Bρε Κοζανίτες, είστε αδιόρθωτοι… (Κυριάκος Ταταρίδης – Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών)

24 Απριλίου 2020
10:51

Bρε Κοζανίτες, είστε αδιόρθωτοι.

Με αφορμή την ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό και φίλο μου Βουλευτού Κοζάνης της Ν.Δ κ. Γεωργίου Αμανατίδη σχετικά με τον οδικό άξονα Νίκης- Πτολεμαϊδας Κοζάνης- Λάρισας, θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά απέναντι σε αυτήν την διαρκή επιμονή των συμπατριωτών μας της Κοζάνης, για το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο ότι ο Άξονας της Κεντρικής Ελλάδος είναι ένας και συγκεκριμένα είναι: Νίκης- Πτολεμαϊδα- Κοζάνη- Γρεβενά- Ε65- Αθήνα.

Το τμήμα Κοζάνης- Λάρισας είναι παρακλάδι που θα συνδέσει τον Κεντρικό άξονα της χώρας με τον ΠΑΘΕ στην Λάρισα και θα γίνει στην επόμενη φάση όταν ολοκληρωθούν οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι της χώρας και όταν μάλιστα επιπλέον ο Αυτοκινητόδρομος Ε65 θα συντομέψει την απόσταση Κοζάνης- Αθήνας κατά 1 ώρα.

Όταν διαβάζω και παρακολουθώ τέτοιες άστοχες κινήσεις, αυτόματα ανησυχώ γιατί αποδυναμώνεται η πίεση που πρέπει να ασκηθεί από την Περιφέρεια μας για την ταχύτερη κατασκευή και ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε65.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

41 σχόλια

  • ημουνα νιος και γερασα! Ουτε τον εναν ουτε και τον αλλο θα δουμε (ισως στην αλλη ζωη) να πληροφορησω οτι ο ε65 στο νοτιο τμημα του καποια κομματια βρισκονται στο 40% και καποια στο 20%! και λογω πανδημιας υπαρχουν μεγαλες καθυστερησεις! Για δε το βορειο ουτε στο 10%!! Ο δε αξονας Λρισα_ Κοζανη ουτε στη συλληψξ εγκυμοσυνης! Σε 2 τετραετιες οι επομενοι βουλευτες οταν και αμα ξεμπερδεψουν απο τα συμφεροντα ισως τελειωσουν αυτα τα πολυ σημαστικα εργα για την Δυτικη Μακεδονια

  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΌΤΙ Η ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΌΦΗΣΗ ΠΌΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ; ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΥ;

  • Ας μην τον τρωει η στενοχωρια τον πρωην δεν του τρωνε οι κοζανιτες το φαΐ…… Απο περυσι ειναι υπογραμενα ,οποτε ας μην κολλαει στους τυπους!!! Αν θελετε να ονομασουμε και ολο τον δρομο “γρεβενιωτικο” για να ειστε ευχαριστημενοι…..

  • Σε όλες τις ενέργειες των φίλων της Κοζάνης και των παραγόντων τους διαφαίνεται ξεκάθαρα ο άδικος και καιροσκοπικός τρόπος λειτουργίας τους για δεκαετίες εις βάρος ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι καιρός να επικρατήσει ισορροπία, ισοκατανομή και δικαιοσύνη στην περιφέρεια. Φτάνει κύριοι/κυρίες της Κοζάνης με την μονοφαγία σας!!!Έφτασε ο καιρός οι παράγοντες και οι πολίτες των άλλων πόλεων της Δυτ. Μακεδονίας (Πτολεμαΐδας, Καστοριάς, Γρεβενών , Φλώρινας, Αμυνταίου) να απαιτήσουν το αυτονόητο από τον περιφερειάρχη και την κυβέρνηση.
    Έχεις απόλυτο δίκαιο κ. Ταταρίδη.

  • Ποιος είναι ο κύριος άξονας μετάβασης των κατοίκων της δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλία και την ανατολική στερεά Ελλάδα; Νομίζω ο άξονας Κοζάνης-Λάρισας. Αυτός έχει προτεραιότητα. Δεν είναι θέμα Κοζάνης ή Γρεβενών. Είναι θέμα του συνόλου της δυτικής Μακεδονίας.

  • Κ. Ταταρίδη αδίκως ανησυχείτε! Ο κ. Αμανατίδης έκανε μια επιστολή για το θεαθήναι, για ψηφοθηρικούς λόγους, για να δείξει πως υπάρχει και ενδιαφέρεται για ανύπαρκτα προβλήματα. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά, τόσα χρόνια στην ΑΝΚΟ θα είχε σπρώξει την ολοκλήρωση του δρόμου Καισαρειά-Ρύμνιο-Τριγωνικό, που είναι πολύ απλό να ολοκληρωθεί. Αλλά 30 χρόνια πέρασαν κι ακόμα τα Καμβούνια “κυκλοφορούν με δική τους ευθύνη”.

    • Γιατι δεν αποδίδεις ευθύνες στον εκάστοτε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη για τον συγκεκριμένο δρόμο και αποδίδεις στον Αμανατίδη και στην ΑΝΚΟ; Δεν ηταν δική τους απόφαση, μελέτες κατά παραγγελία της αυτοδιοίκησης κάνουν, δεν παίρνουν αποφάσεις για την ιεράρχιση των έργων και ποια θα γίνουν. Ο καθένας ότι θέλει γράφει και λεει.

      • Όπως καλή ώρα τώρα ρωτάει τον υπουργό ας ρώταγε τότε και τους δημάρχους, Περιφερειάρχες κοκ. Ας τους πέρναγε τον “σπόρο” για το έργο αυτό. Εγώ θα το περίμενα από έναν τεχνοκράτη και από ένα όργανο όπως η ΑΝΚΟ. Αν το έκανε καλώς, αν όχι το κάνει τώρα έτσι για το καλό.
        Ο δρόμος αυτός βαλτώνει πολλά χρόνια τώρα ας μας πούνε η ΑΝΚΟ, το ΤΕΕ και δε ξέρω και’γω ποοι άλλοι φορείς το γιατί και ποιες δράσεις έχουν γίνει …..αν έγιναν

      • Πολύ απλά δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες για να μην γίνει κακός. Το παίζει safe. Δεν ξέρει φίλε Ταταρίδη ότι είμαστε το τελευταίο ΕΣΠΑ πανελλαδικά? Δεν ξέρεις ότι ένα μεγάλο μέρος πήγε στα Γρεβενά και ουδέποτε απορροφήθηκε? Πήγαινε να διαβάσει και άσε τις δηλώσεις γιατί είσαι αδιάβαστος.

      • Ηταν κοινό μυστικό ότι κάνανε ότι τους έλεγε ο Αμανατίδης. Αυτός τους συμβούλευε.Γι αυτό και τωρα κάθε φορά όπου συμετέχει επικαλείται αυτά που έκανε δήθεν με την ΑΝΚΟ που ακόμη την έχει μαγαζάκι του.Πρέπει βέβαια να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι βουλευτές από όλα τα κομματα, ο Περιφερειάρχης που είναι και Πρόεδρος τωρα στην ΑΝΚΟ και όλοι οι Δήμαρχοι γιατί εκει μέσα παίζει μπάλα μονος του στην ανύπαρκτη ΑΝΚΟ. Εχουν χαθεί τεράστια ποσά εκει.

  • Δηλαδή είναι πιο σημαντικός ο άξονας που συνδέει τη μικρότερη πόλη της δυτικής Μακεδονίας με μια από τις πόλεις της Θεσσαλίας, από τον άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα της δυτικής Μακεδονίας με την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

  • Όλα αυτά τα χρωστάτε στον πρώην περιφεριαρχη ο οποίος όταν έπρεπε να συναντηθεί και να συζητησει για τον κάθετο άξονα έτρεχε στα συνέδρια του σύριζα.
    Όσο για τη σύνδεση Κοζάνης Λάρισας πρέπει να γίνει ο δρόμος γιατί θα συνδέει την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας με την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

  • Βρε Γρεβενιώτη , που προσπαθείς να υποβαθμίσεις τις ανάγκες της Κοζάνης πότε θα μάθεις ότι η Κοζάνη είναι η πρωτεύουσα. Έγινες Βουλευτής και δεν έμαθες τα βασικά.

    • Οι “πρωτεουσιάνοι” και όλοι οι “άλλοι” απέναντι. Αυτά ακούγονται από αγράμματους και κομπλεξικούς ανθρώπους που δεν βλέπουνε τίποτα άλλο παρά μόνο κάτω από τα πόδια τους. Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο σοφός λαός “δώσε θάρρος στον βλάχο να σου ανέβει στο κρεβάτι”.
      Υ.Γ Όταν θα ξανασυναντήσω έναν “πρωτεουσιάνο” θα του / της ζητήσω ένα αυτόγραφο γιατί έχω συγκλονιστεί με αυτά που διαβάζω κάθε μέρα. Πρωτεύουσα με 55.000 κατοίκους και 10.000 φοιτητές. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    • Πρωτεύουσα σου λέει ο άλλος με 50.000 κατοίκους και 10.000 φοιτητές. Μας ακούνε οι ξένοι και γελάνε, ρε εσύ “πρωτεουσιάνε”. Σας έγινε εμμονή, θέλει προσοχή. Μπεεε!!!

      • Ε σε σχεση με τη δικη σου μεγαλη ειναι. Αντε καλα θα κανουμε τα Γρεβενα πρωτευουσα Δ. Μακεφονιας. Μονο ο δεσποτης σας εσωσε αλλιως θα ησασταν ακομη ερζερουμ

    • ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ;ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ;ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.

  • ΕΣΠΑ το τελευταίο στην Ελλάδα. Στην Διοίκηση οι ίδιοι και οι ίδιοι. Καμία αλλαγή στους Προισταμένους με τις ευλογίες του Περιφερειάρχη. Η περιοχή και το ΕΣΠΑ στα τάρταρα.
    Τα συμφέροντα τελικά στην περιοχή μας είναι πιο δυνατά από κάθε μορφή εξουσίας. Πότε θα ξυπνήσετε κ. Περιφερειαρχη να άλλαξε τους ανίκανους. Τελευταίοι είμαστε…….

  • Κυριε Ταταριδη ,όλα για το θεαθείναι . Ο κ. Αμανατίδης έχει πάρει αμπάριζα και κάνει συνέχεια έγγραφα άσκοπα και ατεκμερίωτα προς κάθε υπουργείο για να δείξει ότι υπάρχει και να λέει ο κουτός λαός, να κοιτα αυτός ενδιαφέρεται για τον τόπο. Χωρίς όμως να γνωρίζει άν αυτό που προτείνει γίνεται ή αν είναι το πιο σωστό.
    Και ας μας πει τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια στην ΑΝΚΟ.Γιατί είμαστε τόσο πισω σε υποδομές και μελέτες. Εχει την ίδια ευθύνη με όλους τους προηγούμενους περιφερειάρχες και νομάρχες γιατί αυτός τους κατευθυνε.
    Δεν βγήκε από παρθενογέννηση.

  • ΜΠΡΑΒΟ Κ.TΑΤΑΡΙΔΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΣΤΩ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΩΣ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟ ΧΟΡΤΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΜΠΩΣΕΙ Ο Ε65.ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.

    • ΤΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ ΤΟΥ Ε65 ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΕΙΟΥ. ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

      • ΜΑ Η ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ Ε65 ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟ.

  • Διαιρεί και βασίλευε λέω εγώ…Πετάει μια κοτσάνα ο καθένας και αρχίζουν να μαλώνουν οι Γρεβενιωτες με τους Κοζανίτες για το ποιος είναι ποιο έξυπνος…Η εξυπνάδα φαίνεται στις πράξεις και φυσικά αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα αν δούμε τι κατάφεραν οι βουλευτές κάθε νομού τα προηγούμενα χρόνια….Όσο για το σχόλιο του Ταταριδη όταν θα πάψουν οι Γρεβενιωτες να είναι ξενομανεις και θα επιλεγούν πρώτα την πόλη τους και μετά την Κοζάνη και την κάθε Κοζάνη τότε θα φανεί και η διαφορά από μόνη της..Μετά πάμε στα της διοίκησης που απ’ ότι φαίνεται όλοι λουφάζουν απλά να περάσει η τετραετία και δεν βαριέσαι….Όσο για τους Κοζανίτες αφού μπορούν καλά κάνουν.Λογια Γρεβενιωτη για να μην λέτε ότι είμαι ουδέτερος.

  • Πόσο δίκιο έχετε κύριε Ταταριδη…η Φλώρινα είναι η μόνη πόλη χωρίς πρόσβαση στην Εγνατία…καιρός λοιπόν να αποκτησει γιατί άργησε…όσο για την Κοζάνη ας χαλαρώσει λίγο…είναι γνωστή η μονοφαγια της εις βάρος των άλλων πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας . Συνομιλώντας με διάφορους κατοίκους των εν λόγω πολεων όλοι έχουν την ίδια άποψη…

      • Εσείς που καυχιέστε για δήθεν πρωτεύουσα μια πόλη των 50.000 κατοίκων, των 10.000 φοιτητών και των 5.000 υπαλλήλων σε φυτευτές δημοτικές & περιφερειακές υπηρεσίες επί ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ την εποχή δηλαδή με τις παχιές αγελάδες, βγείτε λίγο προς τα έξω και διαπιστώστε τα χάλια σας και μαζί και την καταστροφή που έχετε κάνει με την μονοφαγία σας στην Δυτική Μακεδονία για τόσες δεκαετίες. Εκτός από εσάς κανένας δεν γουστάρει αυτό που κάνατε και αυτό που θέλετε να συνεχίζετε να κάνετε εις βάρος όλων των άλλων. Αφήστε λοιπόν τις ανοησίες για δήθεν πρωτεύουσες και λοιπά χωριάτικα, προσγειωθείτε όσο προλαβαίνετε και συνεργαστείτε για δικαιοσύνη και ισοκατανομή προς όφελος όλης της περιφέρειας.

  • Γνωρίζεις ότι ο νομος Φλώρινας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό του;

    • Γνωρίζεις ότι η Φλώρινα έχει πολλούς μορφωμένους ανθρώπους σε σχέση με τον πληθυσμό της?χωρια η μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση της και η απίστευτη ομορφιά της…δεν συγκρίνεται με την Κοζάνη…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.