Υπόμνημα Σωματείων εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π. και Δ.Ε.Υ.Α.Κ προς τους Βουλευτές Κοζάνης: “Συστρατευτείτε απέναντι στην κατάρρευση των επιχειρήσεων τηλεθέρμανσης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αποφασιστικά, ξεκάθαρα και κυρίως ενωμένα”

8 Απριλίου 2020
08:18

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΘΕΜΑ : Εξασφάλιση πρόταξης στο σύστημα των θερμικών μονάδων Συμπαραγωγής λόγω Τηλεθέρμανσης

Αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές,

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, εξ αιτίας μη ένταξης των Μονάδων Συμπαραγωγής στο σύστημα ημερήσιας κατανομής, για μεγάλα διαστήματα  η τροφοδοσία των Τηλεθερμάνσεων Πτολεμαΐδας & Κοζάνης είναι ανεπαρκής, διότι παρέχεται μόνο από μια εκ των δυο συμπαραγωγικών Μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ/ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης,  με αποτέλεσμα την οριακή τροφοδοσία των πόλεων και την υπερκατανάλωση πετρελαίου από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Εδώ και ένα μήνα γίνεται καύση πετρελαίου με τεράστιο οικονομικό κόστος για το μέγεθος των Επιχειρήσεων, το οποίο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μετακυλίεται στους καταναλωτές.

Είμαστε θεατές στο ίδιο έργο όλη την χειμερινή λειτουργία 2019 – 2020, ενός έργου που διαρκώς απειλεί την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων, ενός έργου που διαρκώς απειλεί την ύπαρξη αυτών των επιχειρήσεων και συνεπώς του μεγάλου αγαθού της φθηνής θέρμανσης χιλιάδων συμπολιτών μας.

Δεν φτάνουν πια τα λόγια και οι πρόσκαιρες κατασβεστικές πράξεις..

Ήρθε η ώρα που οι αντιπρόσωποι των πολιτών της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας στο κοινοβούλιο να ορθώσουν λόγο και πάνω από όλα ήρθε η ώρα των πράξεων.

Σας καλούμε ως συνδικαλιστικός φορέας των δύο επιχειρήσεων , να συστρατευτείτε απέναντι στην κατάρρευση των επιχειρήσεων τηλεθέρμανσης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αποφασιστικά, ξεκάθαρα και κυρίως ενωμένα.

Ζητάμε:

Άμεση έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε οι Μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής και Θερμικής Ενέργειας (ΣΗΘ) να προτάσσονται στο σύστημα ημερήσιας κατανομής, με απεμπλοκή των συγκεκριμένων μονάδων από το κριτήριο της οικονομικότητας, που καθορίζει την σειρά ένταξης των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στο δίκτυο..

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια.

Με εκτίμηση

Σωματεία εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π. και Δ.Ε.Υ.Α.Κ

 

ΠΡΟΣ:    Βουλευτές Ν. Κοζάνης:

κ. Κωνσταντινίδη Ε.

κα Βρυζίδου Π.

κ. Παπαδόπουλο Μ.

κ. Αμανατίδη Γ.

κα. Βέττα Κ.

42 σχόλια

    • Οι υπάλληλοι ΔΕΥΑΚ μισθολογικά όταν κοιτούν προς τα κάτω τους πιάνει ίλιγγος

  • Φέρτε το φυσικό αέριο να σωθεί ο τόπος. Πόλεις που έχουν φυσικό αέριο πληρώνουν λιγότερα για θερμανση, οποιαδήποτε στιγμή χειμώνα καλοκαίρι έχουν ζεστό νερό και λιγότερα έξοδα συντήρησης και επιτήρησης.

  • Σωστή η τοποθέτηση σας αλλά πρέπει και εσείς αυτόβουλα να εκλογικεύσετε τους μισθούς σας σύμφωνα με το μισθολόγιο του Δημοσίου. Βάλτε πλάτη , υπάρχει φτώχεια , ανεργία και τα πράγματα δυσκολεύουν καθημερινά περισσότερο.

  • Όταν ένα κράτος σαν την Γερμανία χρειάστηκε πάνω από 25 χρόνια να ομαλοποιήσει την κατάσταση μετά από το κλείσιμο των μονάδων λιγνίτη σε μία περιοχή έξω από την Λειψία (κατά δήλωση του Γερμανού δημάρχου της) και όταν η Γερμανία θα κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες της το 2038, προφανώς για να προετοιμαστεί καλύτερα, εδώ, στο “τέλειο” και “ανεπτυγμένο βιομηχανικά” Ελληνικό κράτος θα κλείσουμε την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας το 2023 με συνοπτικές διαδικασίες, για χάρη των ιδιοτελών συμφερόντων ημετέρων επιχειρηματιών. Και θέλετε να πιστεύετε ότι δεν θα αλλάξει η ζωή όλων μας αλυσιδωτά προς το χειρότερο. Και θέλετε να πιστεύετε ότι δεν θα εκτοξευθεί η ανεργία. Και θέλετε να πιστεύετε ότι οι αξίες των ακινήτων μας δεν θα κατρακυλίσουν στα τάρταρα. Και θέλετε να πιστεύετε ότι δεν θα φύγουν τα παιδιά μας (όσα έχουν μείνει). Η κρίση του 2010 θα μας μοιάζει παράδεισος. ΕΥΤΥΧΩΣ που θα μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ και της ΔΕΗ και θα είμαστε όλοι καλύτερα!!!!!!!!!!

    • Συνάδελφε ( που αποκλείετε να είσαι ) εμένα μου τον πετσόκοψαν τον μισθό. Δεν γίνεται να βάζω εγώ πλάτη και εσύ να παίρνεις αύξηση

    • Να κοπεί το 50% του μισθού τον δημοσίων υπαλλήλων για να υπάρχει αξιοκρατία σε σχέση με τον ιδιωτικό.

    • 40 χρόνια παίρνατε τα Διπλάσια λεφτά στις εξετάσεις και στους γιατρούς δεν πληρώνατε τίποτα και μίλάτε κι’όλας.

  • Οπως στρωσεις ετσι θα κοιμηθεις
    Τοσα χρονια δεν το καταλαβαν
    Και μια απορια γιατι συνεχως αναφερονται σε αγορα πετρελαιου
    Τι θελουν να πουν ας το κανουν πιο λιανα να το καταλαβει ο κοσμος αλλα γιατι δεν λενε τιποτα για την αποζημιωση που πρεπει να καταβαλλει η ΔΕΗ για την μη παροχη της συμφωνηθεισας ενεργειας

  • Αποβτην μη παροχη εκ μερους της ΔΕΗ της συμφωνηθεισας ενεργειας και την αναπληρωαη της απο την καυση πετρελαιου λαμβανει η οχι αποζημιωση η Δευακ;

  • Δυστυχώς βλέπω με θλίψη ότι πολλοί έχουν την νοοτροπία του ‘Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!’, αντί να προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να διεκδικήσουν! Να ευχηθούν-διεκδικήσουν όχι την καταστροφή του άλλου, αλλά να τον μοιάσουν.

    Παιδιά έτσι δεν θα πάμε μπροστά, βγάζοντας ο ένας το μάτι του άλλου! Δεν ξέρω τι ακριβώς μισθούς παίρνουν εκεί στην ΔΕΥΑΚ ή στην ΔΕΗ, αλλά είναι θλιβερή αυτή η λογική. Όπως έγραψε και ο ‘Καλά να πάθω’ πιο πάνω, και τζάμπα να δουλεύουν οι υπάλληλοι η κατάσταση δεν σώζεται! Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος!

    Τα ίδια λέγανε κάποτε και για τους μισθούς της ΔΕΗ, ελεύθεροι επαγγελματίες και μη και τώρα κλαίνε με μαύρα δάκρυα που συρρικνώθηκε η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας, με τα μαγαζιά πλέον να κινδυνεύουν με κλείσιμο. Δεν λέω ναι στις μισθολογικές υπερβολές που υπήρχαν σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, αλλά δεν πρέπει να επιδιώκουμε και μισθούς πείνας για τους άλλους, γιατί και εμείς εκεί θα μείνουμε! Μόνο όταν οι άλλοι είναι υγιείς έχουμε και εμείς περισσότερες πιθανότητες να είμαστε επίσης υγιείς!

    Ξεχνάμε εύκολα σαν λαός! Αντί να είμαστε ενωμένοι και να διεκδικούμε το καλύτερο για το τόπο μας καθόμαστε και βγάζουμε τα μάτια μας όντας αποδυναμωμένοι! Μπορείτε να φανταστείτε πολλοί από εσάς την επόμενη μέρα; Την επόμενη μέρα από την πανδημία (όλα τα είχαμε…) και μετά με την σειρά της, την απολιγνιτοποίηση! Θα λέμε ΔΕΗ, τηλεθέρμανση και πολλά άλλα και θα κλαίμε εις ανάμνηση! Τώρα κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά δεν είναι δυστυχώς!! Πρέπει να κοιτάμε πάνω, με την έννοια της βελτίωσης και όχι κάτω!! Πας εκεί που κοιτάς!!

    • Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιό σου, μόνο και μόνο για να μην νοιώθω την απόλυτη μοναξιά της λογικής μου.

    • Φίλε αυτό λέμε, δεν μας βλέπεις εσύ.Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι πληρώνεσαι από εμάς που μας διέλυσαν οικονομικά.

    • Συμφωνώ να μην ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να μην στην ταΐζω εγώ δική σου κατσίκα. Συμφωνείς; όχι να πληρώνουμε όλοι τα προνόμια κάποιων; δώσε και σε μένα, όπως και στη ΔΕΗ χρήματα και σου κρατάω τα μαγαζιά ανοιχτά και σου υπόσχομαι ότι θα τα ξοδεύω όλα στην τοπική αγορά.

  • Παρακαλω να μας γνωρισει η Δευακ εαν λαμβανει αποζημιωση απο την ΔΕΗ απο την μη παροχη της συμφωνηθεισας εκ μερους της ενεργειας που αναπληρωνε ται της με την καυση πετρελαιου απο μερους της

  • Δημόσια ανάρτηση του μισθολογίου της ΔΕΥΑΚ έτσι για να διαπιστωθεί ότι όσα γράφονται για τους μισθούς είναι ψέματα, Αυτό το απαιτεί η κοινωνία . Οι γιατροί στο νοσοκομείο προσφέρουν και αμείβονται με ψίχουλα .

  • Ο κλητήρας της ΔΕΥΑΚ αμείβεται καλύτερα από έναν γιατρό του ΕΣΥ, φαντασθείτε τι αμοιβές έχουν λίγο ανώτεροι υπάλληλοί της.

    • Δεν είναι μονοπώλιο ,υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης αν δεν θέλεις να πληρώσεις τους μισθούς τους ,τον γιατρό τον πληρώνεις υποχρεωτικά .
      Αν συνεχιστεί η υπάρχουσα πρακτική με την διαθεσιμότητα των μονάδων θα αναγκαστείς να τους ανακαλύψεις πληρώνοντας έως και το διπλάσιο κόστος.
      Κανονικά έπρεπε να γίνει συμψηφισμός με το διοξείδιο που δεν εκλύεται από τους λέβητες των οικοδομών αλλά κατόπιν πιέσεων των ιδιωτών παραγωγών το κάνουν γαργάρα

  • Δεν υπάρχει σωτηρία…εδώ δεν θα έχουμε θέρμανση, εδώ απαξιώνεται όλη η περιοχή,αντί λοιπόν να ξεσηκωθούμε να υπερασπίσουμε τα δίκαια κεκτημένα μας σαν περιοχή, κοιτάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας. Κλείνουν τα εργοστάσια, θα κλείσουν οι τηλεθέρμανσης, θα ερημώνει ο τόπος, η ανεργία θα φτάσει στα ύψη και εμείς βγάζουμε τα μάτια μας…

  • Για ΟΛΟΥΣ εσάς τους επικριτές….
    Λοιπόν κυρίες και κύριοι…
    Στην περιοχή μας εκτός από την τηλεθέρμανση υπάρχουν και άλλες προτάσεις για θέρμανση.
    Πετρέλαιο-Σόμπες ξύλου-Σομπες πέλλετ-air-conditions-Θερμαντικά σώματα και πολλά άλλα.
    Δεν σας το στερεί κανένας το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσετε.
    Είμαι σίγουρος όμως δεν θα το κάνετε γιατί το δηλητήριο που θα πετούσατε θα είσασταν αναγκασμένοι να το κρατούσατε με το κίνδυνο να αυτοτραυματιστήτε.
    Βηξ αντί πορδής.
    Αρχαία παροιμία

    • Αυτο λεμε. Ας μας επιστρεψει η δετη καθε πολης τα 1500++ ευρω τελη συνδεσης και μεις θα βρουμε τροπο θερμανσης. Με 900€ παιρνεις λεβητακι αεριου στο μπαλκονακι και περισσευουν και ευρακια για φιαλες

      • αν πλήρωνες τον εξοπλισμό θα έδινες γύρω στα 3000€.Με μιά μποτίλια ούτε μισή μέρα δεν θα ζεσταθείς,με αυτά που υποτίθεται θα γλυτώσεις για δύο μήνες θα καλυφθείς ,η τιμή μονάδας με το αέριο θα είναι στο 80% του πετρελαίου

      • Σιγά…
        Λερώθηκες.
        Με αυτά που λες για δύο μήνες σου φτάνουν.
        Απόσβεση λέβητα αερίου δεν θα κάνεις ποτέ.
        Θα τον έχεις διακοσμητικό στο μπαλκονάκι σου αφού θα γυρίσεις πάλι στην τηλεθέρμανση.

  • Μέχρι πριν λίγο καιρό η τηλεθερμανση ήταν κερδοφόρα.. Και αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά οι διοικούντες της επιχείρησης.. Τι έγινε??? Τι αλλαξε Τώρα???

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.