kozan.gr: Απορία σπουδαστή στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας για το καθεστώς (φυσική παρουσία ή μη) στην εξεταστική του Ιουνίου – Eπιστολή στο kozan.gr

5 Ιουνίου 2020
11:44
Ήθελα να επισημάνω το τι συμβαίνει όσον αφορά την εξεταστική Ιουνίου στο ΠΔΜ και συγκεκριμένα στα τμήματα της Κοζάνης.
Σύμφωνα με συνέντευξη του πρύτανη (μετά από απόφαση της Συγκλήτου) τα μαθήματα θα εξεταστούν όλα εξ’ αποστάσεως  με εξαίρεση κάποια στους Μηχανολόγους μηχανικούς και στους χημικούς μηχανικούς (πρώην μηχανικοί περιβάλλοντος).
Σήμερα λοιπόν, ήρθε email από καθηγητή του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών (πρώην μηχανικών πληροφορικής) ότι το μάθημα του θα γίνει με φυσική παρουσία, το οποίο αντικρούει την παραπάνω ανακοίνωση. Ο καθηγητής αναφέρει ότι υπάρχει δυνατότητα εξέτασης από απόσταση μόνο για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τι συμβαίνει όμως για εμάς που έχουμε άτομα με ευπαθείς ομάδες στην οικογένεια μας;
Και αυτά την στιγμή που οι ειδικοί μιλούν για δεύτερο κύμα του COVID-19 στην χώρα μας.
Το σχετικό email του καθηγητή στην εικόνα:

7 σχόλια

  • Το συγκεκριμένο ερώτημα αγαπητέ φίλε πρέπει να το απευθυνεις στα διοικητικά οργανα ρης σχολής σου, στις αποφάσεις των οποίων στηρίζεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολής..

    • Ακριβώς!
      Τι σχέση έχει το kozan.gr με θέματα εξετάσεων του τμήματός σου;

      Ο καθηγητής σου γράφει τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωσή σου και φαντάζομαι ότι γνωρίζει καλύτερα τις διαδικασίες.

      Εκτός αν το κάνεις για να “εκθέσεις” κάποιον, οπότε φρόντισε τουλάχιστον να είσαι καλύτερα ενημερωμένος για να μην εκτίθεσαι εσύ.

      Τέλος, ας μην επικαλούμαστε “κύματα” πανδημιών όποτε μας συμφέρει… Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ελπίζοντας να περάσουμε τα μαθήματα χαλαρά.

  • Η ενημέρωση που έχουμε εμείς από τους καθηγητές του δικού μας τμήματος είναι ότι αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της Συγκλήτου για το ποια μαθήματα θα δώσουμε εξ΄αποστάσεως και ποια με φυσική παρουσία. Οπότε ας περιμένουμε

    • Ο Καθηγητής ΜΟΝΟ μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει, με βάση το νόμο, για τον τρόπο εξέτασης, αν συντρέχουν άλλες προϋποθέσεις του νόμου ο φοιτητής μαζί με τον καθηγητή του, θα αποφασίσουν για τον τρόπο εξέτασης.

  • Η γενικότερη συμπεριφορά του ΠΔΜ στους φοιτητές του, ειδικά σε αυτούς του πρώην ΤΕΙ, είναι περίεργη και απαράδεκτη και ένα μήνυμα στα διοικητικά όργανα απλώς θα σκέπαζε την περίεργη συμπεριφορά τους από την καραντίνα και έπειτα. Βάφτισαν επιτυχία την αποτυχημένη προσπάθεια συνέχισης των μαθημάτων μέσω zoom.
    Αλλά μια χαρά τους βόλεψε η κατάσταση δεν κάψανε ρεύμα, ούτε πετρέλαιο να μας ζεστάνουν, όχι πως υπήρχε θέρμανση ποτέ στις αίθουσες.

    • Δηλαδή τι προτείνεις;
      Να μην κάνετε μαθήματα ούτε κανονικά ούτε μέσω ίντερνετ και να περάσετε τα μαθήματα;

      Μέχρι και τα 6χρονα έχουν γυρίσει στα σχολεία.
      Και εσάς δε σας βολεύει ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα;

  • Να σας στείλουν τα πτυχία με ντελιβερ στα σπίτια σας! Όπως προχθές οι άλλοι στο Απθ ζητούσαν χωρίς εξετάσεις να περάσουν την χρονιά!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.