Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου: 19 Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Βίντεο)

19 Μαΐου 2020
11:54
Κανένα σχόλιο

Θεέ μ’, ποίσον με ίντα θελ’ τς,
μόνο σον τόπο μ’ άφς ‘με .
Αφς ΄με αδά να θάφκουμαι ,
σον τόπο ντ’ εγενέθα ,
σο μνήμαν όπου έθαψαν
την μάνα μ’ και τον κύρη μ’ ….

από την Καμπάνα του Πόντου

Φίλων Κτενίδης

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου Κοζάνης τα τελευταία χρόνια τιμά τη Γενοκτονία των Ελλήνων μαζί με αδελφά Σωματεία από άλλες παραδόσεις.
Όπως όλοι μαζί χορεύουμε μέσα σ’ ένα κύκλο, έτσι όλοι μαζί τιμούμε τη Μνήμη!
Δεν περιοριζόμαστε στους Ποντιακούς Συλλόγους γιατί η Ιστορική Μνήμη είναι υπόθεση όλων!

Για το Μήνα Μάιο ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει σειρά διαδικτυακών συνεντεύξεων με ανθρώπους που έχουν συμβάλλει με το έργο τους στην προσπάθεια διατήρησης της Ιστορικής Μνήμης της Γενοκτονίας.

Ευχαριστούμε θερμά τα αδελφά Σωματεία που συμμετείχαν στο video, τιμώντας μαζί μας τη μνήμη των προγόνων. Τα Σωματεία αυτά είναι:

– Σύλλογος Μικρασιατών Π.Ε Κοζάνης
– Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης
– Πανελλήνια Ένωση Κουβουκλιωτών
– ΜΑΠΣ Αγίας Παρασκευής
– Πολιτιστικός Σύλλογος Αλώνια
– Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης
– Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος «Η Κόζιανη»
– Τέλης Βωβός, ένας άνθρωπος της Παράδοσης και ο παρουσιαστής μας στο Φεστιβάλ Αρίων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.