Η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’ στηρίζει τις 3ήμερες δράσεις του Δήμου για το περιβάλλον και δηλώνει ‘ παρούσα’

5 Ιουνίου 2020
13:24

5 Ιουνίου –Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει όλη την ανθρωπότητα πληγωμένη από την πανδημία του Κορονοϊού. Μια πανδημία που δεν είναι άλλο, παρά το καμπανάκι για άλλες που μπορεί να ακολουθήσουν, όσο οι άνθρωποι παρεμβαίνουν στο περιβάλλον και διαταράσσουν τα οικοσυστήματα. Πέραν αυτού οι οικολογικές καταστροφές της προηγούμενης χρονιάς(εκτεταμένες πυρκαγιές σε Αμαζόνιο, Αυστραλία, Σιβηρία) είναι σημάδι ότι ο πλανήτης ‘ασφυκτιά’ και η ζωή στο εγγύς μέλλον δεν θα είναι, έτσι όπως μέχρι τώρα την γνωρίζαμε.

Η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος πρέπει να γίνει η απαρχή για την υιοθέτηση βιώσιμων συνηθειών και πρακτικών οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της δικής μας γενιάς χωρίς να κινδυνεύουν οι επόμενες. Ένας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και λόγω της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή μας είναι ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια ανάπτυξη με οικολογικό πρόσημο, να κατακτήσουμε τον τίτλο της πρώτης Πράσινης Περιφέρειας στην Ευρώπη με εστίαση στους κατοίκους της περιοχής και τις ανάγκες τους και με σεβασμό στο περιβάλλον. Και αυτό απαιτεί συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’ στηρίζει τις 3ήμερες δράσεις του Δήμου για το περιβάλλον και δηλώνει ‘ παρούσα’.

6 σχόλια

  • Μπραβο για τη στήριξη στη δράση. Έψαξα να βρω μια αντίστοιχη της ενότητας για οτιδήποτε τα προηγούμενα χρόνια, μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς;

  • Η διαφορά φίλε μου είναι απλή. Η ενότητα ήταν παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο Δήμος Κοζάνης. Η κίνηση παρούσα μόνο για το περιβάλλον για να μας θυμίσει ότι την οικολογική ευαισθησία της, που θεωρεί ότι την έχει μόνο αυτή αποκλειστικά …

  • Η ενότητα τα προηγούμενα χρόνια δεν συμμετείχε πουθενά! Σε καμία εκδήλωση, σνομπαρε τα πάντα! Στη μόνη εκδήλωση που πήγε ο Μαλουτας ήταν στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης επειδή τιμούνταν όλοι οι πρώην δημαρχοι και εκεί όταν μιλούσε ο Παυλόπουλος έστελνε δήλωση του στα ΜΜΕ!

  • Η ΔΗΜ.ΚΙΝ. ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟΥΣΑ ΠΈΝΤΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ.

    • Από όλους αυτούς που μαζεύονται δύο μήνες πριν τις εκλογές,ακούν το Σωτήρα και το διαλύουν μια μέρα μετά τους προτιμώ 1000 φορές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.