Π.Ε. Φλώρινας: Ενεργοποίηση της Χρηματοδότησης για τη Βελτίωση του Οδικού Τμήματος ΤΕΙ – Χιονοδρομικό του Άξονα Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες (Βίντεο)

4 Ιουνίου 2020
13:13
Κανένα σχόλιο

Με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 02 Ιουνίου 2020, απεγκλωβίστηκε η ολοκλήρωση της τεχνικής μελέτης για τη βελτίωση του οδικού τμήματος ΤΕΙ – Χιονοδρομικό του άξονα Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες.
Αν και η μελέτη είχε ολοκληρωθεί το 2013, οι πρόσθετοι περιβαλλοντικοί όροι που επέβαλε το ΥΠΕΚΑ, υπαγόρευαν την επικαιροποίηση της. Ωστόσο η χρηματοδότηση της μελέτης επικαιροποίησης λίμναζε επί έξι χρόνια , δεσμεύοντας πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).
Η νέα Περιφερειακή Αρχή και οι ενέργειες του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ, καταδεικνύουν τη βούληση και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την Π.Ε. Φλώρινας, καθώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και τουριστικής προβολής.
Η αναβάθμιση του οδικού τμήματος ΤΕΙ – Χιονοδρομικό του άξονα Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες. περιλαμβάνει 18 τεχνικά έργα περίπου, με βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης προς την πλευρά των Αλώνων. Ο προϋπολογισμός κατασκευής ανέρχεται σε 50 εκ ευρώ περίπου.
Ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, μετά την εκφώνηση της εισήγησης, έλαβε τον λόγο και χαιρέτησε την απόφαση έγκρισης της δαπάνης για την υλοποίηση της μελέτης επικαιροποίησης, τονίζοντας τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης τόσο της μελέτης όσο και της αντίστοιχης κατασκευής βελτίωσης της χάραξης του συγκεκριμένου τμήματος, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη βελτίωση όλου του οδικού άξονα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.