Π.Α.ΜΕ.: Όλοι και όλες στην κινητοποίηση την Τρίτη 19/5 στις 12.00μ.μ. της ΑΣΕ των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κοζάνης στην κεντρική πλατεία

19 Μαΐου 2020
10:14

 

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, στην κινητοποίηση της Τρίτης 19 Μαΐου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, προκειμένου να διεκδικήσουμε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την κατάργηση της τροπολογίας που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι.

Με μια αλαζονική ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» τις πάνδημες αντιδράσεις ενάντια στην μετατροπή του μαθήματος σε Big Brother, προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) (ΦΕΚ 1859-15/5/2020) επικυρώνοντας πλέον τη δυνατότητα να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις με σκοπό την online αναμετάδοση του μαθήματος!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να προκαλούν λες και δεν είναι αυτοί που δεν πήραν ούτε ένα μέτρο για την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λες και δε χάνονται και επί των ημερών τους χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και μάλιστα, σε «κανονικές» συνθήκες!

Για το Πολυνομοσχέδιο, η ΑΣΕ είναι η μόνη παράταξη που το απορρίπτει συνολικά! Δε σηκώνει μερεμέτια και διάλογο γιατί είναι βαθιά αντιεκπαιδευτικό, προσανατολισμένο στις επιταγές της ΕΕ του ΟΟΣΑ και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ που επιδιώκει την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων. Αποτελεί συνέχεια όλων των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων και των νόμων Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, για το Λύκειο, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, τα κριτήρια προσλήψεων αναπληρωτών. Πάει ένα βήμα παραπέρα τον ταξικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα και τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μόνιμων και αναπληρωτών.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν, εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Φτάνει πια! Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, καθώς και οι πλειοψηφίες των τοπικών συλλόγων, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κοζάνης, συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόσταση από την πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Αρνούνται να οργανώσουν την πάλη των συναδέλφων, ώστε να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα η πλειοψηφία της ΔΟΕ αρνείται να καλέσει ακόμα και σε γύρο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων. Αρνούνται καθετί που μπορεί να κινητοποιήσει εργαζόμενους, ώστε να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης. Μάλιστα, η όποια συμμετοχή τους στις τελευταίες κινητοποιήσεις ουσιαστικά επιβλήθηκε από τις αποφάσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ. Η στάση των πλειοψηφιών των Ομοσπονδιών αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη ενός αγώνα, που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους, για την αποτροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της Κυβέρνησης.

Η πάλη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών, να κρατηθούν «όρθιοι» απέναντι στα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουν δουλειά, το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον δυσβάσταχτο πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, συσπειρωθείτε στους Συλλόγους μας, δυναμώνοντας τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή!

  • Συνεχίζουμε την προσπάθεια οργάνωσης Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων μας, σε ανοιχτούς χώρους με όλα τα μέτρα προστασίας.

  • Οργανώνουμε Πανελλαδική Μέρα Δράσης – Ενημέρωσης για το νομοσχέδιο στις γειτονιές μας, μαζί με τους Συλλόγους κι Ενώσεις Γονέων.

  • Ακυρώνουμε με συλλογικές αποφάσεις κάθε απόπειρα εφαρμογής της online μετάδοσης των μαθημάτων.

  • Προετοιμάζουμε απεργιακές κινητοποιήσεις ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, αν τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κοζάνη, 18/5/2020

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.