Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στο Πλατανόρεμα (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

27 Μαρτίου 2017
21:21
Κανένα σχόλιο

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε (26-3-2017, Κυριακή Δ’ Νηστειών, απόδοση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και μνήμη του οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πλατανορέματος στο τέλος της οποίας χειροθέτησε και απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού π. Λουκά Κουρκούτα.

Ο Σεβ. κ. Παύλος περιστοιχισμένος από τον π. Λουκά και τον Διάκονο Μάξιμο Γεωργόπουλο τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, ευλόγησε και κοινώνησε τους πιστούς και κήρυξε το θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του εξήγησε το Ευαγγέλιο της Κυριακής και ανέλυσε τη φράση: ‘’Τούτο το γένος εν ουδενί δύναται εξελθείν ει μη εν προσευχή και νηστεία’’. (Μάρκ. Θ’,29). Αυτό το γένος των δαιμονίων με τίποτε άλλο δεν διώχνεται παρά μόνο με προσευχή και νηστεία. Ο Σεβ. επισήμανε τη σημασία της προσευχής και της νηστείας στη ζωή των πιστών γενικά και ειδικότερα τώρα στην περίοδο της Σαρακοστής.

Έκανε επίσης αναφορά και στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με αφορμή την απόδοσή της (26 Μαρτίου), αναφορά η οποία καταγράφεται και στην Εγκύκλιό του, που διαβάστηκε ανήμερα της εορτής στους Ναούς.

Ο Σεβ. κ. Παύλος σχολίασε θετικά την ωραία επένδυση του ιερού ενοριακού ναού της Αγίας Παρασκευής εξωτερικά και απηύθυνε επαίνους στον εφημέριο π. Λουκά, στα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και στο λαό του Πλατανορέματος για την ανάδειξη του ενοριακού τους ναού και την εν γένει φροντίδα τους για όλους τους Ναούς.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος κάλεσε τον εφημέριο π. Λουκά και τον χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο. Στο ‘’Ευχολόγιον το Μέγα’’ υπάρχει η ‘’Τάξις και Ακολουθία εις το ποιήσαι Πρωτοπρεσβύτερον’’.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβ. κ. Παύλος, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πλατανορέματος κ. Γεώργιο Λαγογιάννη, επισκέφτηκε το Κοινοτικό Κατάστημα και με την παρουσία και το ευχετήριο λόγο του ευλόγησε την τοπική αυτοδιοίκηση (ειδικά στο Πλατανόρεμα και γενικότερα ως θεσμό) στο καθημερινό έργο της για τους πολίτες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον π. Λουκά, τον συγχάρηκα για το οφίκιο που του απένειμε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος και το επαναλαμβάνω πάλι από εδώ: Πρωτοπρεσβύτερε Λουκά Κουρκούτα, άξιος! Καλή διακονία!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

27-3-2017

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.