Προ ημερών δημοσιεύτηκε επιστολή καταγγελία «μελών» του σωματείου εργατοϋπάλληλων μεταλλευτικών επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων N. Κοζάνης με ψεύδη και ανακρίβειες κατά τις δράσης του σωματείου και εμού προσωπικά.

Πρόκειται για επίθεση αήθη και συκοφαντική από κάποιους που είχαν να εμφανιστούν περισσότερο από 3 χρόνια στο σωματείο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας και συντάκτης τις καταγγελίας παραιτήθηκε με επιλογή του για να εκλεγεί σε άλλο (από τα πολλά) τοπικό σύλλογο. Ότι βολεύει κάθε φορά.

Οι αγώνες μας για τα δικαιώματα συνάδελφων οκταμηνιτών στην ΔΕΗ με συνεχείς παρεμβάσεις στα Υπουργεία στην Αθήνα, στο ΣΕΠΕ Αθήνας, στις τριμερής συσκέψεις στην Αθήνα, με παρουσία της ΓΕΝΟΠ, της ΓΣΣΕ, της ΠΟΕΜ, των βουλευτών του νομού της περιοχής, με εκπροσώπους της ΔΕΗ υπογραμμίζει κρυστάλλινα τα 3 χρόνια της δράσης μας.

Τώρα έρχονται και τα αποτελέσματα.

Έχουμε προσφύγει δικαστικά και το ξέρουν οι άπρακτοι απόντες «καταγγέλλοντες».

Και όλα αυτά με προσωπικά έξοδα και προσωπικές θυσίες της προέδρου και μελών του Δ.Σ.

Οι δέκα (10) καταγγέλλοντες οφείλουν συνδρομές 36 μηνών και ο ένας από αυτούς «ο ηγέτης» και καταγγέλλων όπως προαναφέραμε παραιτήθηκε για καλύτερη θέση αλλού. Άμα δεν κάνει για πόρτα κάνει για παράθυρο.

Για τα αναφερόμενα σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Όσοι ήταν εκεί Γ.Σ. γνωρίζουν τις απειλές και τους εκφοβισμούς που δέχτηκαν τα μέλη, με δήθεν προσωπικές μηνύσεις, για να μην εισέλθουν στην γενική συνέλευση.

Εγώ προσωπικά όλο αυτό διάστημα δεχόμουν πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς και ύβρεις με σκοπό να διαλύσω η να παραδώσω το σωματείο. Οι εν λόγο κύριοι ήρθαν με συνοδεία 2 συνδικαλιστών της ΔΕΗ που ανήκουν σε συγκεκριμένη παράταξη.

Η πρακτική που εφαρμόσανε στη γενική συνέλευση ήταν καθοδηγούμενη και είχε να κάνει με τις εκλογές του εργατικού κέντρου Κοζάνης και τους εκεί συσχετισμούς.

Καλά θα ήταν να ενημερώνουν οι υπογράφοντες τον κόσμο όταν μιλούν για δημοκρατία και διαφάνεια να μας πουν πως είναι πρόεδροι 11 χρόνια τώρα χωρίς εκλογικές διαδικασίες και μέλη.

Κάποιοι άλλοι κρατούσαν 2 χρόνια βιβλία στο σπίτι τους εκβιάζοντας τον τότε Δήμο εις βάρος των αγροτών τις περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί τεράστια ποσά τα οποία αδυνατούσαν να πληρώσουν.

Προφανώς η δράση του σωματείου ενοχλούσε κάποιους.

Δεν μπορούν να ελέγξουν το σωματείο και θέλουν ανέξοδα να διχάσουν παραπληροφορώντας τους συναδέλφους.

Είναι άλλωστε μια τακτική που εφαρμόζουν πάντα για παραταξιακά και κομματικά συμφέροντα και θέλουν τώρα να επωφεληθούν.

Ότι μας στέρησαν πολύ σύντομα θα τα αποκτήσουμε και με αναδρομικότητα 5 ετών οι μάχες συνεχίζονται και θα κερδηθούν στα δικαστήρια όπου έχουμε προσφύγει.

Ο νόμος είναι ίσος για όλους και θα εφαρμοστεί.

Όχι κόμματα και συσχετισμοί.

Το σωματείο μας είναι η δύναμη μας.

Ας αφήσουν επιτέλους τα μικρά σωματεία που είναι ενεργά και προσπαθούν για το κοινό συμφέρον των εργαζομένων χωρίς κομματικές ταυτότητες. Τα πολιτικά μας πιστεύω είναι προσωπικά δεν αφορούν κανέναν και δεν τα επιβάλουμε με το ζόρι.

Όλοι κρινόμαστε από την προσφορά μας και απολογούμαστε στα μέλη μας για όσους έχουμε μάθει να προσφέρουμε ανιδιοτελώς.

Από τα αποτελέσματα των αγώνων θα κριθούμε όλοι.

Ι. Ανδρεάδου Πρόεδρος

Α. Δημητριάδης Γεν. Γραμματέας