Χαρδαλιάς: Κλειστά τα νεκροταφεία την Μ. Παρασκευή -Τι ώρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

14 Απριλίου 2020
18:57

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή έκανε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τις 13:00 μέχρι τις 19:00. «Τα καταστήματα την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τη μία το μεσημέρι ως τις επτά το απόγευμα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους τόπους λατρείας, οπότε παραμένουν κλειστά. Διευκρίνισε, δε, ότι θα είναι κλειστά και τη Μεγάλη Παρασκευή. «Όσο δύσκολο κι αν είναι, τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά. Ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας αυτές τις ημέρες», τόνισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας και ατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε περαιτέρω.

Στην Ξάνθη ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν 326 δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

Ακόμα ανακοίνωσε πως λόγω μη τήρησης των μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών στη χώρα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ora-anoikta-katastimata-ti-megali-paraskeyi

9 σχόλια

  • Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους τόπους λατρείας, οπότε παραμένουν κλειστά. ……….
    Oι τόποι λατρείας σε έσχατη περιφρόνηση. Ούτε σε επίπεδιο Super market !
    Ουδέποτε και από κανένα δεν πολεμήθηκε ανηλεώς το πλήρωμα των πιστών.

  • Δεν είναι θέμα θρησκείας αλλά ασφαλείας ! Αν πάει ο καθένας στο νεκροταφείο απλά διατρέχει ρίσκο να προσβληθεί από τον ιό ! Τι σας φαίνεται παράξενο ; Ότι η κυβέρνηση δε σας αφήνει να κολλήσετε τίποτα και σας εκνευρίζει ; Άντε κολλήστε και μετά διαμαρτυρηθείτε σε διαδρόμους νοσοκομείων ! Έλεος ! Σκεφτείτε λίγο λογικά !

    • Που ήταν ρε έξυπνο παπαγαλάκι η αστυνομια, η πολιτική προστασία, η κυβέρνηση, οποιοσδήποτε χθες στο Δροσερο Ξάνθης; που βγήκαν ορδές τσιγγάνων να πανηγυρίζουν για τα αρνητικά τεστ; όλοι τα είδαμε στα κανάλια, όλοι οι δημοσιογράφοι μούγκα. Κιχ δεν κάνανε να πουν το οτιδήποτε. Και θα πάω να ανάψω το κερί στον πατέρα μου και στο παιδί μου και θα μου απαγορευτεί;
      ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ…
      Εκεί θα κολλήσω; είμαστε σοβαροί; δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουμε;

    • δηλ θα πανε εκει κ θα αγκαλιαζονται Μ.Παρασκευη απο χαρα για ευχες? μην εισαι τοσο πορωμενος αλλα προφανως κ δεν εχεις περασει ποτε απο κοιμητηριο Μ.Παρασκευη

  • ελεος ρε νικο ενταξει να υποστηριζεις την κυβερνηση αλλα οχι και ετσι και ο εκφοβισμος να εχει καποια ορια

  • Η Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Ελλάδος δικαιούται και υποχρεούται, βάσει των άρθρων 3, 13 και 120 παράγραφος 2 του Συντάγματος, ν’ άντισταθή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.