στην περιοχή.’Ολα τα άλλα είναι παχιά λόγια.

  • Προταση:Επειδή κατά την άποψη μου οι δικαιούχοι ιατροί στον νομό Κοζάνης των 600€ δεν ξεπερνούν τους 50 σε αριθμό και εσείς έχετε πάρει από το σύστημα υγείας εδώ και χρόνια αρκετά κατά την δηλωση σας ως ιατρός της περιοχης,θα σας πρότεινα να καταθέσετε το ποσό των 30.000€ περίπου στο νοσοκομείο Κοζάνης ως δείγμα ευγνωμοσύνης για αυτά που πήρατε εσείς και άλλοι μέχρι τώρα και να αφήσετε τους ηρωισμους.Υ.Σ Στο χωριό μου λένε με ξενη.. γίνεσαι γαμπρος.

  • Συμφωνώ με την πρόταση του γιατρού και εύχομαι να έχει ανταπόκριση.
    Αυτό που με ενοχλεί πολύ είναι που όλοι σχολιάζουν σαν ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑΤΊ????
    Αναστασία Παπαδοπούλου

  • Όχι στον καπιταλισμό και τον φασισμό. θέλουμε δημοκρατικές και δίκαιες κοινωνίες και δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία για όλους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.