Ο Δήμος Εορδαίας για την Γιορτή της Μητέρας

8 Μαΐου 2020
13:27
Κανένα σχόλιο

 

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου»

Ο. Ελύτης-

Τα λόγια του σπουδαίου Οδυσσέα Ελύτη θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτυπώσουν με σαφήνεια την λέξη «μητέρα».

Την πιο γλυκιά, την πιο δυνατή, την πιο πολυσήμαντη και χιλιοειπωμένη λέξη του κόσμου.

Την λέξη που ξεδιπλώνει με κύριους τρόπους την έννοια της μητρότητας, τον πιο ιερό και δύσκολο ρόλο που καλείται να υπηρετήσει μια γυναίκα, που περιγράφει το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή ενός ανθρώπου, το οποίο ενσταλάζει αξίες και αρχές, διαπλάθει προσωπικότητες, διδάσκει, ανοίγει μονοπάτια, γίνεται φύλακας άγγελος σε κάθε βήμα και παραμένει για πάντα στην καρδιά μας.

Μητέρα σημαίνει αγάπη

Μητέρα σημαίνει ελπίδα

Μητέρα σημαίνει καταφύγιο και λύτρωση

Μητέρα σημαίνει αυταπάρνηση και θυσία

Μητέρα σημαίνει τον κόσμο όλο για ένα παιδί

Τιμούμε όλες τις μητέρες σύμβολο των οποίων η στάση ζωής, και η πορεία τους μας κάνουν να υποκλινόμαστε στο ψυχικό σθένος, τη μεγάλη τους καρδιά, την πίστη και τα οράματά τους.

Η ιστορία της κάθε μητέρας συγκλονίζει, αφυπνίζει, κινητοποιεί αλλά με μια κοινή συνισταμένη τη δύναμη της Μητρότητας.

Μια δύναμη η οποία:

-σε κάνει να είσαι μητέρα για κάθε παιδί, ακόμη και αν δεν είσαι η βιολογική του μητέρα

-σε κάνει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου προκειμένου να προστατεύσεις τα παιδιά σου

-σου δίνει φτερά και σε κάνει ικανή να μεγαλώσεις και να στηρίξεις τις επιλογές του παιδιού σου

-σε κάνει να μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία και να γίνεις μια πραγματική ηρωίδα στηρίζοντας παιδί με ειδικές ανάγκες

-σε κάνει ικανή να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της καθημερινότητας, μεγαλώνοντας από ένα έως πολλά παιδιά, ενώ συγχρόνως εργάζεσαι.

Μοναδικές Ελληνίδες που κατάφεραν να δαμάσουν το σκοτάδι και να το μετατρέψουν σε φως, να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, να αναζητήσουν να βρουν ελπίδα να αποδεχθούν τις δοκιμασίες.

Να παραμείνουν ΜΗΤΕΡΕΣ!

Και η αγάπη τους σήμερα είναι τόσο δυνατή που αγκαλιάζει τον κόσμο ολόκληρο.

Ο Δήμος Εορδαίας στέκεται στο πλευρό της μητέρας με δράσεις και πρωτοβουλίες.

Οφείλουμε πολλά σε κάθε μητέρα και από πλευράς μας θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να στηρίξουμε το δύσκολο έργο της.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.