Τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σερβίων» στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, στις 8 Απριλίου 2020

8 Απριλίου 2020
20:01

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σερβίων με αφορμή την εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 55/2020) που καθορίζει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων αυτή την περίοδο, καλεί τη Δημοτική Αρχή Σερβίων να μην επιχειρήσει να πάρει αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα για το λαό του Δήμου μας και το μέλλον της περιοχής με “συζήτηση” δια περιφοράς.

Θέματα εξέχουσας σημασίας μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων. Αυτή την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

Η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε δε γίνεται να αντιμετωπίζεται ως “ευκαιρία” για να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκοί σχεδιασμοί που σφίγγουν και άλλο τη θηλιά στα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι συμπράξεις Δήμων, Περιφερειών κλπ. σε “Ενεργειακές Κοινότητες” δεν είναι κάτι καινούργιο. Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις για “αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας”, “την πράσινη ανάπτυξη”, και άλλα εύηχα λόγια, οι λεγόμενες “Ενεργειακές Κοινότητες” αποτελούν νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν στον χώρο των ΑΠΕ, είτε απευθείας, είτε μέσω κάποιων ΜΚΟ και «Συνεταιριστικών σχημάτων» και ΟΤΑ.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους, είναι ενάντια στις “Ενεργειακές Κοινότητες”, γιατί αυτές αποτελούν το “όχημα” κερδοφορίας του κεφαλαίου και εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων, με προκάλυμμα την “αλληλέγγυα οικονομία”. Με μαθηματική ακρίβεια, η απελευθέρωση της Ενέργειας -και μέσω των «Ενεργειακών Κοινοτήτων»- οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια την πλειοψηφία του λαού. Εν μέσω της κρίσης της πανδημίας που στην κυριολεξία ματώνει το λαό μας, είναι απαράδεκτο να περνάνε τέτοιοι σχεδιασμοί, “δια περιφοράς” και χωρίς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είναι ο παραπάνω.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στο σημερινό (8/4/2020) δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: “Περί συμμετοχής του Δήμου Σερβίων στην Ενεργειακή Κοινότητα μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εξουσιοδότηση υπευθύνων για αναζήτηση και επεξεργασία στοιχείων”.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δε θα συμμετέχουμε στο σημερινό (8/4/2020) δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο. Δε θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής.

Θεωρούμε ότι η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή την περίοδο, πρέπει να διαμορφώνεται με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της ζωής των κατοίκων σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από τις διά περιφοράς συνεδριάσεις για τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα άμεσης ανάγκης, καθώς και για διαδικαστικά ζητήματα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΑΚΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

8/4/2020

4 σχόλια

  • ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΧΥΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΒΕ

    • Έλα δεν θέλω να ακούω ανοησίες . Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει θέση γιατί δεν έχει αυτό το δικαίωμα . Είναι ένα κομματικό όργανο και ο μοναδικός σκοπός είναι να εξυπηρετεί το κόμμα να και διαδίδει την κομματική προπαγάνδα . Το ξέρουν όλοι ακόμα και οι ίδιοι και εσύ περιμένεις να ακούσεις την θέση τους ?

      • Ε ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
        ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
        ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
        ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
        ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
        ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.