Λ. Ιωαννίδης: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ.Μαλούτας επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αναγνώρισε τη σημασία του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την περιοχή”

3 Ιουνίου 2020
17:46

 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Μαλούτας επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αναγνώρισε τη σημασία του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την περιοχή.

Ένα Ταμείο, που τεκμηριώσαμε, διεκδικήσαμε και τελικά πετύχαμε την δημιουργία του, που θα αποφέρει περίπου 63εκ. ευρώ στην περιοχή για τα πρώτα δύο χρόνια από την κατανομή του 6% των εσόδων από τα δικαιώματα του CO2.

Και χαιρόμαστε επίσης που συμφωνεί μαζί μας για την ανάγκη της βέλτιστης αξιοποίησης αυτών των πόρων, αλλά κυρίως για την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η γραμμή χρηματοδότησης και μετά το 2020.

Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η τοποθέτηση του αποτελεί μια πρώτη έμμεση αναγνώριση της σημασίας όλων των σχετικών μας πρωτοβουλιών την περίοδο 2015 – 2019 όταν ο κ. Μαλούτας τότε μας κατηγορούσε για έλλειψη σχεδίου, πρωτοβουλιών και ότι προχωράμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Αναμένουμε πλέον τις δικές του πρωτοβουλίες αντίστοιχες με αυτές που έγιναν την προηγούμενη περίοδο στα αποτελέσματα της οποίας πλέον αναφέρονται όλο και περισσότεροι.

Εμείς, αντίθετα με ότι έγινε την περασμένη πενταετία, θα στηρίξουμε ότι καλό γίνεται για τον τόπο και δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

 

17 σχόλια

  • Λευτέρη, και γενικότερα κίνηση “Κοζάνη τόπος να ζεις”. Έχετε απέναντι σας μια μεγάλη ευκαιρία να ξανά αναλάβετε το τιμόνι του δήμου. Μην τη χάσετε. Έχετε απέναντι σας ένα δήμαρχο που περιμένει ο άνθρωπος να βγεί στη σύνταξη (δεν τον κατακρίνω) συνεχίστε αυτό που κάνετε καινο κόσμος θα σας δικαιώσει.

    • Πολυ σωστά. Έχετε απέναντι σας μια μεγάλη ευκαιρία να ξανά αναλάβετε το τιμόνι του δήμου. Μην τη χάσετε , βγάλτε το Λευτέρη και το σόι του από την παράταξη.

  • Αφού έβαλες τρικλοποδιές στην περιοχή τώρα θες να βγεις και από πάνω. Τι έχεις να πεις για της χιλιάδες θέσεις εργασίας που χάνονται;
    Τι έχεις να πεις για την απαξίωση της περιοχής;
    Τι έχεις να πεις για την ανεργία που έρχεται;

    • Ο μοναδικός που έλεγε την αλήθεια! Μαθημενοι όμως στα παχιά λόγια δεν μας άρεσε. Τώρα μας φταίει αυτός που έλεγε τι έρχεται και πάλευε μόνος του και έφερε και λεφτά στην περιοχή

  • Καλά που το πάλεψε ο Ιωαννίδης και θα πέσει χρήμα όχι μόνο στον νομό μας, για να δούμε τι θα κάνει ο Μαλούτας

    • Όχι άλλα αυτο το ταμείο αυτός το έκανε, γιατί είναι τόσο δύσκολο να το παραδεχτείτε; Μπορούν να στο επιβεβαιώσουν δύο υπουργοί, ενα του ΣΥΡΙΖΑ και ένας της Νέας Δημοκρατίας

  • Τα λεφτά της Άδικης Μετάβασης είναι ψίχουλα μπροστά στα λεφτά που έφερνε κάθε μήνα ο λιγνίτης στη Δυτική Μακεδονία.

  • Μεγάλη επιτυχία τα επιδοματικα ταμεία. Τι λες ρε Λευτέρη ;; Επιδόματα περνούν αυτοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ευχαριστούμε σωτήρες του τόπου. Σα δε ντρεπομαστε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.