“Με το βλέμμα στο μέλλον”: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι εδώ. Επιτακτική η ανάγκη για κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο

29 Μαΐου 2020
11:16

Την Τετάρτη 1 Απριλίου λάβαμε την πρώτη πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας με την μέθοδο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στις 26 Μαΐου στείλαμε απαντήσεις για 16 θέματα, μερικά εκ των οποίων αρκετά σοβαρά τα οποία και επιδέχονται περαιτέρω συζήτηση και κριτική, επίσης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μεσολάβησε ακόμα ένα δημοτικό συμβούλιο με τον ίδιο τρόπο.

Την πρώτη φορά το θεωρήσαμε φυσικό, μιας και οι οδηγίες για κατάργηση οποιασδήποτε συγκέντρωσης ακύρωσε το ήδη προγραμματισμένο συμβούλιο. Ωστόσο είναι ενοχλητική η κατ’ εξακολούθηση εφαρμογή αυτού του τρόπου επικοινωνίας σε μια πόλη που ανήκει στην περιοχή όπου δια στόματος πρωθυπουργού στην γερμανική εφημερίδα Bild, «θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και βεβαίως θα επωφεληθούν γερμανικές εταιρείες». Η απολιγνιτοποίηση είναι πλέον εδώ.

Ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας και της εξέλιξης της τεχνολογίας. Κατά την διάρκεια του εγκλεισμού μας, μέσω αυτής, σχεδόν ακαριαία, οι ρυθμοί συνέχισαν να είναι κανονικοί. Διαφορετικοί μεν, κανονικοί δε. Η τηλεργασία άρχισε να εφαρμόζεται στα περισσότερα επαγγέλματα και οι τηλεδιασκέψεις συμβουλίων της τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλογικοτήτων μπορούσαν να συνεχίσουν να γίνονται κανονικότατα εφαρμόζοντας το «Μένουμε Σπίτι». Γνωστές πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων –τις οποίες χρησιμοποιούν και παιδιά δημοτικού και μπορούν να εγκατασταθούν και σε κινητά τηλέφωνα- αποτελούν εργαλεία για να αποφεύγονται αμήχανες στιγμές όπως αυτές που ζούμε ως μέλη ενός Δημοτικού Συμβουλίου που απαντάει μέσω email, χωρίς διάλογο και χωρίς να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις.

Από τις 18 Μαΐου έχουμε την ευκαιρία να λειτουργούμε πιο άνετα. Γιατί όχι ένα δημοτικό συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο ή στο αμφιθέατρο ενός σχολείου –αν η τεχνολογία σας φοβίζει-;

Η παγκόσμια κρίση είναι προ των πυλών. Πριν αρχίσουμε να φυτεύουμε τον κηπάκο μας και πριν αγοράσουμε τις κοτούλες μας και αλλάξουμε επαγγελματικό προσανατολισμό, θα ήταν καλό να αρχίσετε να λειτουργείτε ως Δημοτική αρχή υπολογίζοντας και τις υπόλοιπες παρατάξεις που συνθέτουν το δημοτικό συμβούλιο και σίγουρα θα μπορούσαν να προσφέρουν στην διαχείριση της κρίσης, έστω και με μια ιδέα.

Κοκκινίδης Στάθης

Μαυρίδου Μάρθα

Μωυσιάδης Στέλιος

Τουρτούρης Θανάσης

Βάσω Σολαχίδου

Ένα σχόλιο

  • Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημαρχος θα υλοποιήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν.εσυψθα πιεσεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.