I. Γιάτσιος: “H κατάσταση έχει εκτραχυνθεί καθώς η ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας είναι ανεξέλεγκτη και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση περιορισμού των ελεύσεών τους”

28 Μαΐου 2020
16:33

 

Σήμερα, Πέμπτη, 28/05/2020, ανακοινώθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, κ. Γιάννη Γιάτσιο, η έλευση νέων προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η αρχική επιφυλακτικότητα που επιδείξαμε για τη νομοθετική πρόβλεψη της υπ’ αριθμόν 2945/24.03.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υφυπουργών Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη (ΦΕΚ 1016/24.3.2020, Β΄Τεύχος), με την οποία συστήθηκαν συνολικά 28 Δομές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Γρεβενών, μετατρέπεται σε απόλυτη απογοήτευση λόγω του δυσανάλογου και αβάσταχτου βάρους που έχει επωμιστεί η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών από τη μεταναστευτική κρίση και κυρίως, ο ορεινός όγκος, ο οποίος έχει κυριολεκτικά μαραζώσει.

Πιστεύαμε και ευελπιστούσαμε να ακολουθήσει η εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα, λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας, δεδομένης της πρόθεσης της Κυβέρνησης να απαλλαγεί από τη λερναία Ύδρα των πολυθρύλητων ΜΚΟ, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες επισφάλειας για την περιοχή μας.

Πλέον, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί καθώς η ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας είναι ανεξέλεγκτη και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση περιορισμού των ελεύσεών τους.

Για τους λόγους αυτούς ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών και η Περιφερειακή Αρχή εν συνόλω, αντιτίθενται σθεναρά και κατηγορηματικά στην καθολική απαξίωση της περιοχής μας και στην αποδυνάμωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων της.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

12 σχόλια

  • Εντάξει δεν θέλετε μετανάστες δεν θέλετε αιολικά…τι θέλετε εκεί στα Γρεβενά??Μάλλον μόνο λεφτά και την ησυχία σας ….βαρκα το γυαλο τα Γρεβενά…γινετε χωριό να τελειώνετε

  • Από αλλού το περιμένατε, από αλλού σας ήρθε και σας! Όλα θα τα βρείτε μπροστά σας.. Ότι καυηγορουσατε τους άλλους, τρις χειρότεροι γινατε

  • Ο Μηταράκης νομίζω ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί. Είναι δυνατόν σήμερα, 5 χρόνια μετά, να δεχόμαστε μετανάστες; Γιατί δεν τους γυρνάτε πίσω από εκεί που ήρθαν;

  • Δυτική Μακεδονία όπως λέμε Βόρεια Σομαλία.
    Κασαπίδη, Βρυζίδου κλπ Σηκώστε λίγο μπόι πάνω στο θέμα αυτό γιατί σε λίγο καιρό θα καεί και η δική σας γούνα.

  • Μπορεί κάποιος να μας πει για ποιο λόγο υποβαθμίζονται μια περιοχή όταν δέχεται μετανάστες;
    Γιατί είναι φτωχοι; Γιατί οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι;
    Τι ακριβώς την υποβαθμίζει;

    • Γιατί φέρνουν μαζί τους φασαρίες,γιατί έχουν δείξει ότι δεν είναι ικανοί να προσαρμοστούν και οι περισσότεροι δεν θέλουν, γιατί όπου έχουν πάει έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Και στην τελική ποιός ο λόγος η Ελλάδα να δώσει σε ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους δεν έρχονται από χώρες που κινδυνεύουν την στιγμή που δεν μπορεί ως χώρα να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων.

      • Σοβαρά; Μα οι άνθρωποι να φύγουν θέλουν! Η Ελλάδα δεν τους αφήνει να πάνε εκεί που θέλουν! Καιην ακούτε μπούρδες. Το 3 τοις εκατό της Ευρώπης είναι μετανάστες. Άσε που χωρίς αυτούς η Ευρώπη σε τριάντα χρόνια θα είναι μόνο 75αρηδες παππούδες και γιαγιαδες

        • Αυτοί μπορεί να θέλουν να φύγουν αλλά όλες οι υπόλοιπες χώρες φρόντισαν να κλείσουν τα σύνορα τους. Γιατί αραγε;. Μόνο η Ελλάδα έιμαι ανίκανη να προστατεύσει τον λαό της .

  • Αντί να βγάζετε θλιμμένες ανακοινώσεις, παραιτηθείτε! Φοβάστε μη στενοχωρήσετε το κόμμα στην Αθήνα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.