ΕΛΠΙΔΑ: Χωρίς συνολικό σχέδιο για τους Οδικούς Άξονες ,αγνοώντας τις επίσημες αξιολογήσεις, μένει κενό γράμμα η άρση της απομόνωσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

2 Ιουνίου 2020
22:03

Η ένταξη της κατασκευής της Σήραγγας Κλεισούρας στο ΕΣΠΑ 2014-20 ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Αρχής προϋπ. 69,0 εκ. ευρώ.

Όπως αποδεικνύεται πλέον αποτελεί συνειδητή επιλογή του Περιφερειάρχη ,αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα Οδικούς Άξονες που αποτελούν 1η προτεραιότητα κατά την αξιολόγηση του ΣΠΕΜ (επενδυτική προτεραιότητα).

Χωρίς συνολικό σχέδιο για τους Οδικούς Άξονες ,αγνοώντας τις επίσημες αξιολογήσεις, μένει κενό γράμμα η άρση της απομόνωσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται η ανυπαρξία συνολικού σχεδιασμού , με την Περιφέρειά μας να υποτάσσεται σε μικροπολιτικές –πελατειακές επιλογές!

Επιβεβαιώνεται πλέον με οδυνηρό τρόπο και ενώ συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή της ,η αδυναμία για ένα ελάχιστο σοβαρό προγραμματισμό, ίσως γιατί δεν βρίσκει χρόνο, γιατί είναι στραμμένη σε άλλα πεδία ενασχόλησης…..

Έτσι συγκεντρώνονται στην Επ. Πρωτ. (επιχειρησιακή προτεραιότητα) 7.2 (που αφορά στο οδικό δίκτυο ενδοπεριφερειακής σημασίας) το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων πόρων σε βάρος της Επ. Πρωτ. 7.1 που αφορά στους Διεθνείς Οδικούς Άξονες.

Πότε επιτέλους θα δώσει απαντήσεις για το τι σχεδιάζει η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη:

  • Για τον Κάθετο Διευρωπαϊκό Άξονα «Λάρισα-Πτολ/δα- Φλώρινα που έχει ωριμότητα μελετητική στο τμήμα Κοζάνη-Ρύμνιο ,ενώ ετοιμάζεται το τμήμα Ξ. Νερό –Αμμοχώρι καθώς και άλλα τμήματά του ,με εξασφαλισμένες τις απαλλοτριώσεις (Επ.Πρωτ. 7.1).
  • Για τον Ε 65 και το τμήμα Γρεβενά-Καλαμπάκα.
  • Για τα έργα 2ης Προτεραιότητας ( κατά το ΣΠΑΜ) με μελετητική ωριμότητα επίσης (Φλώρινα-Πισοδέρι, Διασταύρωση Πρέσπας- Κρυσταλλοπηγή, Γρεβενά- Αγ. Παρασκευή ),ως έργα γέφυρες των Οδικών Αξόνων Φλώρινα-Πρέσπες-Λαιμός/Κρυσταλλοπηγή και Γρεβενά –Βασιλίτσα.
  • Για την ολοκληρωμένη κατασκευή του δρόμου Καστοριάς –Πτολ/δας (μέσω της σήραγγας Κλεισούρας και πρόσβαση προς Κλεισούρα) και όχι στην επιλογή που επιλέχτηκε, μιας επί μέρους παρέμβασης 10 χλμ.
  • Για την ολοκλήρωση των υποδομών του Αεροδρομίου Καστοριάς.
  • Για τις Σιδηροδρομικές Συνδέσεις με Καλαμπάκα-Αλβανία.

Δεν μας αρκεί η αόριστη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, την ίδια στιγμή που μας αφαιρούνται πόροι του ΕΣΠΑ, για έργα γέφυρες από το τρέχον στο επόμενο, γιατί δεν αρκεί μόνο η ένταξη ενός έργου, προσβλέποντας στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο, αλλά η άμεση και γενναία χρηματοδότησή του από τώρα, για να υπάρξει απορροφητικότητα πόρων και να ανοίξει άμεσα η κατασκευή κρίσιμων έργων για την Περιφέρειά μας που θα δώσουν θέσεις απασχόλησης και αναπτυξιακή προοπτική .

Γραφείο τύπου

15 σχόλια

  • Λύσσαξες κα Γιωργία. Τέτοια πρεμούρα εις βάρος της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς μόνο ο κος Πάρης. Επειδή είσαι φανατική Κοζανίτησα, μονόπλευρα και αδικείς όλους τους άλλους, θα φας μαύρο στις προσεχείς εκλογές από όλη την Εορδαία. Αυτό σου αξίζει. Κρίμα και δεν σου φαινότανε.

    • Ηρέμησε και διάβασε σωστά. Η Πτολεμαιδα πρεπει να βγει στην Ευρώπη αλλιώς θα χαθεί θα σβήσει. Η Ζεμπιλιάδου σας δείχνει το φεγγάρι και εσεις βλέπετε το δάχτυλο….

    • Έλα τώρα!!!
      Τι δεν καταλαβαίνεις από όλα αυτά;
      Το μαυρο το έχεις!!!
      Ποτέ δεν ψήφισες!
      Ούτε έχεις διάθεση να δεις σοβαρά το θέμα!
      Γι αυτό Άντε για….
      Β.Λ.

    • Φοβερό! Αυτό κατάλαβες απο το δημοσίευμα κε…….Ο κάθετος ,ο σιδηρόδρομος, η ολοκληρωμένη και όχι κολοβή σύνδεση της Πτολ/δας με Καστοριά ΜΆΛΛΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΑΣ!!! Σηκώνεις τα χέρια ψηλά με τέτοιου είδους σχόλια!!!!!

      • Εγώ κατάλαβα ότι σε ότι έχει να κάνει με το καλό της Πτολεμαΐδας η κα Ζεμπιλιάδου είναι πάντα και διαχρονικά αντίθετη. Υποστηρίζει φανατικά τα συμφέροντα της Κοζάνης. Τα προηγούμενα χρόνια το έκανε διακριτικά. Τώρα το κάνει πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα. Φωνάζετε εσείς οι σούρδοι όσο θέλετε. Έχει δίκιο o 22:18

        • Αυτές οι ανοησίες πήγαν την Πτολεμαίδα πίσω. Αντί να την συνδέσετε με την Ευρώπη βλέπετε κοντόφθαλμα ουτε καν την μύτη σας και μετά θα σας φταίει η Κοζάνη και η Ζεμπιλιάδου. Η Ζεμπιλιάοδυ το λέει όσο πιο απλά μπορεί να το πει η γυναίκα. Ή θα γίνει ο κάθετος να περνάει από εδώ η κίνηση για Βόρεια Ευρώπη ή θα σβήσει και η Κοζάνη και η Πτολεμαίδα και η Φλώρινα. Τι δεν καταλαβαίνεις

          • Άστο φίλε. Δεν είμαστε πίθηκοι ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Όποτε πάει να γίνει κάτι σωστό στην Πτολεμαΐδα, βγαίνει απευθείας η κα Γεωργία και ο κ. Πάρης και βγάζουν ανακοινώσεις προκειμένου να μην γίνει τίποτα. Πήγαινε πάρε τώρα τα 0,60 ως καλός αυλικός που είσαι και άσε εμάς τους ψηφοφόρους να κρίνουμε την κυρία για την στάση της όσο και τα λεγόμενα της διαχρονικά. Μόνο για την Κοζάνη ενδιαφέρονται προκειμένου να διατηρηθεί η ανισοκατανομή σε σχέση με τις άλλες πόλεις και ειδικά για την Πτολεμαΐδα.

        • Εγώ πάλι ξέρω ότι η Ζεμπιλιάδου πάλεψε για σημαντικά έργα της Πτολεμαίδας. ψάξτο και θα δεις. Κάποιος που δεν την ψήφισε αλλά το δίκιο να λέγεται.

  • 22 ΚΑΙ 18 ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕΥΔΕΙ.

  • Για να επιβιώσει η Δυτική Μακεδονία χρειάζεται οδικούς άξονες που να την συνδέουν με αγορές.
    Μόνον με οδικούς άξονες έχεις πρόσβαση σε αγορές.
    Όλα τα άλλα είναι διαχείριση της μιζέριας και της απομόνωσης.

  • Μαζι με τον Παρη εκει στο βαθι Πασοκ συνεχιζουν να σκεφτονται την ισσοροπη αναπτυξη. Οπως παντα φυσικα

  • To TEE τι έχει να πει; Έχετε απευθυνθεί σχετικά με τις προτεραιότητες που υπάρχουν από τους τεχνοκράτες; Γιατί δεν το συμβουλευεστε;

    • Ο Πρόεδρος του είναι περιφερειακός σύμβουλος με τον Κασαπίδη. Για να μην έχει μιλήσει προφανώς συμφωνεί με τον Περιφερειάρχη του. Έχει πιει το αμίλητο νερό μπας και τον κάνει αντιπεριφερειάρχη. κρίμα για το ΤΕΕ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.