Αίτημα της Ταξικής Ενότητας    προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης να συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση για να συζητηθεί η στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

18 Μαΐου 2020
12:34
Κανένα σχόλιο

 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έδωσαν συνέχεια στον αγώνα τους με την καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 15 Μάιου και συνεχίζουν κλιμακώνοντας στις 21 και 29 Μάιου με νέες απεργίες. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για συλλογική σύμβαση εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη συνολικά το λαό της περιοχής μας και συνδέεται με τα σχέδια «απολιγνιτοποίησης» και το χάρισμα του ορυκτού πλούτου σε μονοπωλιακούς ομίλους. Αφορά όλους που βιώνουν τις συνέπειες της βαρβαρότητας των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Είναι αγώνας που χρειάζεται να ποτιστεί με την αλληλεγγύη των Συνδικάτων. Να δώσει παραπάνω ώθηση σε μια μάχη απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, που επιδιώκουν να βάλλουν λουκέτο σε άλλη μια επιχείρηση με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, που δεν εξυπηρετούν σήμερα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που οι εργάτες θρηνούν δεκάδες νεκρούς στο βωμό της εκμετάλλευσης με ανύπαρκτα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στο χώρο δουλειάς.

Η Ταξική Ενότητα καλεί το προεδρείο του Ε.Κ.Κοζάνης να προχωρήσει άμεσα σε διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. με την παρουσία των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μελών του, με θέμα τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και την στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Κ.Κοζάνης

Δημαράκη Θεοδώρα

Καλαιτζίδης Γεώργιος

Τεντσογλίδης Ηλίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.