Eορδαία: Λύκοι και αρκούδες «κόβουν βόλτες» γύρω από το Δροσερό

11 Μαΐου 2020
13:43

Αιφνιδιάστηκαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας νέων Δροσερού Εορδαίας,  όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής – χθες- στη διάρκεια περιπολίας τους για να αποτρέψουν τις Αρκούδες που περιφέρονται γύρω από το χωριό,  βρέθηκαν αντιμέτωποι, στο δρόμο που οδηγεί στο Φούφα Εορδαίας , με αγέλη πέντε Λύκων. Τα μεγαλόσωμα ζώα δεν έδειξαν επιθετικές διαθέσεις και όταν ύστερα από κυνηγητό  της περιπόλου τράπηκε σε φυγή ο ένας Λύκος , οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.

Εν τω μεταξύ,  πυκνώνουν  τις τελευταίες ημέρες  τα συναπαντήματα κατοίκων του Δροσερού με Αρκούδες ,  οι οποίες  καθημερινά κινούνται κοντά στο χωριό, αναζητώντας πιθανότατα τροφή, και φαίνεται ότι νοιώθουν εξοικειωμένες με το ανθρώπινο περιβάλλον. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δροσερού Στέλιο Καλόγηρο,  τα άγρια αυτά ζώα, διαβιούν σε δασώδη-κοντινή  περιοχή,   εικάζοντας ότι πρέπει να είναι αρκετά, μεταξύ αυτών, μία μεγαλόσωμη αρκούδα, με τα τρία μικρά της. Οι αρκούδες προκάλεσαν ζημιές σε Μελισσοκόμους .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

9 σχόλια

    • Ξυπνάς ένα πρωί, ανοίγεις την πόρτα για να βγεις απ το σπίτι σου και πέφτεις πάνω στην αρκούδα που τρώει μήλα απ το δέντρο στον κήπο του σπιτιού σου.
      Εκεί είναι ο φυσικός του τόπος?

    • Επειδή είσαι άσχετος. Τα χωριά αυτά χθες δημιουργήθηκαν και κατοικήθηκαν από ανθρώπους; Κάποιος/κάποιοι επειδή λαμβάνουν αδρά κονδύλια αφήνουν υπεράριθμες αρκούδες και λύκους. Θα επέμβει κανένας εισαγγελέας ή θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα?

    • Υπεράριθμες αρκούδες έχουν αφεθεί στην περιοχή της Εορδαίας από ΜΚΟ (γνωστές και μη εξαιρετέες με χιλιάδες euro προϋπολογισμό) δημιουργώντας καθημερινό πρόβλημα ακόμη και για τις ζωές των κατοίκων. Πέρυσι εθεάθη αρκούδα με το μικρό της λίγο έξω από τον ΟΑΕΔ. Δηλαδή δήμαρχε Εορδαίας και περιφερειάρχη τι θα πρέπει να γίνει; Να σκοτώσει κάποιον άνθρωπο. Είναι δυνατόν να σημαίνουν αυτά; Αγέλες με αδέσποτα έξω από νηπιαγωγεία και δημοτικά (και οι 5-10 σκυλοβοσκοί να δίνουν και τα εύσημα στον εντεταλμένο “σύμβουλο” του δήμου;) και αρκούδες στα όρια της πόλης και μέσα στα χωριά; Δηλαδή εάν στα επόμενα 5 χρόνια αφήσουν ελεύθερες στην περιοχή ακόμη 50 αρκούδες αυτές που θα πάνε για να τραφούν; Μέσα στα σπίτια μας; Δεν υπάρχει το αυτεπάγγελτο σε αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις δηλαδή;

  • Οταν οι κυνηγοί εχουν σκοτώσει τα πάντα φυσικό είναι να μη βρίσκουν τίποτα. αλλα οι φιλόζωοι δε λένε κάτι για τους κυνηγους και πολύ κακώς και καταχρηστικώς τα βάζουν με τους κατοικους που προσπαθουν να σώσουν την περιουσια τους (κοπαδια)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.