Νέο Νοσοκομείο εδώ και τώρα! (του Ευάγγελου Σημανδράκου, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά»)

7 Απριλίου 2020
22:18

Παγκόσμια ημέρα υγείας σήμερα και πάνω απ’ όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και των τραυματιοφορέων καθώς και το διοικητικό προσωπικό που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Δίνουν μια τριπλή μάχη, ενάντια κατ’ αρχήν σε έναν αόρατο εχθρό με κίνδυνο τη ζωή τους, κατά δεύτερο σε ένα σύστημα υγείας που έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση και υφίσταται τεράστια συμφόρηση και κατά τρίτο με μισθούς και συνθήκες εργασίας που είναι από τις χειρότερες πανευρωπαϊκά, καθώς σε πολλά νοσοκομεία και δη της περιοχής μας γίνονται έρανοι για τον εξοπλισμό τους σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Με αφορμή την απόφαση ανάθεσης αρμοδιότητας έγκρισης της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης «Προσθήκη νέας πτέρυγας Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα στο ‘Μαμάτσειο’ Νοσοκομείο Κοζάνης» (ΑΔΑ: Ψ56Θ465ΦΥΟ-078) προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, από το Υπουργείο Υγείας, απόφαση την οποία ανέδειξε και με σημερινό του δημοσίευμα το «Kozan.gr» (https://kozan.gr/archives/285928), καθίσταται επιτακτική ανάγκη να θέσουμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διατάσεις.

Δεν είχα σκοπό να εκμεταλλευτώ την τρέχουσα επικαιρότητα προκειμένου να τοποθετηθώ για ακόμη μια φορά για την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών κοινωνικής πρόνοιας στην περιοχή μας. Αυτή την ανάγκη άλλωστε την αναδείξαμε προεκλογικά ως Συνδυασμός «Κοζάνη Μπροστά», όταν κάποιοι εκείνη την περίοδο με εμπαιγμό μας ρωτούσαν που θα βρούμε τα λεφτά.

Αν συνηγορούμε στο ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, τα λεφτά θα βρεθούν από εκεί που βρέθηκαν για να ανεγερθεί η Πανεπιστημιούπολη, το Διοικητήριο στη ΖΕΠ, καθώς και άλλα έργα υποδομής στην περιοχή (Βιβλιοθήκη κ.α.). Κι αν δεν γνωρίζουν, είμαστε εδώ να τους ενημερώσουμε για τον τρόπο και τα χρηματοδοτικά ταμεία. Άλλωστε, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, όταν τοποθετηθήκαμε εκ νέου για το ζήτημα της κατασκευής ενός νέου περιφερειακού Νοσοκομείου στην Κοζάνη, υποδείξαμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ προσδιορίσαμε και το κόστος με βάση άλλα νοσοκομεία που κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται στην Ελλάδα σήμερα (Λευκάδα, Χαλκίδα και σύντομα Κομοτηνή).

Δεν χρειάζεται να θυμίσω πόσες φορές κινδύνεψε να τεθεί εκτός λειτουργίας το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης τον τελευταίο μήνα. Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που επικρατεί κάθε φορά που διαπιστώνεται η διασπορά του φονικού αυτού ιού στο προσωπικό του νοσοκομείου. Πρέπει να σεβαστούμε τους υγειονομικούς της περιοχής μας και να τους παράσχουμε τα μέσα για να πράξουν το καθήκον τους με ασφάλεια γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η Κοζάνη έχει τις λιγότερες κλίνες ανά 1.000 κατοίκους. Συγκεκριμένα έχει 1,9 κλίνες όταν ο ελληνικός μέσος όρος είναι στο 4,2, τη στιγμή που η Ιταλία έχει 3,1 και η Γερμανία 8. Αυτό το δεδομένο από μόνο του, ο αριθμός των νοσοκομειακών κρεβατιών, είναι ένας παράγοντας που ευθύνεται για το μέγεθος της θνητότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις χώρες που προανέφερα. Η εμπειρία έδειξε πως όσο περισσότερες οι κλίνες και όσο περισσότεροι οι γιατροί, τόσοι λιγότεροι οι θάνατοι.

Η κατασκευή μιας ακόμη πτέρυγας σε ένα χώρο ασφυκτικό, σε ένα χώρο που δεν διαθέτει εισόδους ασφαλείας στα εισερχόμενα περιστατικά, σε ένα κτήριο 70 περίπου ετών, αποτελεί καθαρή σπατάλη χρημάτων, η οποία γίνεται μόνο και μόνο επειδή «ωρίμασε» με το πέρασμα του χρόνου μια ιδέα 15ετίας. Αν τότε η πρόταση αυτή φάνταζε ως μια λύση για τα προβλήματα της εποχής, σήμερα είναι παρωχημένη και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της περιοχής.

Επίσης το «δύο Νοσοκομεία σε ένα νομό», πρέπει να πάψει πια να αποτελεί την καραμέλα του διχασμού. Τόσο οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας όσο και εκείνοι του Βοΐου, των Σερβίων, του Βελβεντού, χρειάζονται ένα Νοσοκομείο ισχυρό, το οποίο να μπορεί να φιλοξενεί περιστατικά λ.χ. εμφράγματος, χημειοθεραπείας, διαθέτοντας πλήρως στελεχωμένες κλινικές. Τα σημερινά νοσοκομεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα ολοκληρωμένο Νοσοκομείο περιφερειακού τύπου σαν αυτά που διαθέτουν όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδος, μηδενός εξαιρουμένης.

Ως συνδυασμός «Κοζάνη Μπροστά» και ως επικεφαλής του συνδυασμού και αυτοδιοικητικός αυτού του τόπου, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τους πολίτες της περιοχής όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν αν ωραιοποιήσουν μια αναποτελεσματική κατάσταση ή να αναβάλλουν για το μέλλον αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν άμεσα. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση εκείνου του επιπέδου της υγείας που δικαιούνται οι κάτοικοι της Κοζάνης, του Βοΐου των Σερβίων, του Βελβεντού αλλά και της Πτολεμαΐδας. Είμαστε εδώ να σταθούμε πλάι στον αγώνα και το έργο των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού της περιοχής μας, έναν αγώνα που γίνεται χωρίς μέσα! Έναν αγώνα που βασίζεται στις φιλότιμες προσπάθειες και σε εράνους αλλά και στην σχετικά ευνοϊκή συγκυρία που συνέβαλλε ώστε η χώρα μας να λάβει εγκαίρως μέτρα βοηθώντας να μην αναδειχθούν οι αδυναμίες που αναδείχθηκαν σε άλλες χώρες, οι οποίες βιώνουν ένα δράμα δίχως τελειωμό.

Η Κοζάνη χρειάζεται άμεσα ένα νέο Νοσοκομείο που θα στεγάσει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Τέρμα πια στα μπαλώματα που μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Καλώ ξανά όλους τους αιρετούς της περιοχής μας, όταν καταλαγιάσει αυτή η λαίλαπα τους επόμενους μήνες, να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση της κατασκευής ενός νέου Νοσοκομείου ανάλογου των σημερινών και μελλοντικών αναγκών, και να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

115 σχόλια

    • Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές [νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.].
      Η εταιρεία προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών “Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων” [ΟΣΚ ΑΕ] και “Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων” [ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ]. Την 01.08.2015 η συγχώνευση ολοκληρώθηκε με την προσχώρηση και της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» στην ΚτΥπ ΑΕ.

    • Κύριε Σημανδράκο είχατε ανακοινώσει ότι θα παρουσιάζατε στα τέλη Μαρτίου το πρόγραμμά σας για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

      • Η Νούλα υποτιμά με τη στάση της μόνο τους αντιδημάρχους της παράταξης Μαλούτα.
        Ο Μαλούτας τα έχει βρει με τον Σημανδράκο και η Νούλα θα είναι στο επόμενο “παιχνίδι”.
        Κορόιδα κοζανίτες που θα έχετε δήμαρχο από το Κηπουρειό και την Ανθρακιά Γρεβενών.

  • Ντροπή για το λεκανοπέδιο να μην υπάρχει ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από τόσα χρόνια τέφρας!
    Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια χωρίς Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

    • Ντροπή είναι να μην ορίζεται το Μποδοσάκειο ως πανεπιστημιακό νοσοκομείο με την ταυτόχρονη ίδρυση ιατρικής σχολής μετά από τόσα χρόνια, γιατί δέχεται αδυσώπητο πόλεμο αγαπητέ. Ντροπή είναι να τα μαζεύετε όλα στην Κοζάνη χωρίς να λογαριάζετε πουθενά και να πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι για εσάς.

        • Φαντασμένε σιούρδε. Είπαμε. 10.000 κατοίκους έχει η Πτολεμαΐδα και 200.000 κατοίκους έχει η συμπρωτεύουσα της Ελλάδος Κοζάνη.

          • Πάλι εδώ είσαι φαντασμένε ιδιάζουσα περίπτωση,απροσδιόριστης προέλευσης. Ξεκίνα ξερά δαμάσκηνα και ακτινίδιο , μην ζορίζεσαι, θα πάθεις κακό.

          • Φαντασμένος είσαι εσύ….δεν έχεις 10 χλδ αλλά για εκεί πας πολύ σύντομα… Τι άλλο θα ακούσουμε…σαν να ζητάει η Σκύδρα να μην γίνει Νοσοκομείο στην Έδεσσα αλλά εκεί… Σαν να ζητάει η Χρυσούπολη να μην γίνει στην Καβάλα νοσοκομείο….

          • DUVAR –
            Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα πάνω που με έχει ανέβει η πίεση από τα σχόλια του εχθρού της υγείας μας

  • Αυτη ειναι μια αρκετα καλη προταση.Τωρα Κοζανιτη εμαθες οτι εχεις το μικροτερο 1,9 αριθμο κλινων ανα 1000 κατοικους,στην Ελλαδα;Συνεχισε να τους χειροκροτεις και να δινεις χειραψιες σ`αυτους που φταινε για την καταντια στο θεμα της υγειας.

    • Ο Δήμαρχος Κοζάνης ανακοίνωσε πριν από 15 ημέρες ότι “επόμενο διάστημα, δηλαδή τις επόμενες μερικές μέρες θα λειτουργήσει η ΜΕΘ στο ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”. Οι “μερικές μέρες” πόσες είναι κύριε Δήμαρχε?

  • Σημανδράκο όπου φυσάει ο άνεμος…, στα Γρεβενά και με τις κινήσεις σου θέλεις να κλείσεις το Νοσοκομείο λες και δεν υπάρχουν πλέον στο χάρτη; Τι κακό σου έκαναν και τα ξέχασες; Το ίδιο θα κάνεις στην επόμενη εκλογική περίοδο και με την Κοζάνη; Θα εξαφανισθεί κι αυτή από το χάρτη επειδή πιθανά να σου άρεσε η υποψηφιότητα στην Θεσσαλονίκη.

    • Εσυ κοιμήσου και μη κοιτάς που ο περιφερειάρχης έβαλε την σήραγγα της Κλεισούρας με 60εκ ευρώ!!!!!
      Εκεί είχε λεφτά το ΠΕΠ και δεν έχει για την υγεία;

  • Η Πτολεμαΐδα και ο νομός Κοζάνης έχει νοσοκομείο. Ονομάζεται Μποδοσάκειο έχει επαρκέστατες κτιριακές υποδομές και μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις περιοχές που αναφέρεις με αγωνία. Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν να στηρίξετε όλοι την ίδρυση ιατρικής σχολής και την μετατροπή του σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο άμεσα και εντός του 2020 (χωρίς το παραμικρό κόστος για την κοινωνία). Έτσι θα στελεχωθεί με άριστους γιατρούς και θα εξυπηρετεί όλα αυτά που θέλεις.
    Υ.Γ Λυσσάξατε μερικοί μερικοί να το πάρετε και αυτό

    • Εμείς δεν θελουμε νοσοκομείο 80 χρόνων. Κρατήστε το μποδοσακειο και αφήστε εμάς να αποκτήσουμε αυτό που μας αξίζει.
      Θελουμε καινούργιο. Τέλος!

      • Ξεχωριστός νομός η Πτολεμαΐδα σήμερα. Δήμαρχε φέρε άμεσα πρόταση στο δημαρχείο για ψήφισμα. Αρκετά με όλους αυτούς και την αδικία για δεκαετίες εις βάρος της Πτολεμαΐδας. Ενσωμάτωση με δημοψηφίσματα όλων των πόλεων και των οικισμών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων για την δημιουργία ενός δήμου 120.000 κατοίκων και άστους τους Κοζανίτες να τρώνε από τις σάρκες τους μετά. Δεν θα τους πληρώσουμε άλλο.

        • Χτες πήρατε σχεδόν δυο εκατομμύρια για την σχολή πυροσβεστικής που πήρατε πριν λίγα Χρονια. Πάλι αδικημένος εισαι Μαρθα Βούρτση

        • Απέραντο βάθος, άβυσσος, δεν υπάρχει φως . Βλέπεις ότι ούτε ένας απο Ποντοκώμη δεν θέλησε να ζήσει Πτολεμαιδα. Τόσο καλά.

        • Μακάρι αμήν και πότε. Τους άλλους Εορδαίους τους ρώτησες?? Για Φλώρινα ενδιαφέρεσαι, αν σε δέχονται βέβαια.

          • Καλά εσύ θέλεις να πιστέψουμε ότι είσαι από την Εορδαία? Σε λίγο θα μας πεις ότι είσαι και κάποιος από τους αντιδημάρχους. Δεν το παίζεις καλά το θέατρο αδερφέ από την Κουζάνιει

    • Ε δε θα κανουμε και 40 λεπτα να φτασουμε στο νοσοκομειο σας. Κρατηστε το για κεντρο υγειας εσεις γιατι τετοιο ειναι. Μπορεις να κανεις σοβαρη επεμβαση στο μποδοσακειο; Αν σου φαινεται μεγαλο τοτε μαλλον δεν ετυχε και να μην σου τυχει να πας σε κανονικο νοσοκομειο και να δεις τη διαφορα. Δεν θελουμε να παρουμε το νοσοκομειο σας. Καινουριο θελουμε οπως αξιζει στου Κοζανιτες.

    • Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο σας ούτε και τον άλλων πόλεων. Θελουμε να έχει και η Κοζανη νοσοκομείο και όχι ερείπιο.

      • Όχι θέλετε να κάνετέ νοσοκομείο πανεπιστημιακό και να ιδρύσετε ιατρική σχολή στην Κοζάνη. Να τα μαζέψετε και αυτά στην πόλη σας. Φτάνει πια μονοφαγάδες. Τόσα χρόνια αδικούνται όλοι οι άλλοι για να συγκεντρώσετε τα πάντα στην πόλη σας. Εντελώς άδικο και καταστροφικό για την περιοχή.

        • Όχι θα γίνει Ιατρική στην Πτολεμαίδα, Νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Αιανή και νέο Νοσοκομείο στον Περδίκκα…. Άντε ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπο σου να συνέλθεις…..φαντασμένε…

          • Πραγματικά έχεις την εντύπωση ότι έχετε καμία πόλη του 1 εκατομμυρίου κατοίκων; Πολύ μικρή είναι η διαφορά μας (μερικές χιλιάδες) και καλό είναι να μην υποτιμάς. Η λογική σου και ο τοπικιστικός φανατισμός ανήκει σε μία άλλη εποχή τότε που σας αποκαλούσαν ¨παλαιόσουρδους”. Μήπως είσαι τέτοιος;

    • Κατανόησε αυτά που διάβασες. Αναφέρεται σε σύγχρονο περιφερειακό, που να εξυπηρετεί όλη την περιφέρεια.
      ΥΓ. Σημανδράκο μην τα γράφεις τόσο απλά. μας δυσκολεύεις να σε καταλάβουμε.

  • Αυτή είναι επίσημη θέση του Δήμου Κοζάνης; Την έχετε πει στον Περιφερειάρχη επίσημα; Ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών έχετε κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση; Ο επικεφαλής του συνδυασμού και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών είναι αλλά πρόσωπα; Αν ο δήμαρχος έχει άλλη άποψη σε ένα τόσο μείζον θέμα γιατί είστε μαζί;

    • Ο κ. Μαλούτας δήλωσε δημόσια πως η πόλη της Κοζάνης χρειάζεται την κατασκευή ενός νέου Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας το οποίο θα εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
      «Υπεύθυνα είχα τοποθετηθεί εδώ και χρόνια για το θέμα. Η λύση να κάνουμε επεκτάσεις στο Μαμάτσειο το οποίο ασφυκτιά από τις εγκαταστάσεις και να μην προκρίνουμε την κατασκευή νέου Νοσοκομείου υστερεί και απέχει από τις προσδοκίες των κατοίκων. Στα πλαίσια της εκπόνησης της μελέτης σκοπιμότητας μπορεί να διερευνηθεί και η σκοπιμότητα ανέγερσης νέου νοσοκομείου»

  • Ειναι απαραιτητο σημερα να γινει. Ως ποτε θα ειμαστε σε αυτην την κατασταση; Τοσα λεφτα ξοδευτηκαν εδω και εκει. Δεν ειδαμε με την πανδημια τι εγινε. Καστορια Κοζανη χρειαζονται νεο νοσοκομειο αμεσα.

  • Ωραία τακτική πάρτε τα όλα στην Κοζάνη και κλείστε αυτά που υπάρχουν στις υπόλοιπες πόλεις (Νοσοκομεία Πτολεμαΐδας – Γρεβενών – Καστοριά – Φλώρινας). Πρέπει όμως ταυτόχρονα η πόλη της Κοζάνης να γίνει ξεχωριστή Περιφέρεια και όλες οι υπόλοιπες πόλεις άλλη Περιφερειακή Ενότητα. Δεν θα εκμεταλλευόσαστε τα χρήματα όλων των υπολοίπων. Αυτό εφαρμόζεται συνεχώς μέσω της Περιφέρειας χωρίς να αναφέρεται επίσημα και τώρα ακούγεται και επίσημα από αυτοδιοικητικό τον Σημανδράκο.

    • Να γίνει ξεχωριστός νομός και περιφέρεια η Κοζάνη. Να μείνετε μόνοι σας και η Πτολεμαΐδα-Καστοριά-Φλώρινα-Γρεβενά ξεχωριστή περιφέρεια.Δεν θα ανεχτούμε οι υπόλοιπες πόλεις της περιφέρειας να γίνουν άλλες αδικίες.

      • Κάποιο πρόβλημα έχεις και πρεπει να το κοιτάξεις. Αν μπήκες στον κόπο και διάβασες το άρθρο του Σημανδρακου η Κοζανη ένα πολύ παλιό κτίριο για νοσοκομείο με τις λιγότερες κλίνες ανα κάτοικο. Η σήραγγα Καστοριάς θα κοστίσει 600 εκ. η Πτολεμαιδα θα πάρει μόνο για ανάπλαση κτιρίων για την σχολή πυροσβεστικής 1.750.000. Για πες μου η Κοζανη τη πήρε; Προκατάληψη δεν χρειάζεται να έχεις. Είναι θέμα υγείας και όλοι η δυτική Μακεδονία θα κερδίσει με ένα νεο νοσοκομείο

        • 12.500.000 εκατομμύρια για νέα πτέρυγα. Δεν διαβάζεις. Η σήραγγα της Κλεισούρας θα κοστίσει κοντά στα 30.000.000 και ευνοεί κυρίως την Καστοριά η οποία βγαίνει εντελώς από το περιθώριο. Αλλά ξέχασα. Μόνον η Κουζάν μας ενδιαφέρει εμάς. Οι άλλοι να παν να … από εκεί που ήρθαν. Ατιμούληδες

          • Μάλλον δεν καταλάβεις τι γράφεις .30 εκ θα πάρει η Καστόρια και 12,5 η Κοζάνη . Όσο και να θέλεις να το κάνεις ανέκδοτο οι αριθμοί μιλανε. Θέλουμε καινούργιο νοσοκομείο για την πόλη μας. και σε πληροφορώ επειδή ο κορονοιος δεν θα εξαφανιστεί εάν δεν το κάνουμε θα στείλουμε στο σπίτι και τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη γιατί μπορούμε. Απαιτούμε νοσοκομείο είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και γκρίνιαξε όσο θέλεις

          • Βγαίνει από το περιθώριο η Καστοριά γιατί συνδέεται με την Πτολεμαίδα…. Ρε συ….χαραμίζεσαι…για την ΝΑΣΑ είσαι…

  • Ο Ν. Κοζάνης έχει μεγάλο νοσοκομείο, το Μποδοσάκειο. Στηρίξτε το και μην τα θέλετε όλα δικά σας. Έχετε ρημάξει την περιοχή και τα θέλετε όλα δικά σας. Φτάνει πια, θα ξεσηκωθεί ο κόσμος της Δυτ. Μακεδονίας

      • Ξεχωριστός νομός η Πτολεμαΐδα σήμερα. Δήμαρχε φέρε πρόταση στο δημαρχείο για ψήφισμα. Αρκετά με όλους αυτούς και την αδικία για δεκαετίες εις βάρος της Πτολεμαΐδας. Ενσωμάτωση με δημοψηφίσματα όλων των πόλεων και των οικισμών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων για την δημιουργία ενός δήμου 120.000 κατοίκων και άστους τους Κοζανίτες να τρώνε από τις σάρκες τους μετά. Δεν θα τους πληρώσουμε άλλο.

          • Προσπάθησα να το κάνω translate από google αλλά δεν βγάζει κάτι. Τί ακριβώς σημαίνει? Μήπως είναι η ονομασία του νέου νοσοκομείου της Κοζάνης, του καλύτερου νοσοκομείου στον κόσμο για την πρωτεύουσα? Αυτού που οι σχολιαστές του kozan.gr έκριναν ότι θα γίνει άμεσα και θα είναι και πανεπιστημιακό? Αχα…

    • Ξεσηκώθηκε και απαιτεί Νοσοκομείο σύγχρονο για όλη την Περιφέρεια.
      Διάβασε τα σχόλια θα πάθεις πλάκα, όλοι αυτό υποστηρίζουν.

    • Λάζαράκι είσαι γκόρτσο, λέμε τον στρυφνό, στυφό καρπό της άγριας αχλαδιάς. Σε πληροφορώ ότι το λένε σε όλη την Ελλάδα . Εσύ από που είσαι?

      • OK. Είναι καλό να μαθαίνουμε πασίγνωστες λέξεις που ακούγονται αποκλειστικά όταν βλέπουμε τα μπρε-μπρε τις “απούκριες” και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει παραδίπλα μας στο κέντρο του κόσμου. Από την Πτολεμαΐδα είμαι με καταγωγή από τον Εύξεινο Πόντο. Ξέρεις εσύ και το νιώθεις καθημερινά. Σαν και τα ξαδέρφια μου που ζουν στην Κουζάν και έχουν κατακτήσει οικονομικά και διοικητικά όλην την πόλη σου με την αξία τους και την εργατικότητα τους.To ξέρω πονάει αλλά έτσι είναι αυτά. Ξυδάκι

  • Είναι ίσως καιρός να συζητείται στην Πτολεμαΐδα η απόσχιση από τον Ν. Κοζάνης και η δημιουργία ενός νέου ξεχωριστού νομού με ενσωμάτωση όλων των γειτονικών πόλεων και οικισμών εντός ακτίνας 25 χιλιομέτρων. Αυτό είναι το δίκαιο και πρέπει να γίνει. Με αυτούς τους μονοφαγάδες δεν βγαίνει άκρη. Εάν δεν μαραζώσουν όλην την περιοχή για να μείνουν μόνοι τους δεν ησυχάζουν.

    • Οι σουρδοι έχοντες χρήμα εξουσία για κάποιο λόγο για προσωπικά τους συμφέροντα θέλουν τα Κοιλα. Θέλουν να μεταφέρουν ακόμα και τον σιδηροδρομικό σταθμό

  • Παλι μπερδεύτηκε. Νομίζει ειναι Απριλης του 19 και σε ενα μήνα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογες. Ας του πει κάποιος ότι έχουμε 2020

  • Επειδή θεωρώ οτι η υγεια είναι το υπέρτατο αγαθό την επόμενη φορά την ψήφο μου θα πάρει οποίος δέσμευση οτι θα κάνει νεο νοσοκομείο στην Κοζανη. Μαλουτα δεν έχεις καμία δικαιολογία αν δεν καταφέρεις να ξεκινήσεις νεο νοσοκομείο στην πόλη μας. Εκτός και εάν εισαι τουρίστας και όχι δήμαρχος

  • ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ. Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.
    ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ , ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ , ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΙΔΡΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΣΚΑΦΙΔΙ , ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗ 10ΜΕ.

    • ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

  • Ο κ. Μαλουτας ξέρει τη θέλει ο δημότης του και το κάνει πράξη. Θελουμε ανάπλαση της εισόδου θελουμε ασφαλτοστρώσεις για να μην έχουν λακούβες και χαλάνε τα αυτοκίνητα. Υγεια παίρνουμε καινούργια εάν θελουμε , αυτοκίνητα και υλικά αγαθά όμως είναι λίγα και πρεπει να τα προσέξουμε.

  • Μητροπουλιτικη στανιη στη Κουζανιη ιδω και τώρα…Μακουτε κύριε πρωθυπουργε?
    Κ’ζανιη πόλη 253.563 κατοίκων βάσει τελευταίας απογραφής,πρωτεύουσα της Μακεδουνιας,η πιο ιστορική πόλη της Ελλάδος και υποφέρουμε όλοι οι βλάχοι που να παρκάρουμε τα ζα…

    Μπεεεεεεεε

  • Δεν ειναι αρμοδιοτητα του η κατασκευη νοσοκομειου απλα ο Σημανδρακος και Μαλουτας επεσημαναν μια αναγκη και αναδεικνυουν ενα θεμα. Η προτασεις αυτες δεν ειναι καινουριες συντροφοι. Ας θυμηθουμε πως κι αλλες δημοτικες αρχες εφεραν το θεμα στην επιφανεια. Η ευθυνη των σημερινων κυβερνητικων οι οποιοι τηρουν σιγη ιχθυος σε ολα τα πραγματα φερουν τεραστια ευθυνη για τα οσα συμβαινουν σημερα στον τοπο. Το κλεισιμο της ΔΕΗ θα μας αφησουν μονο σαν παρακαταθηκη; Εχουν καμια προταση για την περιοχη;

  • Νομίζω ότι οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας θα πρέπει να είναι λίγο πιο ψύχραιμοι στην κρίσεις τους και στους χαρακτηρισμούς τους έναντι των Κοζανιτών.
    Λοιπόν έχουμε και λέμε….κανείς ποτέ δεν είπε να υποβαθμισθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο το Μποδοσάκειο, αλλά και από την άλλη δεν είναι δυνατόν ένας δήμος 72.000 κατοίκων (του οποίου η έδρα είναι πρωτεύουσα νομού και περιφέρειας ταυτόχρονα) και αν συνυπολογίσουμε Σέρβια – Βελβεντό – Βόϊο μιλάμε για ένα σύνολο 105.000 κατοίκων (βάσει απογραφής 2011) να μην έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο.Το Μαμάτσειο από πλευράς κτιριακών υποδομών και σε σχέση με την ασφυκτική χωροθέτηση του μέσα στον οικιστικό ιστό της Κοζάνης πολύ απλά δεν πάει άλλο.(για αμιγώς ιατρικά ζητήματα δεν έχω άποψη καθότι δεν είμαι ειδικός και ούτε θέλω να το παίξω ειδικός).
    Ως Κοζανίτης δεν έχω πρόβλημα με το Μποδοσάκειο και μακάρι να αναβαθμισθεί ακόμη παραπάνω στις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές παροχές, αλλά συγχρόνως δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην υπάρχουν δύο σύγχρονα νοσοκομεία στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της περιοχής μας η οποία προσδιορίζεται ως προς Βορρά – Νότο από τα Σέρβια έως το Αμύνταιο, το οποίο αν και ανήκει σε άλλο νομό είναι δίπλα στην Πτολεμαϊδα και ως προς Ανατολή – Δύση από το άνω Βόϊο έως τον Πολύμυλο.Είναι πολύ μεγάλη γεωγραφικά η περιοχή και ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!
    Τώρα σε σχέση με το άλλο μεγάλο ζήτημα που κρύβεται πίσω από την “διαμάχη”…για το που θα έχει έδρα η ιατρική σχολή (αν ποτέ ιδρυθεί) ώστε να είναι και το αντίστοιχο νοσοκομείο της πόλης πανεπιστημιακό….εδώ οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας και της Εορδαίας συνολικά να με συγχωρήσουν, αλλά δεν έχουν δίκιο στο αίτημα τους….δεν είναι δυνατόν αλλού να είναι η έδρα του πανεπιστημίου και η πρωτεύουσα της περιφέρειας και αλλού να είναι η ιατρική σχολή και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο.Όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Ελλάδος εδρεύουν στην πρωτεύουσα της περιφέρειας όπου είναι και η έδρα του πανεπιστημίου. Μοναδική εξαίρεση είναι η ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου με το αντίστοιχο πανεπιστημιακό νοσοκομείο τα οποία εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη αντί της Κομοτηνής, η οποία είναι η πρωτεύουσα της περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.Όλοι όμως γνωρίζουμε για ποιούς ευαίσθητους Εθνικούς λόγους είναι πρωτεύουσα της συγκεκριμένης περιφέρειας η Κομοτηνή αντί της Αλεξανδρούπολης ή της Καβάλας οι οποίες είναι πολύ μεγαλύτερες πόλεις και δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε παραπάνω.
    Ομόνοια και συστράτευση για καινούργιο νοσοκομείο στην Κοζάνη και περαιτέρω αναβάθμιση του Μποδοσάκειου.

    • Ό,τι πιο σωστό έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Ανήκουμε στον ίδιο νομό και μας αξίζει να έχουμε νοσοκομεία που να μας παρέχουν υψηλές παροχές υγείας. Και στην Πτολεμαΐδα και στην Κοζάνη.

      • Δεν λέει αυτό πονηρέ. Όλα τα θέλετε για εσάς και κάνετε ότι δεν καταλαβένετε. Πάρτε το χαμπάρι. Η περιοχή δεν μπορεί να αναπτύσσεται μονοδιάστατα και υπερσυγκεντρωμένα σε μία πόλη. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε και εσείς και οι πολιτικάντηδες που έχετε. Θα επικρατήσει το δίκαιο και η ισόρροπη ανάπτυξη.

    • Δύο άτομα που δεν κατανοούν,την διαμορφωθείσα κατάσταση, δεν εκπροσωπούν της απόψεις της Πολεμαίδας, Σερβίων ,Σιάτιστας και των όμορων νομών.

      • Η διαμορφωθείσα κατάσταση μέσα στο μυαλό σου, σου υπαγορεύει συνεχώς ότι: η πόλη σου είναι πρωτεύουσα, είναι πρωτεύουσα, είναι πρωτεύουσα, είναι πρωτεύουσα και μετά σου λέει: μας χρωστάνε όλοι, μας χρωστάνε όλοι, μας χρωστάνε όλοι. Και στο τέλος σου υπαγορεύει: όλοι μας αποκαλούν σιούρδους αλλά δεν πειράζει.
        Ερώτηση προς το μυαλό σου: Ποιοι νομίζετε ότι είστε και για πόσο καιρό θα σας ανέχεται η υπόλοιπη Δυτ. Μακεδονία να την αρμέγετε;

        • Εσύ από που και ως που προσεταιρίζεσαι όλη την Δυτική Μακεδονία και μιλάς εξ ονόματος της…? Έχεις τόσο εμμονή με την Κοζάνη αλλά συγνώμη, η Κοζάνη είναι το διοικητικό κέντρο όλης της Περιφέρειας και είναι προφανές ότι η συγκέντρωση των δραστηριοτήτων είναι στην Κοζάνη. Εσείς είστε κάτι σαν την συμπρωτεύουσα…ότι πήρε η Θεσ/νίκη από την Αθήνα τόσες δεκαετίες, τα ίδια θα πάρετε και εσείς…

    • Με άλλα λόγια και η ιατρική Σχολή και το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κοζάνη. Σιούρδοι καλύτερα να γίνει άμεσα άλλος νομός με Πτολεμαΐδα – Αμύνταιο – Φιλώτα και όλα τα γύρω χωριά και να τρώτε από τις σάρκες σας. Τότε να σας δούμε. Μέχρι τώρα τρώτε από εμάς. Μέχρι εδώ ήτανε και ας φωνάζετε όσο θέλετε. Πλακεντά φέρτω ως πρόταση

      • Λυπάμαι πολύ για το ύφος του σχόλιου σου…ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κόμπλεξ με την Κοζάνη….και για να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο…..τί “έτρωγε” η Κοζάνη όλα αυτά τα χρόνια από την Πτολεμαϊδα και το παίζετε παραπονούμενοι; Λίγα χρήματα πέσανε στην Πτολεμαϊδα την χρυσή περίοδο 1970-2005 από τους μισθούς της ΔΕΗ;Γνωρίζεις ότι ποσοστιαία επί του πληθυσμού της κάθε πόλης (αλλά και σε απόλυτα νούμερα) οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας που εργάθηκαν και εργάζονται στην ΔΕΗ ήταν πολλοί περισσότεροι από τους αντίστοιχους της Κοζάνης; Αλλά και σε επίπεδο δημοσίων υπαλλήλων συνολικότερα η Πτολεμαϊδα ως δεύτερο μεγάλο αστικό κέντρο κατ’ αναλογία με την πρωτεύουσα του νομού δεν είχε και λίγους δημόσιους υπάλληλους.ΔΟΥ η Κοζάνη, ΔΟΥ και η Εορδαία, πολεοδομία ο δήμος Κοζάνης, πολεοδομία και ο δήμος Εορδαίας, ΔΕΥΑ ο δήμος Κοζάνης, ΔΕΥΑ και ο δήμος Εορδαίας, Τεχνική Υπηρεσία ο Δήμος Κοζάνης, Τεχνική Υπηρεσία και Δήμος Εορδαίας.Εσείς μάλιστα ένα καιρό “περηφανευόσασταν” ότι η Πτολεμαϊδα έχει 150 καφέ και μπαρ (το οποίο πρέπει να ήταν και αλήθεια) και μας κοροϊδεύατε ότι είμαστε στην διασκέδαση πολύ πιο πίσω από εσάς…δείγμα της οικονομικής σας ευρωστίας….άρα τί κουραφέξαλα για “σάρκες” και αηδίες τσαμπουνάς…μιά χαρά είσασταν μιά ζωή και μή μιλάτε καθόλου…άντε γιατί σαν πολλά μας τα είπατε…

        • Καθόλου κόμπλεξ αγαπητέ. Δικαιοσύνη και ισοκατανομή θέλουμε. Δεν γίνεται να τα θέλετε όλα για την πάρτη σας πατώντας διαχρονικά στο πτώμα όλης της περιοχής.
          Εσείς μας τα είπατε πολλά όλα τα χρόνια της αδικίας σε βάρος της Πτολεμαΐδας αλλά και ολόκληρης της Δυτ. Μακεδονίας.
          Υ.Γ Διάβασε λίγο τα σχόλια των συμπολιτών σου για να καταλάβεις πόσο υπερόπτες είστε και πόσο θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους από όλους τους υπόλοιπους κατοίκους στην περιφέρεια. Λες και ζείτε στην Νέα Υόρκη συμπεριφέρεστε ενώ ακόμη μιλάτε και λέτε μπρε-μπρε.

          • Ε…πως να το κάνουμε τώρα…γίνεται να έχει δύο πρωτεύουσες ο νομός Κοζάνης;
            Δεν απάντησε ούτε στο ελάχιστο επί της ουσίας όσων έγραψα…. καθόμαστε και σας απαντάμε αρχικομπλεξικοί…

  • Σημανδρακο πρωτα κανε το Μαματσειο πανεπιστημιακο συνδεοντας το με μια γυρω ιατρικη σχολη οπως ακριβως γινεται στην αγγλια κι επειτα ολα τα αλλα θα ερθουν. Δε χρειαζεται πανεπιστημιακη σχολη απαραιτητα στην ιδια πολη. Στην Αγγλια ολα τα επαρχιακα νοσοκομεια ειναι πανεπιστημιακα.

    • Στην Αγγλία. Στην Ελλάδα όλα γίνονται εάν ο δήμαρχος λέγεται Πάρις και έχεις υπουργό που την λένε Άννα. Έτσι έγινε η πόλη σας πόλη και πλέον το δέσατε κόμπο ότι έτσι θα πάει και σήμερα και στο μέλλον. Έλα όμως που τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ισοκοτανομή και το διαχρονικό δίκαιο θα επικρατήσουν του φανατικού τοπικισμού.

  • Κασαπίδη και Μαλούτα δεν γίνεται η πρωτεύουσα του νομού η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας να μην έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο . Δεν θέλουμε την επέκταση του Μαμάτσιου δεν θα σας αφήσουμε να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια . Εάν δεν μπορείτε να πάτε στα σπίτια τώρα. Σας το λέω με βεβαιότητα ότι ο κόσμος έχει μεγάλη οργή και δεν μπορείτε εσείς να παίζεται με την υγεία του. Κασαπίδη 16 χρόνια βουλευτής Κοζάνης και δεν έχεις κάνει τίποτα , ΤΙΠΟΤΑ για την Κοζάνη ήρθε η ώρα να τιμήσεις τον κόσμο που σε έχει δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

    • Η πρωτεύουσα και η πρωτεύουσα. Μόνο αυτό ξέρουν να λένε. Είναι αυτό που λέει ο λαός “δώσε θάρρος στον χωριάτη να σε ανέβει στο κρεβάτι”. Έτσι και αυτοί. Νομίζουν ότι είναι πρωτευουσοάνοι και όλοι οι υπόλοιποι τους χρωστάνε…

      • Δεν ξέρω για μας εσύ που δεν θέλεις να γίνει ένα σύγχρονο νοσοκομείο εξοπλισμένο και στελεχωμένο χρωστάς της Μιχαλούς

  • ένα νοσοκομείο με προδιαγραφές , εξοπλισμένο και στελεχωμένο κρίνεται ως απαραίτητο για την περιφέρεια της Δ, Μακεδονίας.

    • εμείς από το Αμύνταιο προτείνουμε και απαιτούμε την αναβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σε πανεπιστημιακού καθώς μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα και χωρίς κόστος ολόκληρη την Δυτ. Μακεδονία ακόμη και την πρωτεύουσα μας (και κανονικά ολόκληρης της Β. Ελλάδας) Κοζάνη.

        • Βρε απίθανε τύπε. Εάν δεν υπάρχουν οι υπόλοιπες πόλεις και τα χωριά της Δυτ. Μακεδονίας όπως η Πτολεμαΐδα, να δούμε τι πόλη και με τι υπηρεσίες θα είναι η Κοζάνη και πως θα καταντήσει τελικά. Τα συγκεντρώσατε όλα στην Κοζάνη και τώρα μας πουλάτε μούρη και θεωρία? Και δεν χορτάσατε ακόμη και θέλετε και άλλα?

  • Το προβλημα δεν ειναι τα νοσοκομεια , αλλα οι ΜΕΘ που δεν υπάρχουν στα Νοσοκομεια. Ο Νομος Κοζάνης βρισκεται σε πλεονεκτική θεση αυτη τη στιγμή γιατι εχει δυο καλα Νοσοκομεια.Δυστυχώς ομως δεν εχει τις ΜΕΘ που επρεπε να εχει.Δαπανηθηκαν τα τελευταια χρονια εκατομμυρια ευρω απο τον τοπικο πορο για σουβλακια και διαφορες εκδηλωσεις συλλογων .Θα μπορουσαμε με αυτα τα χρηματα να εξοπλίσουμε τα 2 Νοσοκομεια και να δημιουργησουμε Συγχρονες Μοναδες Εντατικής Θεραπείας τουλαχιστον 10 στο Μποδοσάκειο και 30 στο Μαμάτσειο.Δεν χρειαζόμαστε νεα κτιρια χρειαζόμαστε συγχρονο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

  • Προχτές ο Μαλουτας με τις δηλώσεις του για το επι πλέον κόστος της ΔΕΥΑΚ και τώρα ο επι των τεχνικών υπηρεσιών υπάλληλος του κατάφεραν να δημιουργήσουν εμφύλιους ανάμεσα στους πολίτες , μάλιστα ο δεύτερος αναζωπυρώσε παλιές αντιπαλότητες ανάμεσα σε Κοζανη και Πτολεμαιδα , καλύτερα να σιωπούν παρα να κελαηδουν παραφωνία

  • Από λόγια χορτάσαμε τόσα χρόνια, πράξεις δε βλέπω. Όσο για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που ακούω εδώ και χρόνια, για να γίνει, κρίνετε απαραίτητο να υπάρχει και μία πανεπιστημιακή σχολή για να το υποστηρίξει. Εδώ και χρόνια έπρεπε να λειτουργήσει ένα καινούργιο νοσοκομείο, αλλά μας έφαγαν τα μεγάλα λόγια και οι αντιπαραθέσεις με την Πτολεμαΐδα. Δύο νοσοκομεία τα οποία να συνεργάζονται μεταξύ τους όπως είναι σήμερα, αλλά σε νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμένα. Όλο αυτό μπορεί να στηθεί και με πόρους ιδιωτών και μετά να γίνει δωρεά, έτσι ξεπερνάμε και τη γραφειοκρατία. Αν έχω λάθος διορθώστε με.

  • Ρε θα τρελαθούμε εντελώς με αυτούς τους Εορδαίους….σαν να έρχεται κάποιος σπίτι σου και να σου λέει ” θέλεις καινούργιο ψυγείο; όχι μιά χαρά είναι αυτό που έχεις και αν δεν σου φτάνει ο χώρος στην κατάψυξη φέρε τρόφιμα στο δικό μου που έχει μεγάλο καταψύκτη”…το παράδειγμα είναι απλοϊκό, αλλά αντικατοπτρίζει την λογική τους…τί ζόρι τραβάνε αυτοί αν εμείς θέλουμε καινούργιο νοσοκομείο; Είπαμε εμείς τίποτα για το δικό τους;Να το έχουν και να το χαίρονται και να το κάνουν ακόμη καλύτερο… με μας τί ζόρι τραβάνε δεν μπορώ να καταλάβω…και που το είδανε γραμμένο αυτό το άθλιο αφήγημα ότι κάθε ευρώ που έρχεται στην πόλη της Κοζάνης είναι και καλά “κλεμμένο” από αυτούς;Το τί πρέπει να γίνει για μία τοπική κοινωνία το καθορίζουν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και μόνον και όχι οι οποιοιδήποτε συσχετισμοί με τις όμορες τοπικές κοινωνίας…στην Κοζάνη χρειαζόμαστε καινούργιο νοσοκομείο πάει και τελείωσε…. τί δεν καταλαβαίνετε εκεί στην Εορδαία;

    • Θα συμφωνούσα με εσένα φίλε κουζανίτη εάν τα προηγούμενα χρόνια, κάποιες δεκαετίες δηλαδή, είχες αφήσει να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη στον νομό και στην περιφέρεια και δεν τα είχε κρατήσει όλα για την πάρτη σου. Τώρα μην πας να μας τρελάνεις και πούλα την τρέλα σου εκεί που σε παίρνει. Εμείς χορτάσαμε και απαιτούμε δικαιοσύνη και υποδομές που τις δικαιούμαστε. Αλλιώς τα χωρίζουμε και να δούμε τι σόι πόλη με υπηρεσίες θα έχετε… Το Μποδοσάκειο δεν θα το υποβαθμίσετε αυτήν την φορά γιατί είναι έτοιμο και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της περιφέρειας. Τα ψυγεία και οι πιπεριές είναι ατυχέστατο παράδειγμα

      • Ρε κοψτε την κομπλεξικη καραμελα με την ταχα μου “ισορροπη αναπτυξη”, λες και εμεις ζουμε στα χρυσαφια, ενω εσεις πεινατε!Επειδη εχουμε το πανεπιστημιο νομιζετε οτι λυθηκαν ως δια μαγειας τα προβληματα μας και τρωμε με χρυσα κουταλια;Ηρθες προσφατως στην Κοζανη να δεις τα ανοικιαστα μαγαζια και την ανεργια που χτυπαει κοκκινο;Στην ιδια μοιρα ειμαστε…και τωρα που διεκδικουμε μια συγχρονη δομη υγειας πατε να βγαλετε ολη την χολη εναντιον μας φερνοντας ως επιχειρημα οτι και καλα θελουμε να υποβαθμισουμε το μποδοσακειο.Σαν δεν ντρεπομαστε…

  • Λυπάμαι αλλά δεν αξίζουμε τίποτα.
    Το επίπεδο αντιπαράθεσης είναι τόσο χαμηλό που μάλλον ψυχιατρική κλινική χρειαζόμαστε…
    Ούτως ή άλλως η Ελλάδα τελείωσε και όχι μόνο η Ελλάδα, τελείωσε.
    Κότες και κηπάκο…

  • Γιατί νέο νοσοκομείο. Το Μποδοσάκειο έχει μπλοκάρει και δεν έχει κρεβάτια; Αλήθεια αυτή η σήραγγα Κλεισούρας που θα κάνει πράξη τον περιφερειακό ρόλο του Μποδοσάκειου που βρίσκεται; Αρχίζω και υποπτεύομαι ότι την κολλάει η Κοζάνη.

    • Πιο πιθανο ειναι να δεις κοτετσια και κρεμμυδακια παρα σηραγγες και γεφυρες. Η αποσταση απο τα λογια στην πραξη ειναι τεραστια για καποιους που ηταν ανυπαρκτοι δεκαετιες τωρα. Αυτα γινονται οταν ψηφιζει κανεις με κομματικα κριτιρια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.