Δελτίο Τύπου των Συνδέσμων Γουνοποιών Καστοριάς και Ελλήνων Γουνοποιών: “Οι γουνοποιοί και οι συνεργάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μιλάνο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους, – Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα περιόρισαν τις μετακινήσεις και την κυκλοφορία τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”

6 Απριλίου 2020
12:26

Στο πλαίσιο των όσων ψευδών διασπείρονται για την εξάπλωση του κοροναϊού στην περιοχή της Καστοριάς από τους γουνοποιούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Έκθεση Γούνας στο Μιλάνο (20-23 Φεβρουαρίου 2020), οι Σύνδεσμοι Γουνοποιών Καστοριάς και Ελλήνων Γουνοποιών, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Οι γουνοποιοί και οι συνεργάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μιλάνο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στον χώρο της Έκθεσης και τα ξενοδοχεία τους.

Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα περιόρισαν τις μετακινήσεις και την κυκλοφορία τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για προληπτικούς λόγους δε, ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους πριν από τις 13 Μαρτίου, χωρίς να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού, προσπαθώντας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποστηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το εργατικό δυναμικό.

Ουσιαστική ήταν η προσφορά τους και στις δομές υγείας της περιοχής μας, καθώς πάρα πολλές ήταν οι δωρεές που έγιναν για την υποστήριξη της «μάχης» κατά του κοροναϊού. Οι περισσότεροι δωρητές δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν την προσφορά τους, καθώς στόχος ήταν η ενίσχυση των δυνάμεων των υγειονομικών δομών και του προσωπικού τους και όχι η προβολή και δημοσιότητα των ιδίων.

11 σχόλια

  • Απο τις 23 Φλεβαρη μεχρι τις 13 Μαρτη ειναι 3 βδομαδες. Οι συζυγοι ετρεχαν σρα κομμωτηρθα,στα μανικιουρ,στις καφετεριες κ στις δουλειες τους σαν μα μη συνεβαινε τιποτα. Πειτε μας λοιπον που αποδιδετε την πανωλεθρια. Οσο για την σψολικη εκδρομη κ τα μπουμπουσαρια ηταν 2 μηνες πριν. Ωστοσο την ευθυνη εχει το κρατος κ ο ΕΟΔΥ που δεν ενηργησαν υπευθυνα κ επιστημονικα. Τα μετρα παρθηκαν με 3 βδομαδες καθυστερηση στη χωρα. Φυδικα λεμε καλιο αργα παρα ποτε ομως αυτες οι 3 βδομαδες εδωσαν αυτο που θρηνουμε σημερα. Δυστυχως ομως προστιμα κ τιμημα πληρωνουμε μονο οι πολιτες. Ο λαουτζικος.

  • “Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα περιόρισαν τις μετακινήσεις και την κυκλοφορία τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”.

    Σωστά τα λέτε, εκεί ακριβώς έγινε η πατάτα από τον ΕΟΔΥ που δεν τους είπε απλά αυτό που 1 μήνα τώρα μας το λένε 1000 φορές το λεπτό: “καθίστε ΣΠΙΤΙ”.

      • Ο ΕΟΔΥ γνώριζε τι συνέβαινε, γιατί ο κορονοϊός χτύπησε την Ευρώπη ένα μήνα πριν την Ελλάδα. Απλά ο Κικίλιας στις 24 Φλεβάρη μας μιλούσε για θωρακισμένη χώρα και στις 25 Φλεβάρη καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα. Προφανώς ο άνθρωπος έπαιζε τάβλι…

  • Ο “μεγαλύτερος δυνατός βαθμός περιορισμού κυκλοφορίας και μετακινήσεων” δεν σημαίνει καραντίνα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!

  • οι γουναράδες στην καστορια εχουν τη δυνατοτητα με τα εργαστηρια που διαθέτουν να κατασκευάσουν ΔΩΡΕΑΝ μασκες και στολές για το προσωπικο των Νοσοκομείων του ΕΚΑΒ και το προσωπικο των Δημων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.