Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ακόμα κι αν είσαι περιορισμένη, δεν απαγορεύεται να ζητήσεις βοήθεια

5 Μαΐου 2020
21:39
Κανένα σχόλιο
Κάποιες γυναίκες ακούνε το «μείνε στο σπίτι» τόσα πολλά χρόνια της ζωής τους, ώστε φαντάζει να είναι η μόνη τους επιλογή.

Μείνε στο σπίτι, μου είπαν, όταν μου είπε πως δεν είμαι αρκετή και ότι έχω ξεχάσει πώς είμαι και γυναίκα. Εγώ πρέπει να βρίσκω τρόπους να κρατάω το ενδιαφέρον του συντρόφου μου για να μην κοιτάξει αλλού.

Μείνε στο σπίτι, μου είπαν, όταν με έσπρωξε. Δουλεύει πολύ και έχει μεγάλη πίεση. Για εμάς το κάνει αυτό, για να μη μας λείπει τίποτα. Μου είπαν να μην είμαι αχάριστη.

Μείνε στο σπίτι, μου είπαν, όταν με χτύπησε. Θα του μιλήσουμε κι εμείς, μου είπαν. Σκέψου τα παιδιά σου και μη χαλάσεις την οικογένειά σου για μία κακή στιγμή. Πονάει συχνά το κεφάλι μου και νιώθω διαρκώς έναν κόμπο στο στομάχι μου.  Όλα θα φτιάξουν, μου είπαν.  

Μείνε στο σπίτι, μου είπαν, όταν ξύπνησα στο νοσοκομείο. Δεν θυμάμαι πως έφτασα εδώ. Ήταν ατύχημα, μου είπαν. Μην κάνεις καμία βλακεία και καταλήξει ο άνθρωπος φυλακή εξαιτίας σου. Κοιτάξτε να τα βρείτε, μου είπαν.

Θα σας πω και ένα μυστικό μου, μαζί μου στο σπίτι μένει και ο φόβος. Μένει τόσα χρόνια στο σπίτι μου, που έχει γίνει ένα με εμένα.  Ξυπνάω μαζί του, κοιμάμαι μαζί του, ζω μαζί του, έχει γίνει κομμάτι μου. Είναι ο καλύτερός μου φίλος, γιατί αν δεν υπήρχε, μπορεί να μου είχαν συμβεί πολύ άσχημα πράγματα, σαν αυτά που ακούω στις ειδήσεις…..

Σε κάποιες γυναίκες το «μείνε στο σπίτι»  φαντάζει να είναι η μόνη επιλογή. Ακόμα κι αν είσαι  σπίτι, αν είσαι περιορισμένη, δεν απαγορεύεται να ζητήσεις βοήθεια.   

Το πανελλαδικό δίκτυο δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων παραμένει ενεργό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

 Στην Κοζάνη λειτουργεί Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ (τηλέφωνο: 2461049672) και Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης (τηλέφωνο Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής: 2461029497). Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παραμένει ανοιχτή, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα. 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.