Το «Μαμάτσειο» απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια και με ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες – Κρίσιμος είναι και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων αλλά κρισιμότερο όλων είναι το ανθρώπινο δυναμικό

4 Ιουνίου 2020
22:11

Ο συνάδελφος Δ. Ντέντης καλά κάνει και θίγει τα κακώς κείμενα (ρουσφέτια ιατρών και αριβισμοί κ.λ.π) επειδή οι συνέπειες αυτών των χρόνιων και παγιωμένων συμπεριφορών πλήττουν κυρίως τους ασθενείς που – μερικές φορές- δεν έχουν την φροντίδα που θα έπρεπε να έχουν και θα μπορούσε να παράσχει ένα καλά οργανωμένο και στελεχωμένο νοσοκομείο.

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και πιστεύω ότι λίγοι θα διατυπώσουν αντιρρήσεις . Όμως αυτό είναι ένα ζήτημα.
Ένα άλλο –και το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου- είναι η πραγματικότητα που ζούμε όλοι όσοι εργαζόμαστε στο «Μαμάτσειο» και σε κάθε νοσοκομείο της Ελληνικής περιφέρειας : Εργαζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες και με σημαντικές ελλείψεις

Την ίδια στιγμή όμως εργαζόμαστε με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες , στους ασθενείς , όπως άλλωστε αποδείχθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες που το νοσοκομείο μας , χωρίς να είναι νοσοκομείο αναφοράς του COVID-19, έφερε εις πέρας ένα μεγάλο (και δυσανάλογο, για τις δυνατότητές του, έργο).

Το «Μαμάτσειο» απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια και με ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που διαμόρφωσε η διασπορά της πανδημίας στην Δυτική Μακεδονία…

Και αυτό επειδή πίσω από το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και την ετοιμότητα ήταν το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, το διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό που εργάστηκε με επαγγελματισμό , με ευαισθησία και με ανθρωπιά.

Οι άνθρωποι. Αυτοί είναι που κάνουν τη διαφορά και «επιτρέπουν» σε νοσοκομεία –«τσαντίρια» (κατά τον συνάδελφο πρόεδρο) να ανταποκρίνονται με πληρότητα στο ρόλο τους και στην αποστολή τους.

Η ξενοδοχειακή υποδομή είναι σημαντική και το επίπεδό της είναι δείγμα σεβασμού της πολιτείας στους φορολογουμένους πολίτες της, αλλά δεν είναι το μόνο.

Κρίσιμος είναι και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων αλλά κρισιμότερο όλων είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτό δείχνει να ξεχνά ο συνάδελφος πρόεδρος και δεν πρέπει και μάλιστα τη στιγμή που το Μαματσειο έχει την καλύτερη δυνατη πληρότητα σε προσωπικό, χαρη και στις προσλήψεις που έγιναν τελευταια.

Και φαντάζομαι ότι όσα λέει (υποτιμητικά) για τις «πτέρυγες» του νοσοκομείου τα λέει εξ’ υπερβολής…

Δεν πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν μαζί του οι καρδιοπαθείς και οι συνοδοί τους που εξυπηρετήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Καρδιολογική του νοσοκομείου μας..

Γαλογαύρου Μαρία

Κλινική διαιτολόγος Μαμάτσειου Γενικού νοσοκομείου Κοζάνης

11 σχόλια

  • Τελικά υπάρχουν προβλήματα στο Μαμάτσειο ; Αυτός ο εμφύλιος γιατί δε λύνεται στα πλαίσια των οργάνων του Συλλόγου εργαζομένων και καταφεύγουν ορισμένοι σε κλεφτοπόλεμο στα τοπικά σάιτ ; Τους πολίτες η Διοίκηση να βγεί στο προσκήνιο και να τους ενημερώσει : Πόσοι γιατροί και νοσηλευτές πρέπει με βάση το οργανόγραμμα να υπηρετούν στο Νοσοκομείο ; πόσοι υπηρετούν σήμερα ;Πόσες ελλείψεις ( άν ) έχουμε ; Μόνο για τις δωρεές των ιδιωτών θα μας ενημερώνει; Με τη διάσπαση του Συλλόγου αυτοί που χάνουν είναι μόνο οι εργαζόμενοι ; Οι γνωστοί άγνωστοι κερδίζουν!!!!

  • Ο κόσμος σας χειροκρότησε για όσα κάνατε και συνεχίζεται να κάνετε.
    Αφήστε τα προσωπικά σας. Αφήστε τη στήριξη στη διοίκηση.Μπορεί και μόνη της να υπερασπιστεί το έργο της.
    Αλήθεια ποιος δεν εξυπηρετήθηκε από τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον εαυτό τους;Ποιος θα ξεχάσει τις δύο νοσηλεύτριες σε νυχτερινή βάρδια να τρέχουν ασταμάτητα.Ποιος θα ξεχάσει το τρέξιμο του γιατρού από τα εξωτερικά ιατρεία σε επείγον περιστατικό του τμηματος;
    Το αν έχει ή όχι ελλείψεις το νοσοκομείο μας σε κάποιες ειδικότητες το κρίνει ο κόσμος από την ή μη εξυπηρέτηση του.

  • Τμήμα Αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αρτηριών
    Δεν έπρεπε να γίνει στην Κοζάνη και να μην έχουμε διακομοιδες σε κεντρικά νοσοκομεία;

  • Ποιά είναι η αναλογία νοσηλευτή-τριας ανά ασθενή στο μαματσειο για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας;

  • Το πιστεύετε ότι το «Μαμάτσειο» και όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία…απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια και με ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που διαμόρφωσε η διασπορά της πανδημίας στην Δυτική Μακεδονία…;
    Όλες οι κλινικές,εξωτερικά τακτικά, είχαν κλείσει και δεν δεχόταν κόσμο:διαβητικοί,καρδιοπαθείς,νεφροπαθείς κα. Ο κόσμος φοβήθηκε και κλείστηκε στα σπίτια του.

  • Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα,επειδή πρέπει να λέγονται αλήθειες, αυτοί που ξέρουν να πουν για τις ελλείψεις σε προσωπικό είναι μόνο όσων έχει ιδρώσει και έχει ματώσει η ποδιά τους,αλλά και ο κόσμος. Όλοι οι άλλοι επί του ασφαλούς (γραμματείς και φαρισαίοι) δεν μπορούν να παίζουν τον τιμητή.
    Ήρωες είναι μόνο αυτοί που μπήκαν στη μάχη και κανένας άλλος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.