Eγκρίθηκε το 5ετές της ΔΕΔΑ – Το νέο χρονοδιάγραμμα για την παροχή αερίου σε καινούργιες περιοχές – Για τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας το πρώτο βήμα που αναμένεται, είναι να βγάλει η Περιφέρεια τις προσκλήσεις για να υποβληθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ προς συγχρηματοδότηση

6 Μαΐου 2020
10:30
Κανένα σχόλιο

Όπως αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα του energypress.gr, εγκρίθηκε το 5ετές της ΔΕΔΑ, το νέο χρονοδιάγραμμα για την παροχή αερίου σε καινούργιες περιοχές.

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναμένεται να βγούν σε διαβούλευση εντός των ημερών τα τεύχη δημοπράτησης, γεγονός που σημαίνει ότι η δημοπράτηση των έργων θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 1 μήνα από σήμερα.

Για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος, οι οποίες ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η ΔΕΔΑ έχει παραδώσει στις Διαχειριστικές Αρχές της Περιφέρειας τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία έχουν ελεγχθεί και από το Υπουργείο Ανάπτυξης (ΕΥΘΥ). Συνεπώς αναμένεται να ξεκινήσουν οι Περιφέρειες τη διαδικασία της δημοπράτησης (διαβούλευση των τευχών κ.λπ.).

Ως γνωστόν οι τρείς αυτές Περιφέρειες βρίσκονται πιο μπροστά στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ, καθώς είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ και σύντομα, όπως προαναφέρθηκε, θα υπάρχουν ανάδοχοι για τα έργα.

Αναμονή για τις προσκλήσεις

Για τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας το πρώτο βήμα που αναμένεται, είναι να βγάλουν οι αντίστοιχες Περιφέρειες τις προσκλήσεις για να υποβληθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ προς συγχρηματοδότηση.

Το μοντέλο χρηματοδότησης είναι και εδώ, (όπως και στις τρείς πρώτες Περιφέρειες),  ΕΣΠΑ, τράπεζες, ίδιοι πόροι, με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα να καλείται να καλύψει τις δανειακές ανάγκες, καθώς η επιδίωξη συμφωνίας με την ΕΤΕπ εκτιμάται ότι θα καθυστερούσε τις εξελίξεις. Ο πρώτος κύκλος επαφών με τις τράπεζες έχει γίνει και οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.