Συνάντηση εργασίας του βουλευτή Κοζάνης Μ. Παπαδόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο

28 Μαΐου 2020
12:00

 

Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την διερεύνηση των προθέσεων της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης σε σχέση με τους πόρους που θα διατεθούν για την απολιγνιτοποίηση, είχε με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κος Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ συντονίζει και εποπτεύει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης διασφαλίζοντας του στόχους του ΕΣΠΑ και τις Ειδικές Υπηρεσίες της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ.

Ο Βουλευτής καταρχήν έθεσε το ζήτημα της ανεύρεσής πόρων από το ΕΣΠΑ 2013-2020 και τις Δημόσιες Επενδύσεις για την χρηματοδότηση προγραμμάτων «γέφυρα» για την απολιγιτοποίηση, δηλαδή έως την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και την άντληση πόρων από το «Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης΄΄ (Just Transition Mechanism, JTM).

Υπογράμμισε την σημασία της αξιοποίησης διαθεσίμων πόρων του ΕΣΠΑ 2013-2020 καθώς και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την άμεση χρηματοδότηση δράσεων που θα προσφέρουν απασχόληση σε όσους απειλούνται με ανεργία.

Επίσης ο Βουλευτής επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα την σημασία του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου με στόχο όχι μόνον την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης αλλά κυρίως της παροχής ευκαιριών ανάπτυξης και απασχόλησης στο Νομό Κοζάνης και σε ολόκληρο το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο ΓΓ τόνισε ότι με την ολοκλήρωση και τη δημοσιοποίηση του master plan θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς, ενώ υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η παροχή ευκαιριών σε όλους στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης και πρωτίστως η εξασφάλιση επενδύσεων και η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων με την αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

3 σχόλια

  • Μας παρουσιάζει τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης σαν να είναι μηχανή με λεφτά.

    Αν δεν υπάρχουν σοβαρές προτάσεις χαιρετίσματα κύριε μου. Όλα τα άλλα είναι πολιτικάντικα παιχνίδια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.