Λ. Ιωαννίδης: “Κε Μαλούτα η “αυταπάτη” του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης φέρνει 63εκ. ευρώ στην περιοχή -Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος επιλέγει να παραπληροφορεί τους πολίτες είτε από άγνοια είτε συνειδητά”

4 Ιουνίου 2020
15:45

Κε Μαλούτα η “αυταπάτη” του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης φέρνει 63εκ. ευρώ στην περιοχή.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος επιλέγει να παραπληροφορεί τους πολίτες είτε από άγνοια είτε συνειδητά.

Και για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα για όλους:

– Αναφέρει ο Δήμαρχος πως δεν υπάρχει νομοθετικά κατοχυρωμένη χρηματοδότηση. Θα έπρεπε να ξέρει πως υφίσταται ο νόμος 4585/2018 άρθ. 3 που προβλέπει την κατανομή στις ανθρακικές περιοχές (Κοζάνη – Φλώρινα – Μεγαλόπολη) μέρους των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την περίοδο 2016 – 2020.
Άρα λοιπόν, κάποιος άλλος θα πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα.

– Επίσης υπάρχουν δυο υπουργικές αποφάσεις που κατανέμουν το 6% στις παραπάνω περιοχές.

Το αποτέλεσμα αυτών είναι 63 εκατομμύρια ευρώ να έρχονται στην περιοχή.
Δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι θα τον ενοχλούσε τόσο πολύ.

17 σχόλια

  • Φίλε Λευτέρη,
    Ξέρεις πόσα εκατομμύρια είναι οι μισθοί της ΔΕΗ που θα χαθούν από την περιοχή;
    Ξέρεις πόσα εκατομμύρια είναι τα χρήματα που θα χαθούν από τις εργολαβίες;
    Ξέρεις πόσα χρήματα θα χαθούν από την αγορά από τις προμήθειες της ΔΕΗ;
    Ξέρεις πόσα χρήματα είναι η απαξίωση της περιοχής;
    Ξέρεις πόσοι άνεργοι θα δημιουργηθούν στην περιοχή;
    Ξέρεις πόσα παιδιά θα φύγουν στα ξένα;
    Τα 63 εκατομμύρια είναι ψίχουλα…

    • Είναι ο μοναδικός που γνωρίζει, ενημερώνεται και διεκδικεί. Ο Μαλουτας τι κάνε ακριβώς; Μηδενίζει;

      • Θα παρακαλούσα επώνυμες απαντήσεις και επί της ουσίας, όπως επώνυμες είναι και οι τοποθετήσεις.

  • Κρινοντας ψυχραιμα απο τα οσα εγιναν, γιατι θαταν παραλογο να μην γινουν,η πενταετια που περασε ηταν μια πολυ κακη πενταετια για την πολη
    Η τωρινη θα κριθει στο τελος της

    • Και μόνο η πρόοδος στα οικονομικά την κατατάσσει στις καλές. Τα υπόλοιπα θα κριθούν στο χρόνο τους

  • Ακατάλληλοι ανίκανοι άπραγοι και οι προηγούμενοι τοπικοί άρχοντες και οι τωρινοί για να μην πάμε πολύ πίσω δεν χρειάζεται…!!! Οι συνέπειες δυστυχώς θα είναι ολέθριες !

  • Αυτο δεν ειναι ταμειο δικαιης μεταβασης. Περιστασιακα χρηματα απο αποφασεις υπουργικες. Ομολογει κ ο ιδιος οτι δεν υφισταται τετοιο ταμειο μονιμο δεν συγκροτηθηκε ποτε

  • γιατι ο δημαρχος τι ειπε; αναφερθηκε στην υπουργικη αποφαση του νομου για το 6%. τι προσπαθεις να κανεις ακριβως λευτερη; να μας πεισεις οτι κατοπιν προσπαθειων σου ψηφιστηκε ο νομος;δεν μας πειθεις δυστυχως.

    • Αυτό ακριβώς θέλει να σου πει και έχει απόλυτο δίκιο. Ψαξτο λιγο πως ξεκίνησε, το όχι του Σκουρλέτη, το ναι του φακέλου και του Χατζηδάκη. Google search δύο λεπτά. Όσα έκανες για να γράψεις ότι δεν πείθει

        • Δεν έχω καμιά διάθεση να σε πείσω. Η αλήθεια είναι μία έτσι και αλλιώς και την ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα. Καλή καρδιά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.