ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: “, το προσωπικό που εργάζεται τόσο στο Ορυχείο Αμυνταίου όσο και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπαση ή η οριστική μετακίνησή του”

26 Μαΐου 2020
14:58

 

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση με την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης για τα θέματα που αφορούν τόσο τη μετακίνηση προσωπικού ενόψει του οριστικού κλεισίματος του Ορυχείου Αμυνταίου και ΑΗΣ Αμυνταίου, όσο και τις βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης με το Βonus των 20.000 ευρώ, πλέον αποζημίωσης.

Θυμίζουμε ότι τα παραπάνω πρότεινε ο Πρόεδρος & ΔΝΣ ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γ. Στάσσης κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 15 Μαΐου 2020.

Η ΓΕΝΟΠ εκτιμά ως θετική την πρόταση της Διοίκησης της Επιχείρησης, ωστόσο επισημαίνει ότι η αξιοποίηση του κινήτρου οικειοθελούς αποχώρησης αφορά αποκλειστικά και μόνο τον κάθε συνάδελφο χωριστά.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η εισήγηση για έγκριση προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στις 2.6.2020 θα αφορά τους μισθωτούς που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στον Τομέα Συντήρησης Βορείου Ελλάδος, στο ΚΕΕ Πτολ/δας, της ΣΤΕ Καρδιάς, το προσωπικό της ΔΥΑΕ που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζόμενους ανήκουν στη Γενική Δ/νση Λιγνιτικής Παραγωγής, αλλά έχουν έδρα τη Δυτ. Μακεδονία.

  2. Αντίστοιχη απόφαση θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.

  3. Το πρόγραμμα θα αφορά όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2020 ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

  4. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θα πρέπει έως 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους σε σχετικό έντυπο της ΔΑΝΠΟ που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

  5. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα και με απόφαση του ΔΝΣ ΔΕΗ Α.Ε. να παρατείνει τη θητεία ορισμένων μισθωτών με βάση τις ανάγκες της Επιχείρησης μέχρι 30 Ιουνίου 2021 με εξασφαλισμένο το Bonus των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους.

Κατά συνέπεια, το προσωπικό που εργάζεται τόσο στο Ορυχείο Αμυνταίου όσο και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπαση ή η οριστική μετακίνησή του.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. θα ληφθεί και η απόφαση για την καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων και του Επιδόματος Στάθμης Ευθύνης στους δικαιούχους μισθωτούς, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας Ιουνίου 2020.

Η ίδια απόφαση (για τα Ειδικά Επιδόματα) θα ληφθεί και για τους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ.

Γραφείο Τύπου

20 σχόλια

  • ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ !
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩς ΘΑ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ .
    ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΟΙ
    ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΟΥ.
    ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ . ΑΞΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ !!!!!!

  • Χειρουργικές παρεμβάσεις Αδαμίδη , να είσαι πανω από τόσο και να μην έχεις συμπληρώσει πλήρη συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Τόσο δύσκολο είναι να προτείνει ότι προβλέπει ο νόμος για όσους έχουν συμπληρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ( χωρίς διευκρινήσεις για ηλικία και για κανονική η με προώρορη αποχώρηση ).

    • Αλήθεια πόσο χρόνων είναι οι Αδαμίδης, Μόσχος, Μάστορας ,Παλάσκας κλπ συνδικαλιστές ; Θα φύγουν οι θα καθήσουν να σώσουν και άλλο την ΔΕΗ;

  • Αυτα να τα βλεπουν οσοι ειχαν λυπηθει τους δεητζηδες και μιλουσαν για πεινες που ερχονται για ανεργιες και για διψες κτλ κτλ.Ζητω ο μητσοτακης θα φωναζουν οι δεητζηδες!!!!!

  • Δηλαδή στα ελαφρά μπορείς να βγεις και με πρόωρη ,ενώ στα βαρέα όχι; Γιατί πρέπει να τιμωρούνται όσοι δουλεύουν στα βαρέα Αδαμίδη;

  • Αυτα να τα βλεπουν εκει στην δακε που τους κανη οτι θελει ο αδαμιδης και αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι για τους δικους τους

    • Για αυτο θα τους φαει παλι στο συνεδριο και με ψηφο σκληρου δακιτη Γριφος πιος ειναι οεο

  • Τα Ξεπουλήσατε ολα Για 20000ευρω ντροπή σας αδιαφορώντας για την περιοχή και για όσους μείνουν πίσω να δουλεύουν για 700-800 ευρώ αντί να παλέψετε να μείνει η ΔΕΗ μεγάλη την κλείνετε και πρέπει να ντρέπεστε αλλά αφού η κοινωνία κοιματε ας υποστεί της συνέπειες

  • Δηλαδή η γενοπ μας λέει ότι ένας συνάδελφος με 15 χρόνια και 55 χρόνων περνει το μπόνους ενώ ένας συνάδελφος με 24,25,26,27 χρόνια επειδή είναι 52,53,54 χρόνων δεν το δικαιούται.
    Συγνώμη κύριοι συνάδελφοι της γενοπ αλλά κάτι δεν μας λέτε εύχομαι να αναθεωρήσετε

    • Μην γράφετε αερολογίες. Ένας με 15 εως 32-35 χρόνια στα ελαφριά δεν δικαιούται σύνταξη!!!! και συνεπώς δεν θα φύγει κανείς.

      • Λάθος κάνεις και με 15 και με 32, 35 με πρόωρη μπορεί να φύγει ,αν είναι πανω από 62 χρόνων στα ελαφρά και πάνω από 50 στα βαρέα .

  • Η ΔΕΗ στους εργαζόμενους με σύμβαση ιδιωτικού δίκαιο 8μηνης απασχόλησης.ΔΕΝ εβαλε την αύξηση του κατώτατου μισθού.ΔΕΝ πληρώνει τα δώρα.ΔΕΝ δίνει ΜΑΠ.Χρεώνει με το ετσι θέλω κανονικές άδειες.ΔΕΝ τους δίνει τα έγραφα για να κινηθούν νομικά.Οι Δεητζηδες ζουν εις βάρος της κοινωνίας

    • Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση που η ΔΕΗ δεν εφαρμόζει την νομοθεσία για τους οχταμηνιτες. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση μην καταβολής του νόμιμου μισθού, δώρου Πάσχα .μη χορήγησης κανονικής άδειας .και προ παντός εργαζονενος της χωρίς μαπ, και με το παραπάνω.δεν υπάρχει καμία καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για όλα τα παραπάνω.

      • Πληρώνει βασικό με τον Ν. 4093/12 586 μικτά και οχι 651. Πληρώνει τα δώρα απο το 2017 με τον Ν. 3845/2010 που εχει να κάνει με δημόσιους υπαλλήλους κ οχι ιδιωτικού δικαιου.Δεν δινει στην βαρδια τα ΜΑΠ που προβλέπονται.Τους χρεωσε κανονική άδεια μεσα στην καραντίνα ενω δουλευαν

    • Και που τους παίρνει ακόμα για δουλειά πολύ είναι 0% η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.Να πάτε αλλού η γελαδα δεν κατεβάζει άλλο γαλα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.