Επιστολή του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιανής για την αναστολή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Αιανής – Δημιουργία Αιματολογικού κέντρου στο Νοσοκομείο Κοζάνης

7 Μαΐου 2020
11:53
Κανένα σχόλιο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία πρωτόγνωρη πανδημία.

Η Πολιτεία χρειάστηκε να λάβει σκληρά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κορωνοϊού για την προστασία της δημόσιας υγείας. Προτεραιότητα όλων είναι η παροχή της απαραίτητης περίθαλψης σε όσους συμπολίτες μας νοσούν. Το διακύβευμα είναι να αντέξει το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας στην τήρηση των μέτρων και στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους πολίτες. Η κοινότητα Αιανής, Ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, δήλωσε «παρούσα» σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και είναι δίπλα στους πολίτες με κάθε τρόπο.

Το Υπουργείο Υγείας με απόφασή του στις 24/03/2020 ανέστειλε τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων σε όλη την επικράτεια, μεταξύ αυτών και της Αιανής, ώστε το προσωπικό του να παρέχει τις υπηρεσίες του στον Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη ειδικά στην Περιφέρειά μας, και οι άνωθεν αποφάσεις είναι μεν δύσκολες αλλά και αναγκαστικές κάποιες φορές. Από την άλλη πλευρά όμως, εμείς ως Κοινότητα Αιανής και το Κοινοτικό Συμβούλιο θα θέλαμε να επισημάνουμε τη σημαντική συμβολή του Περιφερειακού Ιατρείου Αιανής στην παροχή των ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες της Αιανής.

Κατανοώντας την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου σε αυτή την έκτακτη ανάγκη, εμείς υπογραμμίζουμε την επιβεβλημένη ανάγκη επαναλειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Αιανής την επόμενη μέρα.

Η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων πρέπει να επανέλθει καθώς η συμβολή τους στους Πολίτες είναι σημαντική.

Η Κοινότητα Αιανής, Ιστορική Έδρα Δήμου Κοζάνης, συνεχίζει να στέκεται στο ύψος της περίστασης βοηθώντας τους πολίτες σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Η αγωνία της επόμενης ημέρας σχετικά με το Περιφερειακό Ιατρείο είναι έντονη και θα θέλαμε τη διαβεβαίωση από τις υπεύθυνες αρχές, για την συνέχιση λειτουργίας του Ιατρείου μετά το πέρας των έκτακτων μέτρων για την πανδημία.

Αιτούμαστε επίσης την δημιουργία Αιματολογικού κέντρου στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης ώστε να μπορεί να στηρίξει το ιδιαίτερο πρόβλημα της Αιμορροφιλίας από την οποία πάσχουν αρκετοί συμπολίτες μας στην Αιανή.

Στην Αιανή, Ιστορική Έδρα του Δήμου Κοζάνης, το ποσοστό των Αιμορροφιλικών σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι μεγάλο, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 800 ασθενείς με Αιμορροφιλία και στην Αιανή οι ασθενείς είναι περίπου 90, ως εκ τούτου οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι συχνές και αναγκάζονται να επισκέπτονται Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Να τονιστεί επίσης ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης ο χρόνος για τους ασθενείς με αιμορροφιλία είναι καθοριστικός και η χιλιομετρική και χρονική απόσταση παίζουν σημαντικό ρόλο. Η ενίσχυση του αιματολογικού κέντρου Κοζάνης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση είναι σημαντική για την βελτίωση και διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Η δημιουργία Αιματολογικού κέντρου στο Νοσοκομείο Κοζάνης θα συμβάλλει φυσικά όχι μόνο στους συμπολίτες μας με αιμορροφιλία αλλά και στο σύνολο των πολιτών της περιοχής με την παροχή των υπηρεσιών του.

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Αιανής

Αστέριος Βαβλιάρας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.