Νίκος Γ. Μπουκουβάλας: Σύντομη απάντηση στον κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλο, στο ερώτημά του γιατί ο Δήμαρχος αρνείται να υιοθετήσει στην πράξη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ” δια ζώσης “, με τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων

11 Μαΐου 2020
23:37

Κύριε Κωνσταντόπουλε με σημερινή σας ανάρτηση στο facebook θέσατε το εξής θέμα : αφού ο νομοθέτης ορίζει τρεις τρόπους για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου α) δια περιφοράς με αποστολή e-mail, τηλεμηνυμάτων κλπ , β) μέσω τηλεδιάσκεψης και γ) “δια ζώσης “, γιατί ο Δήμαρχος αρνείται να υιοθετήσει στην πράξη τον γ) τρόπο δηλ τη συνεδρίασης ” δια ζώσης ” , με τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων;

Σας απαντώ λοιπόν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αρ. 40 ΑΠ 20930 / 31.03/2020 ( ΑΔΑ 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ ) :

α) γίνεται αναφορά στο άρθρο 67 παρ 4 του ν 3852/2010 όπου αναφέρεται ρητά ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ στην πρόσκληση του ορίζει τον τόπο της συνεδρίασης του Δ.Σ και όχι τα 2/3 των μελών του . Επομένως η αναφορά σας στα 2/3 είναι εκτός νόμου!

β) γίνεται αναφορά στην προηγούμενη εγκύκλιο του Υπουργείου της 13.03.2020 όπου ” η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ μπορεί να λαμβάνει χώρα εκ του νόμου , χωρίς να απαιτείται η αιτιολόγηση της.” Σημειώνω πως η φράση είναι γραμμένη με χοντρή γραμματοσειρά, η δε καταληκτική φράση περί αιτιολόγησης είναι και υπογραμμισμένη !!! Απορώ πως δεν την είδατε ή κάνατε πως δεν την είδατε και ανεδαφικά και παράνομα ζητάτε συνεδριάσεις ” δια ζώσης”, αφού δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα και αφού ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να προσκαλώ σε συνεδρίαση δια περιφοράς δίχως να σας το αιτιολογώ !

γ) επίσης και αυτό : ” … δεν απαιτείται , ωστόσο , η λήψη διακριτής απόφασης με την οποία τα μέλη ( σ.σ. δηλ. οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ) θα αποφαίνονται για τη διεξαγωγή ή μη της συνεδρίασης δια περιφοράς “. Αν καταλάβατε δεν χρειάζεται καν να σας ρωτήσω για το αν θα γίνει δια περιφοράς ή όχι.

Αυτά τα ολίγα και τελώ στη διάθεση σας για διευκρινήσεις.

Νίκος Γ. Μπουκουβάλας

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Σέρβια 11 . 05 . 2020

4 σχόλια

  • Το θεμα σου Μπουκουβαλα ειναι αμα καλεις ΔΣ χωρις να χρειαζεται να αιτιολογεις ή που θελεις πχ να περασεις τον ΟΕΥ του Δημου δια περιφορας ! Ειναι δυνατον να βγαζεις απο διευθυντη οικονομικων αποφοιτο ΑΣΟΕ και με μεταπτυχιακα??? !! Επισης να βγαζεις απο το οικονομικο υπαλληλο που ειναι σε αυτο το ποστο μια ζωη και να τον βαζεις στη διοικηση??? Χαμπαρι δεν εχετε απο διοικηση!!!

  • Μίλησε ο άρχοντας να μας πει ότι θα κάνει ότι θέλει. Θέλουν δηλαδή να παίρνουν απόφαση χωρίς συζήτηση και χωρίς αντίλογο. Για τέτοια δημοκρατία μιλαμε

  • Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Ένα ερώτημα έθεσε: γιατί ενώ το 90 τοις εκατό ζητούν να μην γίνει δια περιφοράς, εσεις επιμένετε
    Ο νόμος δίνει την δυνατότητα δια περιφοράς, δεν υποχρεώνει να γίνει δια περιφοράς!

  • ΟΣΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΑΛΑΓΟ ΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ..ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.