ΔΕΗ: Θα φύγουν 5.000 με 5.500 υπάλληλοι με εθελούσια έξοδο, δηλώνει ο Χατζηδάκης

6 Ιουνίου 2020
14:54

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στη ΔΕΗ που θα αφορά 5.000 με 5.500 εργαζόμενους προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ότι το προσωπικό της ΔΕΗ θα μειωθεί σε 12 χιλιάδες από 16 χιλιάδες που είναι σήμερα καθώς θα γίνουν και ορισμένες προσλήψεις. Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτό δεν θα έχει κανένα κόστος για τους καταναλωτές.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις για την ηλεκτροκίνηση, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ότι κύριος σκοπός είναι η χρηματοδότηση των scooter και των ηλεκτρικών ποδηλάτων και όχι τόσο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς αναλογικά τα ποσοστά επιδότησης, επι της τιμής τους, είναι αντίστοιχα 15%, 20% και 40%.

Ο Κωστής Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι συνολικά με τις παρεμβάσεις της Πολιτείας, σε σχέση με τη σημερινή τιμή των οχημάτων η τιμή θα μειωθεί περίπου 25%. Αναφορικά με τους φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από τους παραχωρησιούχους ώστε να καλυφθούν όλες οι εθνικές οδοί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει κάλυψη σε λιμάνια και άλλα κομβικά σημεία. Επίσης, τόνισε ότι οι Δήμοι οφείλουν μέχρι τον Μάρτιο να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων έχουν δεσμευθεί για ανάπτυξη 1.200 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάφορα μέρη της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/hatzidakis-5000-5500-dei-etheloysia-exodo

30 σχόλια

    • Μέχρι στιγμής και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν μπορεί ούτε τους συνταξιούχους να διώξει …..τους παρακαλάνε να φύγουν με μπόνους

  • Μπράβο το παλικάρι μας . Μόνο 5500 απολύσεις και εκεί που κάποιοι νόμιζαν ότι θα κάνει 5500 προσλήψεις ο Κούλης.
    Θα τον ξανά ψηφήσουμε ! ! Να τους αποτελειώσει τους ΔΕΗτζηδες ! ! !

    • ποιες απολυσεις ρε μεγαλε σε ποιο συμπαν βρισκεσαι!!!! 15000+20000+εφαπαξ+συνταξη μακαρι και εγω που ειμαι ιδ.υπαλληλος να με απολυσει ετσι ο εργοδοτης μου!!!

  • Απο το στομα σου και στου Θεου το αφτι.Μακαρι να ειναι και περισσοτεροι και μαλιστα απο τη Δ.Μακεδονια.

    • Ναι εξυγίανση βαφτίζεται οταν σκοπίμως μια επιχείρηση μπαίνει μέσα και μετά για το καλο μας την ιδιωτικοποιουν. Βλέπε ολυμπιακή, βιομηχανία ζάχαρης κλπ. Για το καλο μας γίνονται όλα. Υ.Σ. Ιδ. υπάλληλος ειμαι αλλα το ξεπούλημα πρεπει να λέγετε με το ονομα του και οχι εξυγίανση.

      • Το σκοπίμως που το βλέπεις;

        Σε όλες τις δεκο έκαναν τα χατίρια των εργαζομένων για αυτό μπήκαν μέσα.

        Αν υπήρχε τρόπος να συνεχιστεί η επιδότηση για πάντα με ζημιές αυτό θα έκαναν.

        Άπλα κλείνουν λόγω του ότι απαγορεύεται η πριμοδότηση σε κρατικές επιχειρήσεις κάτι που αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα κάθε τι δημόσιο κοστίζει στην τελική πολλαπλάσια από ότι να ήταν ιδιωτικό.

        Για να εξυπηρετείται μια ομάδα πιστών ψηφοφόρων.

        κανείς ιδιώτης δεν φταίει για την κατάντια της ΔΕΗ.

        Πρώτοι οι εργαζόμενοι της φταίνε που ποτέ δεν είδαν την επιχειρηση σαν το σπίτι τους.

        Πλιάτσικο και ευκαιρία για κονόμα.

        Μια βόλτα στα χωριά θα δεις φράχτες κατασκευές με υλικά από… την ΔΕΗ.

        η καραμέλα του κακού ιδιώτη με το ακριβό ρεύμα.

        Αλήθεια τώρα που κόπηκε η έκπτωση γιατί φωνάζουν για τους λογαριασμός;

        Κάποιοι ζούσαν στον κόσμο τους και νόμιζαν η υπόλοιπη Ελλάδα απολάμβανε το φτηνό ρεύμα των υπαλληλων.

        τώρα είδαν την πραγματικότητα.

        Σαν τον φθηνό κρατικό ΟΤΕ

  • Απο το κλείσιμο των ΑΗΣ και ορυχειων θα χαθουν 2500 θέσης εργασειας απο 8μηνα, εργολαβους, εταιρίες συντήρησης και κατασκευών.Θα χαθεί και η γραμμή ανεφοδιασμου,γραφική ύλη,τροφοδοσια,αναλώσιμα εργαλεία κ λοιπά.Αυτα δεν ενδιαφέρουν τους Δεητζηδες που έχουν εξασφαλίσει την σύνταξη και την εργασία τους.

    • μούγκα τώρα με τα 35.000

      πάει το ξεπουλημα

      την πάρτη τους κοιτάνε και πως θα πάρουν τα 35.000

      35000 σε συνταξιούχους

      Απλά τους βγάζεις στην σύνταξη υποχρεωτικά και εξοικονομείς εκατομμύρια.

      μπόνους δίνεις σε 40αρηδες και 45ρηδες να φύγουν.

      η απόλυτη ελληνική πολιτική ξεφτίλα.

      η επιβράβευση των ψηφοφόρων.

      στην υπόλοιπη Ελλάδα παρακαλάνε να κλείσει μια ώρα νωρίτερα.

      αυτό κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει.

      Κανείς δεν θα στεναχωρηθεί.

      Θα ανοίξουν σαμπάνιες στους άλλους νομούς.

  • Εγώ θα παρω
    μια καλή συνταξη
    και θα παω κάπου άλλου
    να ζησω.
    Και εσείς εδώ
    περαστικά σας.
    Τάδε έφη
    Μάστορας Αθ.

  • Στην Βουλγαρία ή στα Σκόπια θα πάω να ζήσω για οκτώ μήνες τόν χρόνο και τέσσερις μήνες στο εξοχικό στην Κατερίνη ως συνταξιούχος της ΔΕΗ. Μην σας νοιάζει για εμάς για όλους τους υπόλοιπους να σκέφτεστε και την περιοχή.Ειναι τόσο απλό μα τόσο..
    .

    • Σωστός συνάδεφε.αυτοί πού λοιδορούν τούς Δεητζήδες καί επιχαίρονται μέ την ΔΕΗ πού θά κλείσει ας απευθυνθούν στην κάθε Κοπελούζο,Μπόμπολα κλπ.νά τούς πάρουν στην δουλειά τους.εμείς σένα θά πάθουμε τίποτα.κάναμε την κανάτα μας,εξασφαλισμένη καλή σύνταξη.υγεία νά έχουμε.ας μείνουν στην μιζέρια τους.

    • Με αυτα που λες δικαιωνεις ολους αυτους που σας λενε εσας τους δεητζηδες παρτακιδες!!!! Αντε καληνυχτα!!!

    • Είσαι και προκλητικός με αυτά που γράφεις,η αμετροέπεια σε όλο το μεγαλείο!Μη λυπάσαι για μας.Τον εαυτό σου να λυπάσαι που δεν έχεις καταλάβει τίποτε.Πληρωθηκαυε μισθούς εξωπραγματικούς ,σας δίνουν και σήμερα ένα κάρο χρήματα ,δίπλα σας δούλευαν και δουλεύουν άνθρωποι με υποπολλαπλάσια λιγότερα χρήματα και εσύ το πριγκιπόπουλο κοπτεται για το μέλλον της επιχείρησης .Την πάρτη σας κοιτάτε και την τσέπη σας.

  • Οι ανόητοι που μισούν τους ΔΕΗτζήδες δεν αντιλαμβάνονται πως οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Όλοι πλέον με μισθούς πείνας, οι μόνιμοι θ’ αντικατασταθούν από εργολαβικούς. Αυτές είναι οι νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Μητσοτάκης. 6 ευρώ την ώρα, τα 3 θα τα κρατάει ο εργολάβος και θα δίνει τα 3 στον εργαζόμενο, όταν θέλει, άμα θέλει. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Καλωσορίσατε στη γαλέρα!

  • Δεν μπορώ.να καταλάβω το «μίσος» κάποιων» καλοπληρωμένων» από τους Κοπελούζους και Μιτιληναιους κι ας λένε ότι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι .! αλλοιώς το μίσος τους δεν εξηγείται .εκτος κι αν είναι ανόητοι και τους δουλεύει ο κάθε Χατζηδακης..!

    • Συνηγορε του διαβόλου.
      Δεν είναι ανόητοι.
      Όλοι τους είναι
      Ζηλιαρηδες.
      Έσκασαν όλοι τους.
      Ζήλεια ζήλεια.
      Ζαρτςςςς.

  • Την ψηφίσατε καλά-καλά τη Νέα Δημοκρατία έπειτα απ’ την προπαγάνδα που έκανε, ότι τάχα θα άλλαζε τη συμφωνία των Πρεσπών (θα άλλαζε και τη γραμμή της Ε.Ε., δηλαδή; χαχαχαχα), αγνοώντας όσα ανακοίνωναν. Καλημέρα ανεργία στην Κοζάνη, μισθοί πείνας και εξαθλίωση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.