kozan.gr: Καθορίστηκε το σύστημα χρέωσης τελών διοδίων στον κάθετο άξονα Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής – Στο τμήμα Ταξιάρχη έως Α/Κ Καλαμιάς (Σιάτιστα), όταν παραχωρηθεί η «Εγνατία Οδός», θα εφαρμόζεται ειδικό σύστημα αναλογικής χρέωσης, όπου τα τέλη διοδίων θα υπολογίζονται βάσει της διανυόμενης απόστασης («Υβριδικό Σύστημα Διοδίων»)

26 Μαΐου 2020
13:39

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, καθορίστηκε το σύστημα χρέωσης τελών διοδίων στον κάθετο άξονα Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Επιβάλλονται τέλη διοδίων επί των πάσης φύσεως οχημάτων στα οποία επιτρέπεται από τον Κ.Ο.Κ. να κινούνται επί του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» και των καθέτων σε αυτόν οδικών αξόνων: (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το ΜεθοριακόΣταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό ΣταθμόΠρομαχώνα και (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως το Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων, για τους σκοπούς που καθορίζονται στο άρθρο 5 της παρούσας.  Έως την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης της σύμβασης παραχώρησηςυπηρεσιών που αναφέρεται στο άρθρο 2 παρ. 3 της παρούσας, τα τέλη διοδίωνεπιβάλλονται υπέρ της ανώνυμης εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» καιεισπράττονται για λογαριασμό αυτής, με την επιφύλαξη του άρθρου 5 της παρούσας.

 

Να σημειωθεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνιστική διαδικασία δύο φάσεων, η οποία προκηρύχθηκε από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου «Εγνατία Οδός» και των τριών (3) καθέτων οδικών αξόνων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται κι ο κάθετος άξονας Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Επίσης πρέπει να επισημανθεί πως κατά τις ειδικότερες προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης,  ως προς τις προϋποθέσεις και το χρόνο εφαρμογής, για τους χρήστες που πραγματοποιούν διαδρομή αποκλειστικά εντός ενός εκ των ακόλουθων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» (α) Α/Κ Καλοχωρίου έως Α/Κ Ευκαρπίας (Θεσσαλονίκη), (β) Α/Κ Αγ. Ανδρέα έως Α/Κ Άσπρα Χώματα (Καβάλα), (γ) Α/Κ Δωδώνης έως Α/Κ Παμβώτιδας (Ιωάννινα), (δ) Α/Κ Μάκρης έως Μεθοριακόσταθμό Κήπων (Αλεξανδρούπολη) και (ε) Α/Κ Ταξιάρχη έως Α/Κ Καλαμιάς (Σιάτιστα),  διαδρομή όπου αμφότερα τα σημεία αναχώρησης κι άφιξης βρίσκονται εντός ενός εκ των ανωτέρω τμημάτων, θα εφαρμόζεται ειδικό σύστημα αναλογικής χρέωσης, όπου τα τέλη διοδίων θα υπολογίζονται βάσει της διανυόμενης απόστασης («Υβριδικό Σύστημα Διοδίων»). Για χρήστες που κινούνται εκτός των τμημάτων αυτών, καθώς και για τους χρήστες που κινούνται τόσο εντός όσο και εκτός των τμημάτων αυτών, τα τέλη διοδίων θα υπολογίζονται βάσει του Ανοικτού Συστήματος Διοδίων,  βάσει ολόκληρου του μήκους χρέωσης των αντίστοιχων περιοχών χρέωσης.

Κάντε κλικ εδώ να διαβάσετε όλη την απόφαση

 

kozan.gr

 

11 σχόλια

  • Με τις υγείες μας, ζήτω οι νταβατζήδες των διοδίων.Σε λίγο κι έξω από τα σπίτια μας. Γειά σου Έλληνα ραγιά

  • Εγώ αυτά δεν τα πιστεύω. Σαν χθες θυμάμαι το βουλευτή μας μαζί με το Δήμαρχο μας να λένε οτι το έλυσαν το ζήτημα. Αποφάσεις και χαζομαρες

  • Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιβάλλουν και άλλα διόδια στον Κοζανιτη!
    Ήδη στην έναρξη διοδίων Πολυμυλου είχαν υποσχεθεί ότι από εκεί Θα εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση έναρξη πορείας του αυτοκινήτου! Ακόμα περιμένουμε τις ξεχωριστες χρεωσεις!
    Επιτελους όλοι οι βουλευτες και οι φορείς ενωμένοι κάντε κάτι γι αυτό!

  • Η Κοζάνη έχει οχυρωθεί από παντού με διόδια. Πλέον δεν μπορείς να φύγεις ή να έρθεις άμα δεν πληρώσεις. Έμεινε μόνο να βάλουν διόδια και στον δρόμο προς Λάρισα, για να ολοκληρωθεί το καρέ της υποδούλωσης της Κοζάνης στους καπιτάλες τραπεζίτες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.