kozan.gr: “Πυρά” και παράπονα του Προέδρου της Τ.Κ. Αγ. Χριστοφόρου Δήμου Εορδαίας για την κατάσταση με τα αδέσποτα στο χωριό του: “Τα σκυλιά αντί να μειωθούν, έχουν αυξηθεί. Δεν έχει γίνει καμιά περισυλλογή. Κινδυνεύουν οι κάτοικοι του χωριού. Είχαμε 40 σκυλιά και τώρα έχουμε 60” – Τι του απάντησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Διαχείρισης Ζώων Αναστάσιος Λόφτσαλης (Βίντεο)

4 Ιουνίου 2020
08:13

 

Συνέντευξη Τύπου από την επιτροπή ζητημάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Εορδαίας και τον εντεταλμένο σύμβουλο, με αρμοδιότητα την περισυλλογή και εν γένει την μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και την λειτουργία του καταφυγίου, Αναστάσιο Λόφτσαλη, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 3/6, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας. Η ενημέρωση ήταν για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες και τις έως τώρα ενέργειες του Δήμου Εορδαίας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του  Προέδρου της Τ.Κ. Αγ. Χριστοφόρου Δήμου Εορδαίας, Ευάγγελου Συχουνίδη, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στο χωριό του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Τα σκυλιά αντί να μειωθούν, έχουν αυξηθεί. Δεν έχει γίνει καμιά περισυλλογή. Κινδυνεύουν οι κάτοικοι του χωριού. Είχαμε 40 σκυλιά και τώρα έχουμε 60”. Από την πλευρά του ο κ. Α. Λόφτσαλης απάντησε, λέγοντας: “Kάναμε έναν έλεγχο και διαπιστώσαμε ότι είστε από τις κοινότητες με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Βλέπετε πως προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε. Μη λέτε όμως ότι δεν έχουμε κάνει καμία περισυλλογή”. Δείτε το βίντεο, με το χαρακτηριστικό απόσπασμα, που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

 

 

 

10 σχόλια

  • κ. Εντεταλμένε τα δύο τσομπανόσκυλα δίπλα από το 9ο νηπιαγωγείο, σε δρόμο που διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδάκια για να πάνε στα δημοτικά σχολεία 11ο, 4ο και 10ο καθώς τα τσομπανόσκλυλα έχουν κάνει ζωτικό τους χώρο τα σημεία δίπλα από τα παραπάνω σχολεία και μάλιστα με κτητικό τρόπο. Τί θα πρέπει να γίνει τελικά; Να κάνουμε καταγγελίες στον εισαγγελέα Κοζάνης και να προβούμε σε μηνύσεις; Το αυτονόητο ζητάμε να γίνει…Ο δρόμος είναι αυτός που καθημερινά περνάνε όλοι οι φοιτητές του ΤΕΙ. Αυτήν την εικόνα θέλετε για την πόλη μας;

  • Επειδή μας έχεις ζαλίσει σε κάθε ανάρτηση για τα τσομπανοσκυλα δείξε μας και στοιχεία
    Ανωνυμα καταγγελειες; Το όνομα σου για αρχή και τηλέφωνο να επικοινωνήσουν μαζί σου. Διαφορετικά άλλος είναι ο λόγος των όσων λες

    • Ανώνυμε αγενή και επικίνδυνε συμπολίτη. Εάν είσαι απλά δημότης και μιλάς χωρίς να λογαριάζεις τα εκατοντάδες παιδιά που περνούν από το σημείο καθημερινά δώσε μας για αρχή εσύ τα στοιχεία σου να ξέρουμε ποιον θα μηνύσουμε. Η αλήθεια είναι ότι γεμίσαμε από τζάμπα μάγκες που λειτουργούν ηθελημένα σε βάρος της κοινωνίας χωρίς να έχουν πληρώσει από την τσέπη τους τίποτα μέχρι σήμερα. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το το απύθμενο θράσος ενός ημιμαθή ή αγράμματου ανθρώπου. Εάν είσαι στην δημοτική αρχή και εκφράζεσαι έτσι ντρέπομαι για λογαριασμό σου. Τα σκυλιά είναι τσομπανόσκυλα, βρίσκονται κοντά σε 9ο νηπιαγωγείο και 4ο-10ο δημοτικό, στον δρόμο που οδηγεί στα ΤΕΙ. Παρακαλώ kozan.gr να μην το κόψεις γιατί παριστάνουν τους χαζούς). Είναι 2, ένα άσπρο και ένα ασπρόμαυρο και επιτίθενται καθημερινά σε παιδιά με ποδήλατα, σε μικρά σκυλιά που βγαίνουν βόλτα με αλυσίδες, καθώς θεωρούν όλη την περιοχή δική τους. Πρέπει να τα μαζέψετε ΑΜΕΣΑ καθώς το σημείο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και φοιτητές του ΤΕΙ. Παρακαλώ το site να βγάλει αυτούσιο το σχόλιο για να υπάρχει ως ιστορικό δεδομένο σε περίπτωση που έχουμε κάποιο ατύχημα. Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η επανένταξη δίπλα από σχολεία. Τελεία σκυλόφιλοι και παύλα. Την άλλη φορά βάλτε τα ονόματα σας να γνωρίζει όλη η κοινωνία ποιοι είστε και τι προκαλέσατε στην τοπική κοινωνία.

      • Γιατί αυτή η επίθεση σε όποιον διαφωνεί ή έχει αντίθετη γνώμη; Δεν έγραψα εγώ το σχόλιο, αλλά με σοκάρει το ύφος σας. Και γιατί απειλείτε με μηνύσεις, όταν ο σχολιαστής ζητάει απλώς στοιχεία. Ο χαρακτηρισμός “σκυλόφιλε” πάλι τι είναι; Ευγενής προσφώνηση; Υπάρχει λύση και είναι η μέριμνα του δήμου επί του θέματος. Αλλά ας σκεφτόμαστε και την άλλη πλευρά. Για τις καθημερινές φόλες και τον μαρτυρικό θάνατο δεκάδων αδεσπότων έχετε κάποια γνώμη; Ή αρκεί τα αδέσποτα να μην είναι στη γειτονιά σας και σας ενοχλούν; Ας μη χάνουμε την ανθρωπιά μας, ειλικρινά το λέω και με πολλή καλή διάθεση προς όλους, “σκυλόφιλους” και μη.

      • Λέτε ότι τα παιδιά φοβούνται τα σκυλιά.. ερώτηση: τα παιδιά τα ρωτήσατε αν θα φοβούνται;; Αρκετά παιδιά ταιζουν τα αδέσποτα μην λέτε ότι σας κατέβει από το μυαλό σας..

  • Μιχαλάκη άκου προσεκτικά γιατί σε κόβω ευαίσθητο με κοινωνικά ζητήματα και ιδιαίτερα με ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών.Κανένας δεν τα τραγικοποιεί τα ζητήματα. Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου μήπως και ευεσθητοποιηθεί κανένας πριν να έχουμε κάποιο τραγικό ατύχημα. Υπάρχουν δύο τσομπανόσκυλα δίπλα και ανάμεσα από νηπιαγωγείο (9ο) και δημοτικά σχολεία(4ο-10ο και 11ο), τα οποία επανειλημμένα ζητάμε από τον αρμόδιο εντεταλμένο να μαζευτούν και αυτός κωφεύει επιδεικτικά. Επειδή αυτά τα μεγαλόσωμα σκυλάκια γαρ τσομπανόσκυλα είναι κτητικά με τον χώρο τους (2-3 οικοδομικά τετράγωνα ) από την φύση τους, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί βάση νόμου. Αυτά τα σκυλάκια καθημερινά ΟΡΜΆΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ και σε σκυλάκια που συνοδεύουν διερχόμενους ανθρώπους με λουρί που δεν φταίνε σε τίποτα. Βγες τώρα και ανέλυσε μας τι λέει η κείμενη νομοθεσία και τι σόι ευθύνες αναλαμβάνεις επώνυμα όμως εσύ προσωπικά εάν συμβεί κάποιο ατύχημα σε κάποιο παιδί. Εμείς που ζούμε στην περιοχή βλέπουμε καθημερινά τι πάει να γίνει, Μιχαλάκη με τις θεωρίες σου για να χαμε να λέγαμε.

  • Είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου η περισυλλογή και ευζωία των αδεσπότων. Οι επιθέσεις στους φιλόζωους δεν ευνοούν κανέναν και δε λύνουν το πρόβλημα. Το ύφος με το οποίο γράφετε ορισμένοι και ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεστε σε όποιον επιχειρήσει να υπερασπιστεί ΚΑΙ τα δικαιώματα των αδεσπότων δεν σας τιμά.

    • Πρώτα θα έπρεπε να μιλήσεις για το ύφος των σκυλόφιλων. Φιλόζωοι είμαστε όλοι οι υπόλοιποι, το 99% του υπόλοιπου πληθυσμού που αγαπάμε όλα τα ζώα, σε αντίθεση με εσάς που ασχολήστε αποκλειστικά με τα σκυλιά ως σκυλοβοσκοί και σεβόμαστε τις ανθρώπινες ζωές πρώτα και κύρια μέσα στις ανθρώπινες πόλεις. Το να ταΐζουν κάποιες σκυλόφιλες τσομπανόσκυλα δίπλα από νηπιαγωγεία και δημοτικά, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο τις ζωές των μικρών παιδιών θα έπρεπε να σας ανησυχεί γιατί δείχνει νοοτροπία επικίνδυνων και αντικοινωνικών ανθρώπων που θα πρέπει να συνετιστούν από τις αρχές βάση της νομοθεσίας. Αρκετά με την υποκρισία σας κύριε ή κυρία. Σας βαρέθηκε ολόκληρη η κοινωνία και είστε απέναντι.

      • Στην ευθύνη και αρμοδιότητα του δήμου αναφέρθηκα. Να τα περισυλλέξει,ναι. Όμως να σας θυμίσω ότι μέχρι να γίνει αυτό, τα σκυλιά πρέπει να έχουν τροφή. Αν δε φάνε μπορεί να γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα. Οι “σκυλόφιλες”, όπως λέτε, τι κακό κάνουν με το να δίνουν τροφή σε αδέσποτα; Αυξάνουν την επικινδυνότητά τους; Από το ύφος πάντως δε μου φαίνεστε και πολύ φιλόζωος. Αλλά ό,τι πείτε,δεν θα αλλάξω τη νοοτροπία κανενός.
        By the way, κύριος είμαι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.