Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διάλεξη με τίτλο «Η έρευνα για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των καλλιτεχνών: προβλήματα και προοπτικές»

20 Μαΐου 2020
13:46
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, την Πέμπτη 21-5-2020, στις 13:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί LIVE διάλεξη των Αλέξανδρου Μπαλτζή και Νικόλαου Τσιγγίλη με θέμα «Η έρευνα για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των καλλιτεχνών: προβλήματα και προοπτικές».

Στο πρώτο μέρος της διάλεξης παρουσιάζεται το ευρύτερο πλαίσιο των ερευνών για την καλλιτεχνική εργασία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα. Παρουσιάζονται, επίσης, τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στις έρευνες αυτές, καθώς και οι ιδιομορφίες της καλλιτεχνικής εργασίας σε ατομικό και κοινωνιακό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζονται ορισμένα αποτελέσματα από την πρώτη έρευνα για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εικαστικών καλλιτεχνών στη χώρα μας, και μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούν. Στόχος της παρουσίασης είναι να συμβάλει στη συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που αναδύθηκαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, και τα οποία αντιμετωπίζουν οι καλλιτεχνικοί κλάδοι.

Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορείτε να την παρακολουθήστε ζωντανά στο: https://zoom.us/my/uowm.eetf4 (meeting ID 467-953-4225).

Βιογραφικά συμμετεχόντων

Ο Αλέξανδρος Μπαλτζής είναι αναπληρωτής καθηγητής κοινωνιολογίας των τεχνών & μαζικής επικοινωνίας, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και συμμετοχές σε διεθνή και τοπικά συνέδρια, με εισηγήσεις στα πεδία της κοινωνιολογίας των τεχνών, στις σπουδές για την παγκοσμιοποίηση και στις πολιτισμικές σπουδές, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση των βιομηχανιών του πολιτισμού και στις επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης στους κλάδους του πολιτισμού. Έχει διδάξει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Είναι σύμβουλος-κριτής σε επιστημονικά περιοδικά, στο ΙΚΥ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και μέλος επιστημονικών ενώσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες: https://baltzis.webpages.auth.gr/.

Ο Δρ Νικόλαος Τσιγγίλης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογία και Ψυχομετρία Κοινωνικών Επιστημών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις διάφορες μεθοδολογικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στις κοινωνικές επιστήμες, τις μεθόδους με τις οποίες πραγματοποιείται η ανάπτυξη, αξιολόγηση και προσαρμογή εργαλείων μέτρησης καθώς και την εφαρμογή προηγμένων στατιστικών τεχνικών. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε πάνω από 100 διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινωθεί σε δεκάδες συνέδρια. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στα οποία είχε την ευθύνη του μεθοδολογικού σχεδιασμού και της ανάλυσης των δεδομένων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.