Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 1ο e-festival: Η καραντίνα από μια εργοθεραπευτική οπτική

14 Μαΐου 2020
09:10

 

Το 1ο efestival «Μένουμε σπίτι δημιουργικοί: Από μια εργοθεραπευτική οπτική» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται προ των πυλών!

Στις 16 & 17 Μαΐου άνθρωποι που φοιτούν, διδάσκουν, εργάζονται αλλά και εκείνοι που έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο παρουσιάζουν τα έργα και τις δημιουργίες που εμπνεύστηκαν από τις καθημερινές τους δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Με έργα ποίησης, πεζού λόγου, ζωγραφικής, χορού, γλυπτικής, φωτογραφίας, βίντεο, μουσικής, κατασκευών οι άνθρωποι του Ιδρύματος ενθαρρύνθηκαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του εγκλεισμού ανοίγοντας ένα «παράθυρο στο κόσμο».

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Το αποτέλεσμα μοναδικό!

121 συμμετέχοντες με 242 έργα εμπνεύστηκαν και εκθέτουν τις δημιουργίες τους στον ιστότοπο του 1oυ efestival: efestival.uowm.gr

Με βασικό στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίηση μέσω του έργου κατά την περίοδο της πανδημίας υπό το συντονισμό της Αντιπρυτάνεως Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγήτριας Άννας Σπύρτου, οργανώθηκαν τρεις δράσεις οι οποίες αποτελούν μέρος του Κύκλου Τηλεσυναντήσεων ενδυνάμωσης την εποχή του Covid-19: «Webinars για ενίσχυση της ψυχοσωματικής φροντίδας και λειτουργικότητας» με τελικό προϊόν το e-festival.

Στην Α΄ φάση, την οποία επιμελήθηκε επιστημονικά η διδάσκουσα του Τμήματος Εργοθεραπείας κ. Αικατερίνη Κατσιάνα, πραγματοποιήθηκε webinar με τίτλο «Από μια εργοθεραπευτική οπτική: Καραντίνα 2020-Περιμένοντας την «Ανάσταση…» με στόχο την προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας και ευεξίας του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Η B΄ φάση περιελάμβανε τηλεσυνάντηση για την ανατροφοδότηση των έργων και την προετοιμασία για το e-festival.

Η Γ΄ φάση διεξάγεται στο διήμερο 16 & 17 Μαΐου και περιλαμβάνει την παρουσίαση των έργων στο efestival από τους δημιουργούς τους και θα μεταδοθεί απευθείας (Livestreaming) στη σελίδα του Πανεπιστημίου στο facebook https://www.facebook.com/uowm.gr/.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ efestival

Σάββατο 16 Μαΐου

16:00 Έναρξη

16:15 Χαιρετισμοί

16:30 Παρουσιάσεις των έργων

Κυριακή 17 Μαΐου

16:00 Παρουσιάσεις έργων

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.