Λ. Σπυρίδου (Στάση Σερβίων): “Ένα χρόνο, μετά τις απερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμος Σερβίων ,δεν έχει βρει ακόμα το σωστό βηματισμό”

21 Μαΐου 2020
13:53

Ένα χρόνο, μετά τις απερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμος Σερβίων ,δεν έχει βρει ακόμα το σωστό βηματισμό.

Στο πιο βασικό κομμάτι λειτουργίας του, που αφορά στο υπαλληλικό οργανόγραμμα, ψάχνεται .

Ο κος Δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου δήλωσε στο Σώμα, ότι η σοβαρή προσπάθεια ,που έγινε επί τρείς μήνες, μεταξύ της παράταξής του και των υπαλλήλων, δεν καρποφόρησε.

Η δική μας παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» αξιολόγησε την κατάσταση και συμφωνεί με τον Δήμαρχο. Ο Δήμος δεν προχώρησε. Ο πρώτος σχεδιασμός ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) της Δημοτικής Αρχής έφερε διαμάχες, προσβολές και ένταση.

Η πολιτική διοίκηση της Δημοτικής Αρχής, απέτυχε.

Έθεσε λοιπόν προς ψήφιση, δεύτερο ΟΕΥ. Οι τέσσερις διευθύνσεις του 1ου σχεδιασμού συρρικνώνονται σε δύο και αυτή τη φορά δεν συνεργάζεται με το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε

Απέναντι στην πρόταση του Δημάρχου, κατέθεσε πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση «Δημοτική συνεργασία» επαναφέροντας μεταξύ άλλων τις τέσσερις διευθύνσεις.

Η δική μας παράταξη έκρινε πως έπρεπε να προχωρήσει στη λευκή ψήφο και για τις δύο προτάσεις, με την εξής φιλοσοφία.

Στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής, οφείλαμε να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία με γνώμονα τη Δημοκρατία.

Δηλώσαμε πως αυτός που διοικεί πρέπει να ορίζει τον τρόπο και επισημάναμε πως αν δεν καρποφορήσει και αυτό το σχήμα τότε θα κινηθούμε όπως αρμόζει στο ρόλο μας.

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,παρότι πιο συγκροτημένη, δε βοηθούσε στην παρούσα φάση την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Η συνέχιση των τεσσάρων διευθύνσεων σηματοδοτούσε…και την συνέχιση των ίδιων προβλημάτων με το ενδεχόμενο της διόγκωσης των .Άλλωστε η θετική μας ψήφο προς αυτή την κατεύθυνση, αναιρούσε τα καίρια επιχειρήματα μας ,όπως ετέθησαν στην πρόταση της Δημοτικής Αρχή.

Συνεπώς, η λευκή ψήφος μας και προς αυτή την κατεύθυνση ήρθε αβίαστα.

ΣτηνΑποκεντρωμένηΔιοίκησηΠεριφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –Ηπείρου, εστάλη για έγκριση η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, χωρίς ωστόσο να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και όπως ήταν φυσικό επέστρεψε.

Η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής απέτυχε.

Το αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας, ήταν να καλεστεί εκ νέου το Σώμα ,προκειμένου να ψηφίσει και πάλι τον Ο.Ε Υ του Δήμου Σερβίων.

Η παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» είχε και έχει σταθερή άποψη επί του θέματος.

Ο Δήμος Σερβίων, χρωστάει στους Δημότες σταθερότητα.

Με βάση αυτή την αρχή, ζητήσαμε από τους διοικούντες με τον πλέον επίσημο τρόπο, να

σεβαστούν το κείμενο –διαμαρτυρία, του συλλόγου Υπαλλήλων Κοζάνης ( είχε σταλεί σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις) το οποίο ήταν ξεκάθαρο….πως δεν είχε προκύψει καμία συνεργασία μεταξύ τους. Επίσης τονίσαμε ότι εμείς θα αξιολογήσουμε και την σύνταξη ΟΕΥ των εργαζομένων.

Στη Δημοτική συνεδρίαση της 18ης Μαίου -2020, – για δεύτερη φορά- το θέμα ¨ Εγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Σερβίων¨ Βρήκε τις δύο προτάσεις αμετάκλητες.

Η δική μας παράταξη, προτάσσοντας αγαστή συνεργασία μεταξύ πολιτικού προσωπικού και υπαλληλικών δομών του Δήμου, παρουσίασε αυτή τη φορά την δική της αρχιτεκτονική του ΟΕΥ που χάραζε τρείς διευθύνσεις.

Χρειάστηκαν, τρεις γύροι ψηφοφορίας για να αποδειχθεί πως διάθεση συναίνεσης εκ μέρους τους δεν υπήρχε.

Η παραδοχή, εκ μέρους του Δημάρχου, πως η πρόταση της ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ είναι η χρυσή τομή και η παρότρυνση του να ψηφιστεί από όλους τους Δημοτικούς συμβούλους δεν βρήκε ανταπόκριση και εφόσον η Παράταξη του Βασίλη Κωνσταντόπουλου ήταν αρνητική προέβει και ο ίδιος σε «άτακτη» αλλαγή πλεύσης.

Η «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»κξ λειτουργεί Δημοκρατικά και καμία άλλη πολιτική έκφραση δεν της ταιριάζει.

Οσο η Δημοτική Αρχή και η Αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπαίνουν στη λογική της «χρυσής τομής» τόσο εμείς θα τους λέμε:

-Είναι καθαρός τρόπος

-Χωρίς μεθοδεύσεις

-Χωρίς συνεννοήσεις

-Χωρίς εγωισμό

-Είναι ο δρόμος της προκοπής.

Είναι ο τρόπος που ζητούν οι συνδημότες μας, γιατί το κέντρο είναι αυτοί!!! και όχι οι είκοσιοχτώ αιρετοί, που η πορεία μας…. έχει ημερομηνία λήξης .

Με εκτίμηση στους Συνδημότες μας.

Λαζαρίτσα Σπυρίδου

Επικεφαλής «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»

12 σχόλια

    • Όταν όλοι διαφωνούν με εσένα δες αν κάνεις κάτι λάθος. Νομός. Υγ εσύ 14:46 είσαι σίγουρα προοδευτικός επιστημονας

    • Αχαχα Άδωνι, εσύ;

      Πλάκα πλάκα η Σπυρίδου έγραψε απλά πράγματα. Και έγραψε ότι ποτέ δεν συνεργάστηκε ο δήμαρχος με τους υπαλλήλους. Αν αυτό εσύ το θεωρείς σωστό νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσεις οποιονδήποτε άλλον σε δημόσιο η ιδιωτικό τομεα άλλον διοικηση.

      • Καταρχήν σε ευχαριστώ για την ωραία απάντηση. Η θέση μου βασιζεται στο εξής σκεπτικό: Στο ελληνικό δημόσιο οι θέσεις ευθύνης διαχρονικά εξυπηρετούσαν πολιτικές ανάγκες και όχι υπηρεσιακές. Κάθε προσπάθεια να σπάσει αυτό το σύστημα είναι καλό. Καλή είναι η σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων αλλά οχι μοναδική. Σε καθε περίπτωση αυτή η δουλειά έπρεπε να γίνεται από ομάδα έργου εξωτερικών συνεργατών, εκπροσώπου του υπουργείου και των υπαλλήλων.
        P.S. Το σχόλιο μου δεν ήταν συγκεκριμένα για τα Σέρβια ούτε ξέρω τον προτεινόμενο ΟΕΥ οπότε πάρτε και λίγο ως υπερβολή το πρώτο σχόλιο

        • Ναι έτσι θαπρεπε να είναι
          Και επειδή έθεσες το πολιτικό και το υπηρεσιακό να βάλω σαν σκέψη, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ότι σχεδόν πάντα οι οευ που προτείνουν οι δήμαρχοι είναι για να εξυπηρετήσουν δικά τους παιδιά. Για αυτό και δεν κάνουν τη νόμιμη διαδικασία των κρίσεων και δεν κάνουν συναντήσεις με τα συνδικατα. Για αυτό ας γίνουν ΠΑΝΤΟΥ σε δήμους περιφέρειες κλπ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ. Ο δήμος Κοζάνης για να τα λέμε όλα και κρίσεις έκανε επί Ιωαννίδη και την γνώμη των σωματείων ζήτησε. Η περιφέρειά όχι.

  • Χρόνια τώρα και οι δυο πάνε στραβά . Που να αντέξουν το δρόμο της Σπυριδου. Είναι ίσος δεν μπορούν

  • Απλά πράγματα. Κάνε τον ΟΕΥ που θέλεις και προκήρυξε τις θέσεις ευθύνης ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ. Έχεις τμήμα προγραμματισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με προϊστάμενο. ΚΑΝΤΟ

  • Ο Ελευθερίου, βλέπει παντού εχθρούς! Έχει προστριβές με τους υπαλλήλου του Δήμου. Δεν το τρώει με την αντιπολίτευση και τίποτε δεν ψηφίζεται στην ώρα του! Μπορεί στα λόγια να έχει δίκιο, αλλά αν δεν έχει την πλειοψηφία με το μέρος του, δεν θα καταφέρει ποτέ να διοικήσει. Ο καλός διοικητής, ακούει όλες τις προτάσεις, αναφέρει και την δικιά του, αλλά στο τέλος, κρίνει το σωστό και πιο συμφέρον για τον τόπο του και αναπροσαρμόζει αν χρειάζεται. Και οφείλει να μην διαλύει ποτέ μια συνεδρίαση σα μικρό παιδί, όταν οι άλλοι του πάνε κόντρα, αλλά να παλεύει για να βρεθεί μία λύση μέχρι τέλους! Οι διοικητές του στρατού πολεμάν μέχρι τέλους με τα όπλα, οι Δήμαρχοι, με τα χαρτιά και τον λόγο της πειθούς.

  • Ο Ελευθεριου ειναι καλός αφού άφησε τα χόρτα τα δυο μέτρα, να πάρει το τρακτερ να τα κουρέψει χωρίς καλάθι….για να κλέψει τις εντυπώσεις…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.