Από “Μονίμως Θορυβούντα Οικολόγο”, Λευτέρη Ιωαννίδη, προς Γιώργο Αδαμίδη, Πρόεδρο ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

5 Ιουνίου 2020
07:17

Σε χθεσινό του άρθρο, με αφορμή την παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος, ο Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μεταξύ άλλων και για μια ακόμα φορά επιτίθεται στους οικολόγους χαρακτηρίζοντας μας ως ‘οι μονίμως θορυβούντες οικολόγοι’. Για να είμαστε δίκαιοι, ούτε ο πρώτος είναι και μάλλον ούτε και το τελευταίος.

Ξέρει όμως πολύ καλά ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ποιες ήταν οι απόψεις του Οικολογικού χώρου διαχρονικά για το θέμα της λιγνιτικής μονοκαλλιέργειας στην περιοχή.

Ξέρει πολύ καλά ακόμα, ότι για πάνω από 15 χρόνια επιμείναμε να διεκδικούμε ένα σχέδιο μετάβασης για την Δυτ. Μακεδονία, αφού όλες οι ενδείξεις καταδείκνυαν πως οδεύουμε σε έξοδο από τον άνθρακα ταχύτερα από ότι περισσότεροι πίστευαν.

Ξέρει πολύ καλά πως άλλοι καλλιέργησαν ψευδαισθήσεις στην τοπική κοινωνία με την εμμονή σε ένα μοντέλο που παγκόσμια και ευρωπαϊκά καταρρέει εδώ και πολλά χρόνια.

Αναλώσιμους δεν θεωρούσαμε πότε τους πολίτες, αντιθέτως τοποθετούμασταν με απόλυτο σεβασμό και ειλικρίνεια απέναντι τους γι αυτό που έρχεται, άσχετα αν συχνά μετατρεπόμασταν σε αντικείμενο άδικης κριτικής ενίοτε και λοιδορίας.
Τα παραδείγματα πολλά και μπορούμε να τα συζητήσουμε.

Θα πρέπει να ξέρει τέλος πως για το θέμα του Μεγάλου Φωτοβολταικού έχουμε από την αρχή εκφράσει τις αντιρρήσεις μας, διεκδικώντας έναν ολοκληρωμένο χωρικό σχεδιασμό με τη συμμετοχή και της τοπικής κοινωνίας για τις εκτάσεις των ορυχείων.

Η αναζήτηση εσωτερικών ‘εχθρών’ δεν είναι λύση, στο σημείο πλέον που βρισκόμαστε απαιτείται συνεργασία, ειλικρίνεια και σίγουρα δεν είναι ώρα για μικροπολιτική.

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.