Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας «Θα ψηφίσω την απόφαση της κυβέρνησης. Έχω το σφίξιμο της καρδιάς και του στομαχιού όπως όλοι οι αριστεροί. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος» (Hχητικό)

30 Μαρτίου 2017
19:23

«Έχω το σφίξιμο της καρδιάς, έχω το σφίξιμο του στομαχιού που το έχουμε όλοι οι αριστεροί που έχουμε μια διαδρομή 30-40 χρόνια μέσα στην Αριστερά. Δηλαδή κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις, αλλά παρόλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος» δήλωσε ο Κώστας Σέλτσας

Αποφασισμένος να στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, έστω και αν αισθάνεται ένα… σφίξιμο, όπως ο ίδιος δήλωσε, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας. Αν δεν το κάνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα πρέπει να πάει στο Άγιο Όρος και να γίνει μοναχός!

«Εγώ θα στηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης, δεν το κρύβω, αλλά έχω τα ερωτηματικά, έχω το σφίξιμο της καρδιάς, έχω το σφίξιμο του στομαχιού που το έχουμε όλοι οι αριστεροί που έχουμε μια διαδρομή 30-40 χρόνια μέσα στην Αριστερά. Δηλαδή κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις, αλλά παρόλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος για μοναχός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σέλτσας στο ραδιόφωνο του Flash.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Σέλτσας αναφέρθηκε στο θέμα της ΔΕΗ και εξέφρασε τον προβληματισμό του, λέγοντας πως το θέμα τέθηκε πριν από δύο μήνες -δηλαδή στο διάστημα της παράτασης που υποτίθεται ότι θα προσέδιδε κέρδη στην Ελλάδα- και χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση και επώδυνες για την περιοχή τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σέλτσα στον Flash 96: 
«Το ενεργειακό που μπήκε παρεμπιπτόντως σαν τρίτος πυλώνας συζήτησης μέσα στην διαπραγμάτευση, δεν το περιμέναμε, μπήκε προτού δυο μήνες. Αλλά είδαν φως και μπήκαν οι δανειστές, η τρόικα, και μας έβαλαν έναν προβληματισμό πάνω στον οποίο καλούμαστε να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση. Και μάλιστα αποφάσεις επώδυνες για την περιοχή μας, γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο ενεργειακός άξονας της Δυτικής Μακεδονίας είναι γνωστό ότι τροφοδοτεί το 90% του ρεύματος στην Ελλάδα. Καλούμαστε τώρα να πάρουμε σκληρές και μοναδικές αποφάσεις, οι οποίες κανονικά έπρεπε, εδώ και 20 χρόνια είναι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το μονοπώλιο στο λιγνίτη πρέπει να τελειώσει, ή μέρος να παραχωρηθεί.

Αυτό που κατορθώσαμε είναι να βγάλουμε από την ατζέντα συζήτησης τα υδροηλεκτρικά. Και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία, δεν είναι μικρό. Ίσως με αυτόν τον σχεδιασμό που θα μας παρουσιάσει και η ΔΕΗ και το υπουργείο, ίσως είναι διέξοδος για τη ΔΕΗ. Γιατί δεν το κρύβω, η ΔΕΗ είναι σε δύσκολη κατάσταση και να δούμε πώς θα πορευτούμε από ‘δω και στο εξής ούτως ώστε μην χάσουμε αυτό το αγαθό του ρεύματος το οποίο παράγει η δημόσια επιχείρηση.

Πρέπει να μπει στην ατζέντα μας να πάρουμε το 17% από τo TAIπεδ να το πάμε στο υπέρ-ταμείο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ο κ. Σταθάκης εκείνο που πέτυχε είναι ότι στο σχήμα το επενδυτικό το οποίο θα υπάρχει, αν θα υπάρξει και όποτε θα υπάρξει, είναι σε διαπραγμάτευση, φυσικά η ΔΕΗ δεν μπορεί να μπει αλλά μπορούν να συμμετάσχουν και η Περιφέρεια, αλλά και σχήματα δημόσιου συμφέροντος. Εγώ θα στηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης, δεν το κρύβω, αλλά έχω τα ερωτηματικά, έχω το σφίξιμο της καρδιάς, έχω το σφίξιμο του στομαχιού που το έχουμε όλοι οι αριστεροί που έχουμε μια διαδρομή 30-40 χρόνια μέσα στην Αριστερά. Δηλαδή κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις, αλλά παρόλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος για μοναχός».

Ακούστε το ηχητικό από τις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο…

Πηγή http://www.protothema.gr/politics/article/667104/vouleutis-suriza-tha-stirixo-tin-kuvernisi-allios-prepei-na-pao-sto-agio-oros/

20 σχόλια

  • Σωστά τα λέτε όλοι.

    Κι όμως δεν προτιμώ τον Άδωνι και τον Κούλη που θα μας τα φορέσουν χωρίς κανένα σφίξιμο και

    χωρίς αναστολές.

    Το λένε κι όλας.

    Για τη δεη τι λένε;

    Πώληση όπως – όπως και όσο όσο.

    Και περικοπές μισθών και συντάξεων.

    Αν τα λένε αυτά στην αντιπολίτευση, φανταστείτε να έχουν και την κυβέρνηση.

  • Στο Άγιο Όρος σελτσα πεθαίνουν για τις ιδέες τους και την πιστη τους, εσυ τι να κανεις εκεί που ουτε ιδεες έχετε ουτε πίστη σε τίποτα το μονο που πιστεύετε είναι η καρέκλα και το κομπλεξ κατωτερότητας που σας διακατέχει.

  • οι δηλώσεις του βουλευτή μου θυμίζουν αυτόν που σκότωσε τη μάνα του και έκλαιγε και οδύρονταν γιατί έμεινε ορφανός !!!

  • Σε αυτό το σκηνικό της παρακμής, της κινούμενης άμμου που μας ρουφάει, η περίπτωση της ΔΕΗ είναι χαρακτηριστική. Ο Τσίπρας προεκλογικώς (και στις δεύτερες εκλογές που κέρδισε) έλεγε ότι «η ΔΕΗ θα επανέλθει 100% στο Δημόσιο». Τώρα προσπαθεί να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε.
    Και επ’ αυτού φέρονται να «ανησυχούν» πέντε-έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγω… εντοπιότητας!
    …………………..

    Η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη δικτατορία των δανειστών τον έχει οδηγήσει σε ιδεολογική παράλυση, ηθική έκπτωση και λογική παράκρουση. Εχοντας σπιλώσει τα τιμαλφή που τον κάλεσε ο λαός να σώσει – ο λαός που δεν είχε παραδεχθεί την ήττα και τώρα δένεται πισθάγκωνα από εκείνους που εμπιστεύθηκε…
    Και ας μη νομίζουν στο Συριζαίικο Πραιτώριο ότι θα μπορέσουν να κάνουν «ηρωική έξοδο» με κόκκινες σημαίες – τα σάβανα όσων έθαψαν δεν βάφονται κόκκινα…
    ΣΤΑΘΗΣ (ΕΝΙΚΟΣ) 29-3-17

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.