O Aντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος απαντά σε αναφορά του Π.Σ. Γιώργου Χριστοφορίδη περί της στήριξης της τοπικής αγοράς

28 Μαΐου 2020
14:55

 

Απάντηση σε αναφορά του Π.Σ. κ. Γιώργου Χριστοφορίδη

Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και τις Μονάδες Υγείας, προσπάθησε και προσπαθεί, στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς και διάδοσης του COVID-19, να ενισχύσει είτε με υγειονομικό υλικό είτε με Μέσα Ατομικής Προστασίας τις Μονάδες Υγείας ( Νοσοκομείο Γρεβενών – Κέντρο Υγείας Δεσκάτης- ΕΚΑΒ Γρεβενών) και τις δομές της Πολιτικής Προστασίας (Πυροσβεστική Υπηρεσία – Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών – Προσωπικό Διοικητηρίου Γρεβενών κτλ.)

Έτσι, μετά από επείγον αίτημα του ΕΚΑΒ Γρεβενών, ανέλαβα την πρωτοβουλία της ενίσχυσης του προσωπικού του με υγειονομικό υλικό και Μέσα Ατομικής Προστασίας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Η επιλογή του αναδόχου έγινε μετά από έρευνα αγοράς και αφού προσκομίστηκαν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά, εισηγήθηκα εγώ προσωπικά και όχι ο Περιφερειάρχης στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση της δαπάνης και την απευθεία ανάθεση στον επιλεγέντα ανάδοχο.

Τέλος να επισημάνω ότι απευθύνθηκα, σε πρώτη φάση, στην τοπική αγορά χωρίς όμως ανταπόκριση. Εν κατακλείδι να επισημάνω ότι, επειδή ως ιδιώτης επιχειρώ στα Γρεβενά, πρώτο μέλημά μου, το οποίο μέχρι σήμερα τηρώ απαρεγκλίτως, είναι η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, πράγμα το οποίο αποδεικνύω και εμπράκτως καθημερινά. Αντιλαμβάνομαι και αναγνωρίζω την ευαισθησία του κ. Χριστοφορίδη, αλλά θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργήσαμε, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα και του εξειδικευμένου υλικού, όπως ορίζουν οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε και σε κάθε περίπτωση σε ζητήματα που άπτονται τις υγειονομικές μονάδες απαιτείται συναίνεση και συνεργασία όλων των αιρετών.

Με τιμή,

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Η αναφορά του Γ. Χριστοφορίδη που προηγήθηκε

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.